Nemulţumirile lui Trăistariu după finala Eurovision România: Linii de vot blocate la greu. Până şi cu bălăria de Paradisio am scos acum doi ani 2.300 de voturi

Nemulţumirile lui Trăistariu după finala Eurovision România: Linii de vot blocate la greu. Până şi cu bălăria de Paradisio am scos acum doi ani 2.300 de voturi

Mihai Trăistariu a fost pentru a noua oară într-o finală Eurovision România FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Mihai Trăistariu a oferit primele impresii după ce a ratat o nouă şansă de a reprezenta România la Eurovision 2018, clasându-se pe locul şapte în finala Selecţiei Naţionale. Cântăreţul a lăudat show-ul şi concurenţii, însă a avut şi nemulţumiri, multe dintre ele legate de televoting.

Trupa The Humans a câştigat Eurovision România 2018 cu piesa „Goodbye“, care a primit 3.277 de voturi din partea telespectatorilor. Locurile doi şi trei au fost ocupate de Alexia & Matei („Walking on Water“) şi Feli („Bună de iubit“), cu 3.114, respectiv 2.862 de puncte.
 
Cel mai fidel concurent Eurovision România, Mihai Trăistariu, care a ajuns anul acesta pentru a noua oară în finala etapei naţionale, a terminat pe locul şapte, piesa „Heaven“ strângând doar 1.165 de voturi, lucru de care cântăreţul s-a declarat dezamăgit. 
 
În prima reacţie după finala Eurovision România 2018, Trăistariu susţine că a primit numeroase mesaje în care fanii săi se plângeau că nu îl pot vota, liniile telefonice fiind blocate. De asemenea, cântăreţul subliniază şi diferenţa uriaşă dintre numărul de voturi înregistrate anul trecut şi cel de acum. Într-adevăr, în total, duminică, au fost exprimate 18.377 de voturi, în timp ce în 2017, doar câştigătorii Selecţiei Naţionale au obţinut peste 10.000 de voturi, de aproape trei ori mai mult decât învingătorii Eurovision România 2018. 
 
 
„Nu aveam pretenţia să iau locul I, însă am mobilizat fix aceiaşi oameni care m-au votat anul trecut şi încă vreo câteva mii. Şi chiar credeam cu tărie că se vor strânge lejer peste 5.000 de voturi. Am primit azi-noapte mii de mesaje cu «am votat de zece ori», «te-am votat de pe trei telefoane, de pe zece telefoane». Îmi vine să le număr la sânge. Pe bune! Chiar nu cred că au fost doar 1.100. Numărul de voturi e ciudat de mic la toată lumea. Vreţi să-mi spuneţi că după cinci semifinale şi atâta promovare, au votat atât de puţini oameni? Eu nu cred. Linii blocate la greu. Toţi prietenii îmi trimiteau print-screen cu mesajul: «vot nereuţit». Anul trecut s-a câştigat cu 10.000 de voturi. Anul ăsta cu abia 3.000“, a scris Trăistariu pe Facebook, publicând şi imagini doveditoare cu mesajele fanilor care susţin că nu au putut vota. 
 
 
Cântăreţul a fost atât de supărat încât şi-a catalogat „bălărie“ propria piesă cu care a participat în finala de acum doi ani: „Anul trecut eu am avut 5.300 de voturi. Anul ăsta am adunat abia 1.100. Până şi bălăria de «Paradisio» adunase acum doi ani 2.300 de voturi. În fine! Mi se pare tare ciudat cu voturile astea.“ 
   
 
 
O altă nemulţumire a lui Trăistariu a fost faptul că Sala Polivalentă nu a fost încălzită: „Polul Nord a intrat în Sala Polivalentă. N-au vrut neam s-o încălzească. Am stat la 8 grade în prima zi. 13 în a doua zi de repetiţii. 15 grade în a treia zi. La finală…noroc că spectatorii au umplut cu căldura lor sala. Termometrul meu instalat pe telefon arăta 19 grade. Tot frig, dar nu ca-n Siberia. În fine … per total m-am congelat. Mai mulţi colegi au fost foarte revoltaţi de treaba asta cu frigul năprasnic din sală. Că doar nu eram la Salina din Turda, fraţilor.“
 

Pe de altă parte, Trăistariu a lăudat scena, care în opinia lui a arătat mai bine ca niciodată, dar şi concurenţii: „Scena a arătat mai bine ca niciodată. Urmăresc dintotdeauna concursul şi România nu a mai avut un asemenea show. Au fost foarte multe voci bune. Mai multe ca niciodată.“
 
În încheiere, Trăistariu a asigura că va reveni la Eurovision şi anul viitor, acest concurs fiind „unul din ţelurile carierei sale“. 
 
Mihai Trăistariu a obţinut una dintre cele mai bune performanţe ale României la comeptiţia Eurovision,  ocupân locul al patrulea, în 2006, cu piesa „Tornero“. De asemenea, aceasta a fost şi melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut într-o finală Eurovision (172 de puncte).   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: