Mortem, pentru prima dată în România, la Rockstadt Extreme Fest 2019

Mortem, pentru prima dată în România, la Rockstadt
Extreme Fest 2019

Mortem este noul nume confirmat la Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc între 1-4 august 2019 la poalele Cetăţii Râşnov.

Ştiri pe aceeaşi temă

MORTEM, cunoscută trupă norvegiană de black metal, vine în premieră în România la Rockstadt Extreme Fest. Formată în 1989 de Marius Vold (Stigma Diabolicum, Thorns, Arcturus) şi de Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, Covenant, Satyricon), Mortem a fost una dintre primele formaţii de profil, care a contribuit la punerea bazelor scenei black metal din Norvegia. Totul a început cu intensul demo „Slow Death”, foarte bine primit de fanii black metal şi de critica de specialitate, urmat însă de o despărţire a trupei. Membrii formaţiei au început alte proiecte muzicale, precum Arcturus sau Thorns, care au devenit, de altfel, nume sonore la nivel internaţional.

După o lungă tăcere, nostalgia pentru abordările muzicale incluse pe „Slow Death” a făcut ca trupa să se reunească într-o formulă nouă, duoul Marius – Sverd fiind întregit de cunoscutul Hellhammer la tobe (Mayhem, Covenant, Arcturus), de Tor Stavenes (1349) şi de Svart Lotus la bas (Svart Lotus, Den Saakaldte). Iar asta nu e tot. Reunirea forţelor acestor muzicieni se va materializa şi într-un nou material, care va reînvia energia brută a materialului iniţial şi o va întregi cu elemente fresh, asezonate cu influenţe gore şi tonalităţi specifice începuturilor black metal-ului.

Pe scena de la poalele Cetăţii Râşnov, Mortem (Norvegia) va cânta alături de Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia) Adept (Suedia), 1349 (Norvegia), Bölzer (Elveţia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Schammasch (Elveţia), Ektomorf (Ungaria) şi de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate în industria muzicală internaţională vor fi anunţate în curând.

Abonamentele pentru ediţia 2019 s-au pus în vânzare în reţeaua iaBilet şi pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 4: include 1.000 de abonamente cu preţul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu preţul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu preţul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 şi în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile şi bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoţiţi de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a şaptea ediţie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetăţii Râşnov - terenul de Biatlon de la baza cetăţii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările