Noul album al trupei Pink Floyd va fi ultimul: „E păcat, dar acesta e sfârşitul“

Noul album al trupei Pink Floyd va fi ultimul: „E păcat, dar acesta e sfârşitul“

Trupa Pink Floyd, la începuturile carierei FOTO Getty Images

Rockerii de la Pink Floyd au mărturisit că noul album, „The Endless River“, care se va lansa în noimebrie, va fi şi ultimul din cariera legendarei trupe britanice, scrie contactmusic.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii grupului Pink Floyd, Nick Mason şi David Gilmour, susţin că nu vor mai lansa un alt album şi recunosc că este foarte trist că îşi încheie cariera. 
 
„Acesta (noul album – n.r.) este ultimul lucru venit din partea noastră, cu siguranţă. Sunt foarte convins că nu va mai exista niciun fel de material după acesta. Polly, soţia mea, crede că acest album este unul foarte bun pentru a ne face ieşirea din scenă. Un mod de a descrie simbioza pe care am avut-o. Este păcat, dar acesta este sfârşitul“, a declarat Gilmour pentru Bbc6 Music, citat de contactmusic.com.
 
„The Endless River“, care se va lansa în noiembrie, are la bază melodiile înregistrate în 1994, anul în care formaţia a lansat ultimul album de studio, „The Division Bell“, scrie „Time“. De asemenea, albumul va include şi piese neauzite până acum şi semnate de regretatul Richard Wright, clăparul trupei Pink Floyd. Pentru acest material, Wright a compus 12 din cele 18 piese ale albumului. Recent, chitaristul Dave Gilmour a declarat că „The Endless River“ va fi un tribut adus lui Wright, cel care a lucrat cu grupul şi care a murit în 2008, învins de lupta cu cancerul.

Totodată, vocea savantului Stephen Hawking va fi inclusă pe una dintre piese „Talkin' Hawkin“. Deocamdată nu se ştie dacă Roger Waters este implicat în acest proiect în vreun fel, dar artistul lucrează la rândul lui la un album solo. Totodată, Gilmour plănuieşte să-şi lanseze un nou album solo, primul de la cel din 2006.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon“ (1973), „Wish You Were Here“ (1975), „Animals“ (1977) şi „The Wall“ (1979).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările