Musicalul Broadway „Beauty and The Beast“, pentru prima dată în România: detalii despre cele patru reprezentaţii

Musicalul Broadway „Beauty and The Beast“, pentru prima dată în România: detalii despre cele patru reprezentaţii

Mark Beyer, cel care va juca rolul Bestiei, şi Briana Rapa, care o interpretează pe Belle

Musicalul original de pe Broadway „Disney Beauty and the Beast“ va avea patru reprezentaţii în premieră în România, în acest weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentaţia „Disney Beauty and the Beast“ de vineri, 4 decembrie, de la ora 20.00, se anulează. Reprezentaţia de sâmbătă, 5 decembrie, ora 10.00, se reprogramează duminică, 6 decembrie, de la ora 09.30. Modificările survin datorită întârzierilor în transportul echipamentelor din Turcia către România – controalele sporite de securitate de la graniţele Turcia–Bulgaria şi Bulgaria-România afectând trecerea convoiului de camioane. Organizatorii evenimentului, Events, prezintă scuze spectatorilor pentru modificări şi îi asigură că, în ciuda conjucturii social-politice din zonele afectate de conflict, a depus toate eforturile legale pentru prevenirea acestei situaţii. Turneul internaţional „Disney Beauty and The Beast“ transportă 450 de tone de echipament cu 20 de camioane, iar montarea decorurilor durează două zile.
 
Posesorii biletelor la spectacolul de astăzi, 4 decembrie, de la ora 20.00 pot alege să participe la spectacolul de mâine seară, sâmbătă, 5 decembrie, ora 20.00. Locurile achiziţionate nu se menţin. Relocarea se va face la intrare, în ordinea sosirii, pe baza biletului deja achiziţionat, pe locuri din aceeaşi categorie de preţ. Spectatorii au de asemena opţiunea sa solicite contravaloarea biletelor contactând reţeaua Eventim la adresa contact@eventim.ro.
 
Reprezentaţia de sâmbătă, 5 decembrie, ora 10.00, se reprogramează duminică, 6 decembrie, de la ora 09.30 (acces de la ora 08.30). Locurile achiziţionate se menţin. Spectatorii care nu pot participa la reprezentaţia reprogramată pot primi contravaloarea biletelor contactând reţeaua Eventim la adresa contact@eventim.ro.
 
Program final al reprezentaţiilor „Disney Beauty and the Beast“ la Romexpo, Pavilionul Central:
Sâmbătă, 5 decembrie, ora 20.00 (acces 19.00)
Duminică, 6 decembrie , ora 09.30 (acces 08.30)
Duminică, 6 decembrie, ora 14.30 (acces 13.30)
 
Biletele, cu preţuri între 84 şi 330 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă, se pot cumpăra online de pe eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti, hipermarketurile Carrefour şi benzinăriile OMV). 
 
Reprezentaţiile de la Bucureşti se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română. Totodată, organizatorii subliniază cu Romexpo dispune de toate dotările necesare pentru siguranţa publicului. 
 
O superproducţie de sute de mii de euro importată integral de pe Broadway, musicalul „Disney Beauty and the Beast“ are în spate o întreagă armată de oameni, 30 de mese de machiaj, 81 de peruci, de a căror transformare în complicate coafuri renascentiste veghează trei stiliştişi un supervisor. Trei maşini de spălat şi două uscătoare funcţionează non-stop în spatele decorurilor somptuoase pentru a ţine în mişcare rotiţele acestui mecanism complicat.
 
Pentru a readuce la viaţă acest musical clasic, turneul internaţional „Disney Beauty and The Beast“ reuneşte echipa de creaţie originală de pe Broadway. Regia este semnată de Rob Roth, coregrafia este realizată de Matt West, costumele sunt create de Ann Hould-Ward (deţinătoarea unui premiu Tony pentru designul costumelor „Beauty and the Beast“), luminile sunt asigurate de Natasha Katz, scenografie de Stanley A. Meyer, sunet de John Petrafesa Jr. şi direcţie muzicală de Michael Kosarin.
 
„Broadway-ul a exercitat întotdeauna o atracţie profundă pentru publicul românesc. «Beauty and The Beast» este un musical fermecător, magic, ce împleteşte perfect fabuloasele poveşti Disney cu melodii celebre şi strălucirea clasică a Broadway-ului“, a declarat Sorina Burlacu, directorul general Events.
 
   
Bazat pe filmul de animaţie cu acelaşi nume, ce a fost recompensat cu premiul Oscar în 1991, „Disney Beauty and The Beast“ a avut premiera pe Broadway în 1994, a primit nouă nominalizări la prestigioasele premii Tony şi s-a jucat vreme de 13 ani. Încă este una dintre cele mai longevive producţii Broadway din toate timpurile şi cu unele dintre cele mai mari încasări. De la debutul său, vizibilitatea titlului şi succesul s-au extins la nivel global cu producţii ulterioare în întreaga lume. De la licenţierea titlului, care a început în 2004, au existat producţii în 22 de ţări, fiind vizionate de peste 35 de milioane de persoane, în opt limbi diferite, cu peste 28 000 spectacole (echivalentul a 67 de ani), generând venituri de peste 1.7 miliarde de dolari.
 
În SUA, „Disney Beauty and The Beast“ a fost licenţiat în peste 6750 de teatre individuale, inclusiv producţii profesionale, şcolare şi comunitare. Timp de şase ani consecutivi (2009-2014), a fost cel mai jucat musical în liceele americane. Rezonanţa numelui i-a permis să intre pe pieţele internaţionale fără tradiţie în producţia de musicaluri Broadway. A fost primul titlu Disney Theatrical Productions în ţările din Scandinavia, America Latină, Europa de Est şi Rusia, printre altele. În plus faţă de productiile profesioniste, „Disney Beauty and The Beast“ este titlul cel mai cerut pe plan internaţional pentru producţiile de amatori.  

 
„Disney Beauty and The Beast“ este povestea clasica a Bellei, o tânără dintr-un oraş de provincie, şi a Bestiei, un tânăr prinţ blestemat de o vrăjitoare. Doar dacă Bestia învăţa să iubească şi să fie iubită, blestemul se rupe şi el va redeveni ce a fost. Dar timpul se scurge - dacă Bestia nu învaţă lecţia prea curând, el şi curtea sa vor fi condamnaţi pentru eternitate.
 
Distribuţia spectacolului include 30 de actori şi 14 muzicieni. „Broadway este adevărata casă a musicalului american şi locul unde actorii visează să joace. Pe lângă calitatea deosebită a producţiilor, mai este şi încărcătura istorică a teatrelor şi a zonei, locuri cu adevărat magice, în care mergi pentru a te desprinde, timp de câteva momente, de lumea reală şi pentru a te lăsa purtat de spectacol“, spune Briana Rapa, care interpretează în acest spectacol rolul Belle. Un talent ieşit din comun, Briana a început cursurile de teatru muzical încă de la vârsta de 8 ani. „M-am pregătit dintotdeauna pentru a ajunge unde sunt astăzi şi sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru! A fost visul meu şi nu mi-aş dori să fac altceva“, spune ea.
 

În 2017, urmează să fie lansat în cinematografe filmul musical „Beauty and the Beast“, regizat de Bill Condon. Filmul va cuprinde cele mai multe dintre cântecele din musicalul de pe Broadway şi îi va avea în distribuţie pe Emma Watson, Dan Stevens, Emma Thompson şi Ewan McGregor.

„Atât filmul, cât şi musicalul prezintă teme universale precum iubirea, compasiunea şi faptul că avem foarte multe lucruri de învăţat unii de la alţii, indiferent de aspectul fizic. Cred că publicul răspunde la poveştile excepţionale, indiferent de mediu“, spune Mark Beyer, cel care va juca rolul Bestiei pe scena de la complexul Romexpo. Absolvent al cursurilor de actorie la Wright State University, Mark a mai jucat în roluri precum Fantoma, din „Fantoma de la Operă/ The Phantom of the Opera“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: