Mihai Trăistariu e gata să întoarcă spatele României. Pentru ce ţări ar putea concura la Eurovision 2019: „Concertez des acolo şi am un succes teribil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-a exprimat nemulţumirile cu privire la finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018, Mihai Trăistariu, care s-a clasat pe locul şapte în preferinţele publicului, a anunţat că se gândeşte să participe la ediţia de anul viitor ca reprezentant al altei ţări.

Cel mai fidel concurent Eurovision România, Mihai Trăistariu, care a ajuns anul acesta pentru a noua oară în finala etapei naţionale, a terminat pe locul şapte, piesa „Heaven“ strângând doar 1.165 de voturi, lucru de care cântăreţul s-a declarat dezamăgit.

În prima reacţie după finala Eurovision România 2018, Trăistariu susţine că a primit numeroase mesaje în care fanii săi se plângeau că nu îl pot vota, liniile telefonice fiind blocate. 

De asemenea, cântăreţul subliniază şi diferenţa uriaşă dintre numărul de voturi înregistrate anul trecut şi cel de acum. Într-adevăr, în total, duminică, au fost exprimate 18.377 de voturi, în timp ce în 2017, doar câştigătorii Selecţiei Naţionale au obţinut peste 10.000 de voturi, de aproape trei ori mai mult decât învingătorii Eurovision România 2018.

Clasamentul complet al finalei Eurovision România 2018

Astfel, într-un nou text pe Facebook, Mihai Trăistariu susţine că, sfătuit de fani, va lua în calcul două variante în ceea ce priveşte participarea la Eurovision 2019: fie va concura din nou pentru România, fie va concura ca reprezentant pentru o altă ţară, unde are, în prezent, „un succes teribil“. Mai mult, Mihai explică şi motivul pentru care nu lucrează cu o casă de discuri. 

„Viaţa merge înainte. Cariera mea e mai bogată cu o finală Eurovision. A noua finală Eurovision românească. E un record pentru România. Împreună cu recordul meu de punctaj (172 de puncte ), obţinut cu «Tornero» în 2006 în Grecia, iată că deţin deja două recorduri legate de Eurovision.

M-am gândit mult şi pentru anul viitor am două variante (le-am luat în calcul chiar după sfaturile voastre). Vi le anunţ de pe acum ca să nu-mi reproşaţi vreodată că nu aţi ştiut. 

Varianta 1: Fie particip din nou la Eurovision-ul românesc cu o piesă ritmată, «ajutat» de o casă de discuri, cum se întâmplă de ceva timp cu câştigătorii Eurovision România. De câţiva ani fug de casele de discuri pentru că nu câştigi niciun ban cu ele. Din păcate voi nu ştiţi asta! Ei iau tot, iar tu rămâi cu ... promovarea!

Varianta 2 : Particip pentru altă ţară cu o piesă wow, indferent dacă e lentă sau ritmată. Iar aici am mai multe variante. Doar că Moldova m-ar tenta pentru că se vorbeşte limba română, iar eu concertez des acolo şi am un succes teribil. Malta m-ar tenta pentru că «Tornero» a stat vreo 6 luni pe locul I în 2006, la radiourile lor. În plus am primit şi o stea pe Bulevardul Celebrităţilor din Malta şi am fost în concerte în aer liber la ei de nouă ori. Şi invitat în zeci de emisiuni TV şi radio. Singura problemă în cele două ţări este că ei permit în concursul Eurovision interpreţi străini doar dacă vor cânta în duet cu un artist local. Şi aici nu mă încântă deloc ideea. Adică ar trebui să împart melodia în două...“, a scris Traistariu.

În încheiere, Trăistariu a asigurat că va reveni la Eurovision, indiferent dacă va fi pentru a reprezenta România sau o altă ţară europeană, acest concurs fiind „unul din ţelurile carierei sale“, după cum artistul declara anterior.  

„În concluzie: în 2019 oricum mă reîntorc la Eurovision, fie pentru România, fie pentru altă ţară. Vă mulţumesc pentru susţinerea voastră“, a încheiat Mihai. 

image

Mihai Trăistariu a obţinut una dintre cele mai bune performanţe ale României la comeptiţia Eurovision,  ocupân locul al patrulea, în 2006, cu piesa „Tornero“. De asemenea, aceasta a fost şi melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut într-o finală Eurovision (172 de puncte).   

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite