Piese celebre pe care muzicienii urăsc să le cânte

Piese celebre pe care muzicienii urăsc să le cânte

Thom Yorke este enervat de fanii care îi cer să cânte piesa „Creep“ în concerte FOTO Arhiva Adevărul

„Stairway to Heaven“ de la Led Zeppelin sau „Creep“ a celor de la Radiohead sunt doar două dintre piesele care au făcut furori în întreaga lume şi pentru care, nu de puţine ori, fanii au strigat în cor: „bis!“… spre neplăcerea artiştilor. Indiferent cât de apreciate şi premiate sunt unele piese, compozitorii lor nu sunt deloc fericiţi atunci când, la cererea publicului, sunt nevoiţi să cânte hit-urile care i-au consacrat.

Resentimentele faţă de cele mai mari hit-uri sunt un lucru destul de comun printre artiştii de mare valoare, care au săptămânal, uneori zilnic, concerte în care setlist-ul se repetă. Un exemplu este trupa Kings of Leon, care a cântat de curând la un festival de muzică britanic. Toboşarul Nathan Followill a declarat pentru tabloidul„The Sun“ că ar fi foarte fericit dacă n-ar mai fi nevoit să cânte din nou şi din nou melodia „Sex On Fire“. Însă, „fanii vor acea piesă şi noi trebuie să o cântăm“, a spus Followill.

Potrivit theguardian.co.uk, James Hetfield, vocalul trupei Metallica, a mărturisit că piesa „Escape“ este unul dintre cele mai negre coşmaruri ale sale. De altfel, Slash a admis că, pe vremea când încă activa în Guns 'N Roses, nu suporta să cânte live single-ul „Sweet Child O' Mine“, pentru că „era atât de prostesc“.

Regina muzicii pop, Madonna, cere nu mai puţin de 30 de milioane de dolari pentru a interpreta melodia „Like A Virgin“, de pe albumul cu acelaşi nume, lansat în 1984. Probabil tocmai pentru ca nimeni să nu i-o ceară.

Membrii trupei Radiohead urăsc atât de tare balada „Creep“, cu care au debutat în 1992, încât chitaristul Jonny Greenwood a încercat să saboteze înregistrările piesei cu acorduri violente de chitară. Mai mult decât atât, în timpul unui concert pe care Radiohead l-a susţinut în Montreal, Thom Yorke, vocalul trupei, i-a spus unui fan, care i-a cerut să cânte piesa „Creep“, „să se ducă naibii“, pentru că s-au săturat de această melodie.Pentru mulţi împătimiţi ai muzicii, „Stairway To Heaven“ este cel mai bun cântec compus vreodată. Unii oameni au învăţat să cânte la chitară datorită acestei capodopere muzicale. Dar Robert Plant, omul din spatele „Stairway To Heaven“, urăşte această piesă. „Aş face alergie dacă ar trebui să cânt melodia asta la fiecare concert“, a spus Plant.


 

Succesul înregistrat de piesa „Smells Like Teen Spirit“ a asigurat intratea celui de-al doilea material de studio semnat de Nirvana („Nevermind“) în topul celor mai bune albume din toate timpurile. Potrivit theguardian.co.uk, acesta este şi motivul pentru care Kurt Cobain a admis că îi era jenă de acea melodie: „Aproape că mi-e ruşine să cânt «Smells Like Teen Spirit»… a primit prea multă atenţie din partea tuturor.“ Pentru Kurt Cobain, această piesă nu însemna nimic mai mult decât un omagiu adus trupei The Pixies (Cobain era un fan înfocat al trupei The Pixies şi a încercat să compună o melodie în stilul lor - n.r.), a;a că a refuzat să o interpreteze în mai multe concerte Nirvana.

„Wonderwall“ este probabil singura piesa a trupei Oasis care a trecut testul timpului (single-ul a fost lansat în 1995 - n.r.), dar acest lucru nu-l opreşte pe Liam Gallagher, fostul solist trupei, să o urască. Înainte de lansarea celui de-al şaptelea album semnat de Oasis, Gallagher a spus: „Pe albumul ăsta, cel puţin, nu există niciun «Wonderwall». Nu pot să suport cântecul ăla. De fiecare dată când îl cânt mă face să vomit.“ 

Beastie Boys au cucerit postul de televiziune MTV cu melodia „(You Gotta) Fight For Your Right ( To Party)“, însă membrii trupei nu s-au ferit niciodată să spună că piesa nu face parte dintre preferatele lor, ba din contră. Iniţial, „(You Gotta) Fight For Your Right ( To Party)“ era o parodie la adresa melodiilor ce deveniseră adevărate imnuri ale petrecerilor americane din anii ‘80, însă lumea nu a înţeles acest mesaj, lucru ce l-a deranjat pe Mike D., liderul trupei: „O mulţime de oameni cântau alături de noi versurile de la «Fight For Your Right», uitând că piesa este de fapt o satiră a căror ţintă sunt chiar ei. Partea proastă este că am consolidat anumite valori ale oamenilor, numai că nu erau şi valorile promovate de noi.“

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: