ONU a publicat „cel mai fericit playlist din lume“: şase melodii care vă fac ziua mai frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internauţii din lumea întreagă au fost invitaţi să participe la această campanie şi să voteze cântecul lor preferat pe Twitter folosind hashtag-ul #HappySoundsLike FOTO Shutterstock
Internauţii din lumea întreagă au fost invitaţi să participe la această campanie şi să voteze cântecul lor preferat pe Twitter folosind hashtag-ul #HappySoundsLike FOTO Shutterstock

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a publicat „cel mai fericit playlist din lume“, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii, sub forma unui clasament al cântecelor care îi binedispun pe oameni, notează Mediafax.

ONU a colaborat cu o serie de artişti de seamă, precum John Legend, Ed Sheeran, James Blunt, David Guetta, Cody Simpson şi Pharrell Williams - interpretul single-ului „Happy“, premiat cu Grammy -, pentru a întocmi o listă a pieselor cu mesaje pozitive, scrie Mediafax. 

Cele şase cântece din playlist au fost lansate într-un interval care se întinde pe durata a cinci decenii - cel mai vechi single este „I Got You (I Feel Good)“, al lui James Brown, iar cel mai nou este „Made to Love“, de John Legend.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a declarat că proiectul vizează creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii internaţionale în legătură cu nevoia de a promova conceptul de „fericire pentru toţi oamenii“. „În această zi, ne folosim de limbajul universal al muzicii pentru a ne arăta solidaritatea cu milioanele de oameni din lumea întreagă care sunt afectaţi de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare şi efecte nefaste generate de degradarea mediului înconjurător şi de încălzirea climei“, a spus Ban Ki-moon.

De asemenea, secretarul general al ONU a dezvăluit faptul că piesa lui preferată este „Signed, Sealed, Delivered“, a lui Stevie Wonder, un cântec lansat în anii '70.

Internauţii din lumea întreagă au fost invitaţi să participe la această campanie şi să voteze cântecul lor preferat pe Twitter folosind hashtag-ul #HappySoundsLike. La această iniţiativă au luat parte şi o serie de actori şi muzicieni celebri care şi-au votat cântecele preferate.

Britney Spears a votat pentru piesa „Kiss“ interpretată de Prince, iar James Blunt a optat pentru single-ul „We are young“ interpretat de grupul Fun, în timp ce Nicole Scherzinger a ales „Three Little Birds“ de Bob Marley.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost decretată de ONU în 2012, cu scopul de a celebra unitatea între oameni şi pentru a promova „o abordare mai echitabilă şi echilibrată în ceea ce priveşte creşterea economică, pentru a promova dezvoltarea sustenabilă, eradicarea sărăciei, creşterea nivelului de fericire şi bunăstare pentru toate popoarele.“

Piesele din „cel mai fericit playlist din lume“

„I Got You (I Feel Good)“ - James Brown

 

„Kiss“ - Prince şi The Revolution

   

„Three Little Birds“ - Bob Marley şi the Wailers

    

„(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher“ - Jackie Wilson

„Independent Women Pt.1“ - Destiny's Child

„Made to Love“ - John Legend

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite