Cum comentează Marian Godină decizia Sindicatului din Poliţie de a intenta proces trupei Paraziţii: „Face mai mult rău imaginii decât melodia în sine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Godină, poliţist la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), a comentat, pe blogul său, anunţul preşedintelui Sindicatului Naţional Al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu, conform căruia va da în judecată Paraziţii pentru „mesajul ofensator“ la adresa poliţiştilor din piesa „Antimiliţie“.

După ce preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a anunţat că va da în judecată Paraziţii pentru „mesajul ofensator“ la adresa poliţiştilor din România din piesa „Antimiliţie“, Marian Godină a intervenit şi a scris un text pe blogul său

Poliţistul de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi-a început textul prin punctarea faptului că nu Poliţia Română va acţiona în instanţă pentru versurile melodiei, aşa cum s-a vehiculat în unele ştiri din mediul online, ci este vorba despre un sindicat al poliţiştilor: „E plin Facebook-ul de ştirea că poliţiştii dau în judecată trupa Paraziţii pentru versurile melodiei «Antimiliţie». Asta chiar e o ştire, numai că lucrurile nu stau chiar aşa. Cei care au anunţat că vor acţiona în instanţă trupa nu sunt nici Poliţia Română ca instituţie şi nici poliţiştii. E vorba de un sindicat al poliţiştilor, al cărui număr de membri nu îl cunosc“. 

Mai mult, Godină este de părere că decizia aparţine liderilor sindicatului, „unii dintre ei nefiind poliţişti“, în timp ce este convins că membrii nu au fost întrebaţi ce părere au despre acţiunea în instanţă. 

El mai aduce în discuţie gravitatea situaţiilor în care un poliţist este prins beat la volan, este pedofil, şpăgar sau informator la infractori, toate acestea afectând imaginea Poliţiei Române cu mult mai mult decât „un milion de melodii de la Paraziţii. Anunţul unui sindicat, cum că dă în judecată o trupă de rap, face deja mai mult rău imaginii decât o face melodia în sine“. 

Marian Godină a mărturisit că prima reacţie pe care a văzut-o privind melodia trupei rap a fost din partea unui poliţist care se întreba dacă ar putea încheia un proces-verbal: „Prima reacţie la acea melodie, venită din partea unui poliţist, am văzut-o pe un grup închis de Facebook, cu câteva mii de membri, majoritatea, dacă nu toţi, poliţişti. Atât activi cât şi pensionari. Respectivul poliţist se întreba dacă, pentru acele versuri, nu ar putea încheia un proces-verbal prin care membrii trupei Paraziţii să fie sancţionaţi contravenţional“. 

„Am citit cu întristare şi dezamăgire acea postare, întrebându-mă câtă minte îţi trebuie ca măcar să-ţi treacă prin cap aşa ceva. Mi-a venit inima la loc când am citit comentariile, un adevărat festival. Aproape toate îl ironizau şi îl întrebau dacă mai are şi alte idei la fel de măreţe. Mulţi poliţişti spuneau că au ascultat respectiva melodie chiar şi în maşina de poliţie şi nu s-au simţit lezaţi deloc“, a continuat Godină.

Pe lângă poliţiştii care „spuneau că au ascultat respectiva melodie chiar şi în maşina de poliţie şi nu s-au simţit lezaţi deloc“, Godină a sesizat şi câteva comentarii în care oamenii spuneau că ar trebui luate măsuri: „Erau şi câteva comentarii, puţine, din fericire, în care unii poliţişti se simţeau lezaţi de versurile melodiei şi spuneau că ar trebui luate măsuri. Faptul că cei care lăsau astfel de comentarii erau în mare parte pensionari, m-a făcut să mă bucur. Ce măsură mai bună ai putea lua, decât cea de a nu asculta melodia? Simplu: nu îţi place, nu asculţi“. 

„Titlul fiind «Antimiliţie», mă gândesc că miliţienii ar trebui să fie cei care să se simtă lezaţi. Şi probabil că aşa şi e. Va trebui să ne intre în cap că imaginea Poliţiei Române nu ne-o fac alţii, ci noi «înşiv㻓, a mai spus Godină sub formă de glumă. 

Iulian Surugiu e de părere că trupa Paraziţii a exagerat de această dată, pentru că înjură şi familiile poliţiştilor: „Nu am spus niciodată că avem numai poliţişti deştepţi, frumoşi, dar nici aşa, în halul ăsta, mai ales de familii. Ne-au înjurat de toţi sfinţii şi de toţi răniţii. Deocamdată nu ştim ce fel de daune vom cere.“

Piesa „Antimiliţie“ face parte din noul album al trupei Paraziţii, „Arma Secretă“, şi a fost lansată în urmă cu trei săptămâni. Piesa a adunat până în prezent peste un milion de vizualizări.

Versurile piesei:

„Dacă n-ai imaginaţie, fă-te poliţist

N-ai făcut nimic în viaţă, fă-te poliţist

Băi lingău convins dacă n-ai nici-un vis fă-te poliţist

Fă-te poliţist Hai fă-te poliţist

Dacă nu ţi se mai scoală, fă-te poliţist

Dacă vrei să n-ai prieteni, fă-te poliţist

Dacă mă-ta-i cur*ă şi tactu’ comunist

Fă-te poliţist Hai fă-te poliţist“

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite