Lora se retrage de la Eurovision 2017: ce a determinat-o pe cântăreaţă să ia această decizie. Care este poziţia TVR

Lora se retrage de la Eurovision 2017: ce a determinat-o pe cântăreaţă să ia această decizie. Care este poziţia TVR

Lora s-a hotărât să se retragă de la Selecţia Naţională Eurovision 2017 FOTO Ioana Chiriţă/ TVR

Lora şi-a anunţat retragerea de la Selecţia Naţională Eurovision 2017, decizia având la bază, spune artista, „opiniile diferite legate de modul în care se fac preselecţiile pentru concurs“.

Critică la adresa TVR 

„Am decis, împreună cu casa de discuri şi managementul meu să mă retrag din competiţia pentru Eurovision. La baza hotărârii mele stau opiniile diferite legate de modul în care se fac preselecţiile pentru concurs. Piesa este, cu siguranţă, un hit, fiind compusă de DaBeatFreaks, un grup de producători ce au scris piese pentru artişti precum Sean Paul, Dizzee Rascal sau Meghan Trainor“, a declarat Lora pentru Mediafax.

Piesa „I know“, cu care artista a intrat în concurs, este compusă de doi dintre cei mai cunoscuţi compozitori britanici, DaBeatFreaks, şi are un sound modern şi matur, aliniat la cerinţele muzicale europene ale anului 2017.

Lora este la a doua participare la Selecţia Naţională pentru Eurovision, ea participând, în urmă cu opt ani, cu piesa „Come Along“. „Come Along“ a obţinut atunci peste 10,000 de voturi. 

Reacţia TVR: „Regretăm retragerea unei piese bune, care avea cu siguranţă şanse să acceadă în finală“ 

Televiziunea Română a trimis un comunicat de presă în care a dat detalii despre retragerea Lorei. Organizatorii Eurovision România 2017 au luat act de retragerea din preselecţie a piesei „I know“, interpretată, în concurs, de Lora, anunţă postul public. 

Printr-o adresă adresată organizatorilor Selecţiei Naţionale 2017, reprezentanţii Mediapro Music au transmis solicitarea de retragere din concurs, fără a menţiona motivele care au stat la baza deciziei, mulţumind însă „întregii echipe TVR pentru profesionalismul de care a dat dovadă şi pentru susţinerea oferită“.

„Piesa Lorei este una dintre melodiile scrise de cei nouă compozitori străini care au avut încredere în preselecţia organizată de Televiziunea Română, anul acesta“, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2017.

„M-a bucurat foarte mult înscrierea ei în concurs, ca şi a celorlalţi tineri aflaţi în topurile muzicale. Regret retragerea unei piese bune, care avea cu siguranţă şanse să acceadă în finală, cu atât mai mult cu cât ea s-a calificat în semifinală printre primele locuri“, a mai adăugat Iuliana Marciuc. 

Când se va şti reprezentantul României 

În perioada 27 - 29 ianuarie Televiziunea Română a organizat preselecţii în cadrul cărora juriul, format din Luminiţa Anghel, Paula Seling, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu şi Andrei Tudor, a ascultat toate cele 74 de piese înscrise în Selecţia Naţională Eurovision 2017, iar înregistrările audiţiilor vor fi duifuzate într-o serie de emisiuni la TVR, în perioada 5-11 februarie. Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2017 va avea loc duminică, 26 februarie, în studioul TVR, iar finala pe 5 martie. 

„Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună în concursul de la Kiev, iar pentru că anul acesta publicul va decide cine va reprezenta România, invit cât mai mulţi telespectatori să voteze la finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2017“, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la ediţia din acest an a concursului. „Până atunci, vă invit să urmăriţi la TVR, între 5 şi 11 februarie, înregistrările audiţiilor din preselecţia Eurovision România 2017, o premieră în istoria participării României la concurs. Pe 12 februarie, într-un show care va fi transmis live, vom afla împreună numele celor 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale”, a mai declarat şefa delegaţiei.

Amintim că România a fost descalificată în 2016 de la Eurovision din cauza datoriilor de peste 10 milioane de euro pe care Televiziunea Română le avea la European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume şi totodată organizatorul competiţiei muzicale. Prin urmare, Ovidiu Anton, care a câştigat Selecţia Naţională cu piesa „Moment of Silence“, a pierdut dreptul de a urca pe scena Eurovision 2016, iar postul public dreptul de a difuza competiţia. 

Recent, producătorii show-ului Eurovision 2017 au decis care va fi ordinea în care vor evolua reprezentanţii celor 43 de state calificate în competiţie. Reprezentantul României la Eurovision 2017 va cânta în a doua semifinală a concursului, intrând pe scenă de pe poziţia a şaptea, imediat fiind urmat de artistul vecinilor din Ungaria. Mai multe detalii aici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările