Organizatorii Awake 2019 oferă beneficii tinerilor care merg la vot: „Este un lucru minim ce trebuie făcut dacă eşti român şi îţi pasă de această ţară“

Organizatorii Awake 2019 oferă beneficii tinerilor care merg la vot: „Este un lucru minim ce trebuie făcut dacă eşti român şi îţi pasă de această ţară“

Festivalul Awake a ajuns la cea de-a treia ediţie

Organizatorii festivalului Awake îi încurajează pe tineri să voteze la alegerile europarlamentare de pe 26 mai oferindu-le beneficii în cadrul evenimentului. Într-o declaraţie pentru Adevărul, belgianul Guido Jannsens, unul dintre organizatori, a explicat cum a luat naştere această idee.

Ştiri pe aceeaşi temă

La a treia ediţie a festivalului Awake, care va avea loc în perioada 15-18 august pe domeniul Teleki din Gorneşti, Mureş, persoanele care şi-au exercitat dreptul la vot la alegerile europarlamentare vor beneficia de reduceri substanţiale la băutură şi mâncare într-o zonă special amenajată şi denumită sugestiv „Voters only“. 
 
Unul dintre organizatorii festivalului, belgianul Guido Jannsens, a explicat pentru „Adevărul“ că s-a îndrăgostit de România în urmă cu 25 de ani şi şi-a propus să ajute ţara prin toate mijloacele care îi stau la dispoziţie. El a explicat de ce crede că este important ca tinerii să meargă la vot şi speră ca prin acest mic gest să-i mobilizeze, dar şi să ofere un exemplu de implicare civică. 
 
„Awake a fost conceput de la început ca un festival unde, pe lângă muzică, şi implicarea socială este importantă. Avem deja un spaţiu în cadrul festivalului unde discutăm cu tineri despre viitorul ţării, de ce este important să ne implicăm şi să facem ceva mai bun pentru societate. Văd cu tristeţe cum o mulţime de tineri pleacă din ţară, eu fiind un belgian care s-a îndrăgostit de România în urmă cu aproape 25 de ani. Eu vreau să fac, cu ce am eu la dispoziţie, momentan un festival, tot ce este în puterea mea să ajut ţara, vreau să-i încurajez pe tineri să facă ţara mai bună, iar primul lucru de făcut în acest sens este votul. Ai drept de vot, atunci te rog frumos să-ţi foloseşti acest drept. Este un lucru minim ce trebuie făcut dacă eşti român şi îţi pasă de această ţară. Ştim cu toţii că, în ultima vreme, tinerii, nu numai în România, nu au participat la vot şi ne-am gândit cu întreaga echipă cum să facem să motivăm puţin tinerii care vin la festival, la distracţie. De aici ne-a venit ideea să facem un bar unde numai cei care au votat au acces şi pentru implicarea lor vor fi recompensaţi cu băutură şi mâncare la preţuri reduse“, a declarat Jannsesn. 

Organizatorul a subliniat însă că nu îndeamnă oamenii să voteze pentru un anumit partid, ci doar să-şi exercite acest drept şi să voteze aşa cum simt. 
 
Pe scena festivalului Awake 2019 vor urca artişti precum Netsky, JP Cooper, Pussy Riot, De Staat, Triggerfinger, AJ Tracey, Lady Leshurr, Dirtyphonics live, Moonlight Breakfast şi The Mono Jacks.  
 
Biletele pentru Awake 2019 sunt disponibile online, pe iabilet.roeventim.ro şi tickets.awakefestival.ro, de unde pot fi cumpărate la preţurile de 139 şi 169 de lei, campingul fiind inclus.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: