Mariah Carey, noua regină a muzicii pop

Mariah Carey, noua regină a muzicii pop

Mariah Carey a fost desemnată „vedeta supremă a muzicii pop“, surclasându-i astfel pe Michel Jackson şi Madonna FOTO Arhiva Adevărul

Cântăreaţa americană Mariah Carey a fost desemnată „noua regină a muzicii pop“, potrivit unui clasament întocmit de editorii revistei „Time“. Artista este urmată de Rihanna, pe locul al doilea, şi Usher, pe poziţia a treia, în timp ce trupa britanică The Beatles ocupă locul al patrulea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Editorii publicaţiei „Time“ au analizat calitatea hiturilor lansate de artişti, locurile ocupate de cântecele lor în topurile muzicale şi longevitatea interpreţilor, din 1960 şi până în prezent, în încercarea de a-l identifica pe „cel mai mare creator de hituri“. Mariah Carey (45 de ani) a fost astfel desemnată „vedeta supremă a muzicii pop“.

Rihanna ocupă locul al doilea, iar Usher se află pe poziţia a treia, în timp ce pe locurile următoare s-au clasat The Beatles şi Madonna. Topul 10 al celor mai buni artişti pop este completat de Janet Jackson, Michael Jackson, Whitney Houston, Katy Perry şi Boyz II Men.

Potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail“, cel mai bun an din cariera celebrei Mariah Carey a fost 2005, când artista a lansat single-urile de succes „We Belong Together“, „Don’t Forget About us“ şi „Shake it Off“. Anul 1995 a marcat, de asemenea, debutul unor hituri precum „Fantasy“ şi „One Sweet Day“ (un duet cu Boyz II Men, considerat cea mai bună colaborare muzicală din toate timpurile – n.r.).

Pe de altă parte, albumul „Me. I am Mariah...The Elusive Chanteuse“  este considerat  cel mai mare eşec din cariera artistei recompensată cu cinci premii Grammy.  Discul, lansat în luna mai a acestui an, nu a reuşit să vândă mai mult de 103.000 de copii.

În ciuda ultimei nereuşite, Mariah Carey a avut o influneţă majoră asupra celor mai în vogă artişti americani ai momentului, printre care Rihanna şi Katy Perry, care - deşi, în comparaţie cu „noua regină a muzicii pop“,  pot fi considerate novice în industrie – au fost clasate printre primele poziţii în topul alcătuit de editorii revistei „Time“.

 

Top 10 cei mai buni artişti pop din ultimii 50 de ani

 

1. Mariah Carey

2. Rihanna

3. Usher

4. The Beatles

5. Madonna

6. Janet Jackson

7. Michael Jackson

8. Whitney Houston

9. Katy Perry

10. Boyz II Men

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările