Marele Cor al Armatei Roşii îşi extinde turneul în România VIDEO

Marele Cor al Armatei Roşii îşi extinde turneul în România VIDEO

Marele Cor Armatei Roşii îşi extinde turneul în România: Bucureşti, Iaşi, şi acum Constanţa. Spectacolul de la Iaşi, de pe 18 noiembrie, la Opera Naţională, este deja sold-out. Corul anunţă un nou concert în capitala Moldovei, în aceeaşi zi, tot la Opera Naţională, de la ora 17.00. Cele două reprezentaţii marchează o premieră muzicală la Iaşi, ansamblul performând pentru prima dată în acest oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

O zi mai târziu, pe 19 noiembrie, Ansamblul Alexandrov va cânta la Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20.00. Un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Mall 4 Art, sub egida Ambasadei Federaţiei Ruse în România.
 
Repertoriul muzical al renumitului Ansamblu Alexandrov poartă amprenta culturii pe care o reprezintă cu mândrie, fiind alcătuit din mai mult de 200 de capodopere muzicale. În 2008, la aniversarea a 80 de ani a Corului, dirijorul Leonid Malev declara: “Un milion de oameni din ţara noastră şi din străinătate iubesc piesele Kalinka, Katyusha, Smuglyanka şi alte cântece militare precum şi Victory Day, Dark Eyes, Vecherny Zvon şi Podmoskovnye Vechera. Toate aceste melodii sunt cunoscute datorită Corului Alexandrov iar oamenii vor să le audă la fiecare concert.” 
 
Melodiile au o puternică încărcătură emoţională. Sunt istorie pură şi adevărate piese de rezistenţă ale culturii muzicale internaţionale. Svyaschennaya Voyna, scrisă de Alexander Vasileevici Alexandrov în 1941, este una dintre cele mai vechi şi mai semnificative creaţii din repertoriul muzical al Corului, care a ajutat soldaţii sovietici să-şi protejeze patria. Piesa este extrem de populară în Slovacia, Polonia şi Bulgaria, unde spectatorii o ascultă ridicându-se în picioare, în semn de respect. 
 
Pe lângă opere muzicale clasice ruseşti, corul este într-o continuă dezvoltare muzicală, îmbogăţindu-şi repertoriul cu piese noi. În timpul reprezentaţiilor scenice, uniforma militară, purtată cu mândrie şi respect, este un element permanent prezent – e o constantă a Corului din 1970.  

 
Biletele pentru cele 4 concerte ale Corului Alexandrov sunt disponibile online prin eventim.ro, bilet.ro, myticket.ro şi bilete.ro. În format fizic acestea se pot găsi la:
 
Bucureşti: la casele de bilete ale Sălii Palatului, la preţurile de  100 lei (categoria III), 150 lei (categoria II), 200 lei (categoria I), 250 lei (categoria VIP).
Iaşi: la casa de bilete a Operei Naţionale din Iaşi, oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi magazinele Vodafone, la preţurile de 100 lei (categoria 3), 150 lei (categoria 2) şi 200 lei (categoria 1).
Constanţa: la casele de bilete de la Casa de Cultură a Sindicatelor, la preţurile de 150 şi 200 lei. 
 
citeste totul despre: