Eurovision 2016 România: Cine sunt finaliştii Selecţiei Naţionale - pe cine a ales juriul şi pe cine a preferat publicul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision FOTO Adevărul/TVR
Cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision FOTO Adevărul/TVR

Cei şase finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au fost decişi: patru de către juriul de specialitate, iar doi au fost salvaţi prin votul publicului. „Adevărul“ vă prezintă în continuare numele finaliştilor Eurovision 2016 România, punctajul obţinut de fiecare concurent, dar şi comentariile membrilor juriului.

Ovidiu Anton, care la a cincea participare în Selecţia Naţională a mizat pe piesa rock „Moment of Silence“, a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialitate, respectiv 54 de puncte. În clasament au urmat trupa Dream Walkers, a căror melodie, „Let It Shine“, a primit 47 de puncte; Florena, care a strâns 44 de puncte pentru „Behind the Shadows“; şi „veteranul“ Eurovisionului, Mihai Trăistariu, melodia „Paradisio“ fiind întâmpinată cu 33 de puncte din partea juriului. 

Prin votul publicului au fost trimişi în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 Vanotek feat. The Code & Georgian, piesa „I’m Coming Home“ acumulând 984 de voturi, şi duo-ul Irina Baianţ şi Doru Todoruţ, „The Voice“ fiind votată de 852 de ori. 

Românii şi-au exprimat preferinţele prin televoting 

eurovision 2016
eurovision 2016

Eurovision 2016: Semifinaliştii au trecut în revistă participările României

Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 a debutat cu un colaj muzical al pieselor care au obţinut cele mai bune punctaje de-a lungul anilor în concursul Eurovision. Melodiile au fost interpretate de toţi cei 12 semifinalişti. Mixul a început cu „De la capăt“ (Voltaj, locul 15, în 2013), a continuat cu „Let Me Try“ (Luminiţa Anghel şi Sistem, locul 3, în 2005), „Tornero“ (Mihai Trăistariu, locul 4, în 2006), „Tell Me Why“ (Monica Anghel şi Marcel Pavel, locul 9, în 2002), „Don’t Break My Heart“ (Nicola, locul 10, în 2003), „Playing With Fire“ (Paula Seling şi Ovi, locul 3, în 2010), „It’s My Life“ (Cezar, locul 13, în 2013) şi s-a încheiat cu prima piesă care a reprezentat România la Eurovision, „Dincolo de nori“ (Dan Bitman, locul 21, în 1994).

Eurovision 2016: Artiştii şi sportivii, cei mai buni ambasadori ai României

Cornel Ilie şi Ioana Voicu i-au prezentat pe cei cinci membri ai juriului: regizorul muzical Alexandra Cepraga (care a notat muzicalitatea), compozitorul şi producătorul Horia Moculescu (care a punctat scriitura piesei), soliştii şi producătorii muzicali Randi (care a punctat potenţialul piesei de a deveni hit) şi Zoli Toth (care a punctat show-ul live) şi contratenorul Cezar Ouatu (care a punctat calitatea vocală). 

„Cei mai buni ambasadori ai României în străinătate sunt artiştii şi sportivii. Şi cred că uităm că mai înainte de a-i blama, ar trebui să-i aplaudăm. Poate că acest spectacol nu este grozav, poate că aceste 12 piese nu sunt cele mai bune din România, poate că noi nu suntem cei mai potriviţi prezentatori, dar hai să încercăm să găsim mai întâi părţile frumoase“, a ţinut să precizeze Cornel Ilie, solistul trupei Vunk. 

Eurovision 2016: Irina Baianţ şi Doru Todoruţ

Primii concurenţi care au păşit pe scena de la Baia Mare au fost Irina Baianţ şi Doru Todoruţ, care au interpretat piesa „The Voice“ într-un decor relativ simplu. Cu siguranţă, soprana a reuşit să atragă atenţia cu notele înalte pe care le-a atins, dar şi datorită prezenţei, ea purtând o superbă rochie albă din dantelă. 

   

Horia Moculescu: „Nu e greu să te laşi cucerit de o piesă bine scrisă şi bine cântată, interpretată de doi oameni foarte frumoşi.“

Zoli Toth: „A fost un momet elegant, cu o grafică superbă. A fost cel mai frumos moment al serii de până acum.“

Alexandra Cepraga: „Sunteţi foarte frumoşi, mi-a plăcut foarte mult comunicarea dintre voi, mesajul iubirii l-am recepţionat în totalitate.“

Cezar Ouatu: „Aţi emanat foarte multă iubire, există o chimie între voi, cu micile scăpări ale Irinei de la început.“

Randi: „Doru, ai una dintre cele mai bune voci din România, dar ai început un pic ezitant. Ce nu-mi place e că la un moment dat devine house, e ca nuca în perete.“

Notele juriului:

Randi - 4

Cezar Ouatu - 5

Alexandra Cepraga - 7

Zoli Toth - 8

Horia Moculescu - 8

Eurovision 2016: Andra Olteanu

A urmat Andra Olteanu, care mizează la Eurovision 2016 pe o piesă în limba română, „Nai Nai“.

Randi: „Cred că e una dintre piesele cel mai mare potenţial să ajungă la radiourile din România. Aş schimba versurile de la strofă. Ai şi un minus: faptul că e în română, pentru că tu mergi la un concurs european.“

Horia Moculescu: „Foarte bun refrenul, dar am o obiecţiune în ceea ce priveşte strofa. Problema mare e că strofa nu se ridică nici la nivelul, nici la genul refrenului.“

Zoli Toth: „Acest moment nu mi se pare unul unitar, are prea multe elemente de puzzle care nu se potrivesc.“

Alexandra Cepraga: „Mi-a dat o stare foarte bună, o energie foarte bună.“

Cezar Ouatu: „Aş fi văzut mult mai multă energie, mult mai «muşcate» cuvintele.“ 

Notele juriului:

Randi - 1

Cezar Ouatu - 1

Alexandra Cepraga - 0

Zoli Toth - 2

Horia Moculescu - 1

Eurovision 2016: Dream Walkers

De pe poziţia a treia au urcat pe scena Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 trupa Dream Walkers, cu piesa „Let It Shine“.

Cezar Ouatu: „Chapeu! Senzaţional.“

Randi: „Perfect, dacă eram cu spatele aş fi crezut că fac playback.“

Horia Moculescu: „Cred că e cea mai reprezentativă piesă pentru mine, care îmi justifică dragostea pentru muzica adevărată.“

Alexandra Cepraga: „Iubirea trebuie să strălucească şi voi aţi făcut-o să strălucească. Faceţi un amestec extraordinar chiar dacă aveţi timbre diferite.“

Zoli Toth: „Vreau să-l felicit pe Cristian Faur pentru această piesă. Din păcate, momentul a fost foarte static, dar felicitări pentru interpretare.“

Notele juriului:

Randi - 10

Cezar Ouatu - 10

Alexandra Cepraga - 10

Zoli Toth - 5

Horia Moculescu - 12

Eurovision 2016: Irina Popa

Irina Popa a continuat show-ul cu varianta în limba engleză a melodiei „Lasă-mă, eu te las“.

Alexandra Cepraga: „Foarte multă intensitate, un glas foarte bine timbrat.“

Zoli Toth: „A fost un moment în care tu ai pariat mai mult pe interpretare decât pe show.“

Cezar Ouatu: „Am auzit un pic de Amy Winehouse şi un pic de Mariah Carey. O voce extrem de omogenă, foarte bine.“

Randi: „Cred că piesa e de viitor şi poţi face treabă cu ea în România. Cu vocea ta poţi face mai mult, orchestraţia a fost modestă, dar vocea foarte bună.“

Horia Moculescu: „Trăim în epoca Adele. Are dreptate Randi, nu cred că e o piesă cu şanse în finala din Suedia, dar piesa e bine susţinută de Irina, pe care o cunosc de când a debutat.“

Notele juriului:

Randi - 5

Cezar Ouatu - 4

Alexandra Cepraga - 2

Zoli Toth - 1

Horia Moculescu - 0

Eurovision 2016: Jukebox

Trupa Jukebox a adus culoare şi energie pe scena de la Baia Mare cu piesa „Come On Everybody“, versurile fiind o combinaţie între limba engleză şi română. 

Alexandra Cepraga: „Eu nu găsesc foarte inspirată această alternanţă de engleză şi română, exceptând acest aspect, aţi fost foarte buni.“

Zoli Toth: „Mi se pare cel mai energic moment al acestei semifinale. Văd culoare, văd mişcare, văd dorinţa de a se distra şi de a câştiga acest concurs.“

Horia Moculescu: „Eu sunt adeptul inspiraţiei folclorice, am un singur reproş: faptul că linia melodică e destul de statică, mă refer la ţesătura melodică, e foarte cuminte. Show foarte bun, ei cântă foarte bine şi arată foarte bine.“

Cezar Ouatu: „Am fost foarte atent la ce s-a întâmplat şi la ce a lăsat Mama Natură, complimente solistei.“

Randi: „Mie îmi place combinaţia de engleză cu română, mi se pare fun, noi ştim stilul ăsta, ştiţi şi voi al cui este, nu e 100% original, dar e foarte mişto, am putea să ne bazăm pe izul nostru românesc la finala din Suedia.“

Notele juriului:

Randi - 6

Cezar Ouatu - 6

Alexandra Cepraga - 3

Zoli Toth - 7

Horia Moculescu - 5

Eurovision 2016: Mihai Băjinaru

Mihai Băjinaru s-a calificat în Selecţia Naţională Eurovision 2016 cu piesa „Never Too Late“.

Randi: „Vocea ta e foarte bună, dar piesa e prea veche, de anii ’90. Pe mine nu mă prinde.“

Horia Moculescu: „Are o strofă impecabilă, stricată de un refren chiar mai vechi de 1990. Îmi pare rău şi pentru autor, şi pentru textier, şi pentru Mihai, care are o voce foarte bună.“

Alexandra Cepraga: „Ai cântat foarte frumos, mi s-a părut că ai fost puţin cam crispat la refren.“

Zoli Toth: „Din păcate, acest moment nu a fost cel mai reuşit din această seară din punct de vedere al showului.“

Cezar Ouatu: „Mi s-a părut că eşti un fan împătimit al lui Mark Anthony şi am văzut ceva din el pe scenă. Poate nu e ofertant ca show, dar din punct de vedere vocal ai o voce extraordinar de bună.“

Notele juriului:

Randi - 0

Cezar Ouatu - 0

Alexandra Cepraga - 0

Zoli Toth - 0

Horia Moculescu - 0

Eurovision 2016: Vanotek feat. The Code & Georgian

Vanotek feat. The Code & Georgian au cucerit publicul şi juriul cu piesa „I’m Coming Home“.

       

Zoli Toth: „O piesă foarte frumoasă, foarte modernă, dar show-ul cu siguranţă poate fi îmbunătăţit. Mesajul vostru cred că a ajuns la toată lumea. Bravo! Felicitări!“

Horia Moculescu: „Încă de la preselecţie piesa s-a remarcat cu un minus pe care eu trebuie să-l spun, e foarte bine construită, lipsindu-i un lucru esenţial: refrenul pe care eu să-l pot cânta când plec de aici.“

Alexandra Cepraga: „Este o formulă reuşită. Mi-a plăcut foarte mult soundul piesei, iar porţiunea instrumentală sună excepţional.“

Cezar Ouatu: „Închizând ochii, am intrat într-o stare, ceea ce e foarte important. Din punct de vedere vocal, sunt de acord cu Horia Moculescu, poate e prea mult instrumental, şi îi lipseşte refrenul.“

Randi: „Lipseşte refrenul, într-adevăr. Toată lumea spune că o să fie mai bine, dar noi cum o să ştim?“

Notele juriului:

Randi - 3

Cezar Ouatu - 3

Alexandra Cepraga - 4

Zoli Toth - 4

Horia Moculescu - 4

Eurovision 2016: Mihai Trăistariu

Mihai Trăistariu a revenit pe scena Selecţiai Naţionale Eurovision după zece ani cu piesa „Paradisio“.

      

Cezar Ouatu: „Eu pe Mihai îl respect foarte mult ca artist, e una din vocile mari. Mă bucur că a reapărut cu acest vis, ştiu că are experienţa necesară legată de Eurovision. La începutul piesei au existat mici ezitări, show ul este foarte OK. Foarte bun momentul.“

Horia Moculescu: Domne, e o chestie mai specială cu Mihai. Eu am relaţii artistice vechi cu ele. Nu ştiam la ce să mă uit, dacă mă uitam la Mihai nu vedeam showul şi invers. Per total, e o surpriză.“

Zoli Toth: „Este foarte greu să vorbeşti cu un câştigător al Eurovisionului din postura de câştigător al Eurovisionului. Este de departe una dintre ce“le mai mari vedete ale Eurovisionului în România şi mă bucur că a revenit. Trebuie să spun că mi-aş fi dorit să fi văzut, după zece ani, să te fi reinventat, să ai ceva modern. O interpretare impecabilă şi o coregrafie bună, dar nu a fost unitar, nu aţi fost împreună.“

Alexandra Cepraga: „Sigur că avem de-a face cu o voce foarte bună, mi-au displăcut şi mie aceste diferenţe mari de intensitate. Altfel, foarte frumos tot ce s-a întâmplat pe scenă, spectaculos chiar, costumele sunt splendide.“ 

Notele juriului:

Randi - 7

Cezar Ouatu - 7

Alexandra Cepraga - 6

Zoli Toth - 6

Horia Moculescu - 7

Eurovision 2016: Florena

Florena, cea mai tânără concurentă din Selecţia Naţională Eurovision 2016, a interpretat „Behind the Shadows“.

Cezar Ouatu: „Sunt piese la care rămâi fără cuvinte. Un moment extraordinar de senzual, a transmis foarte mult, la 16 ani să cânţi aşa...“

Alexandra Cepraga: „Începutul e fantastic, sigur vei ajunge foarte sus. Apariţia, glasul, dăruirea, toate au fost exceţionale. Un început spectaculos.“

Randi: „În sfârşit o producţie sănătoasă, pe lângă Vanotek, o voce foarte bună. Mi-a plăcut foarte mult.“

Horia Moculescu: „Sunt total de acord cu Randi. Această construcţie melodică e absolut inedită în peisajul muzical românesc, e cu totul altceva.“ 

Zoli Toth: „A fost o fată extraordină pe scenă. Dacă ar fi să vin cu o sugestie ţi-aş spune că regulamentul îţi permite să ai şase persoane pe scenă şi ai putea umple mai bine scena, dar a fost o interpretare excepţională.“

Notele juriului:

Randi - 12

Cezar Ouatu - 8

Alexandra Cepraga - 8

Zoli Toth - 10

Horia Moculescu - 6

Eurovision 2016: Gaşca de acasă

Trupa Gaşca de acasă a cântat pe scena Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 melodia „Tu eşti povestea“.

        

Randi: „M-au deranjat un pic nişte sunete înalte, refrenul e frumos, dar nu e de ajuns, voiam ceva mai măreţ. Dacă tot e în română, trebuia să fie ceva care să uimească.“

Zoli Toth: „Am observat reacţia sălii, e cel mai greu lucru să cânţi în faţa publicului tău.  Nu a fost cel mai mare show pe care l-am văzut în această seară, dar energia contează foarte mult.“

Alexandra Cepraga: „Este muzică, interpreta a cântat impecabil, cu o lejeritate şi o încărcătură care mi-au plăcut foarte mult.“

Cezar Ouatu: „Foarte jazzy, prea cuminte pentru gustul meu, dar foarte bun din punct de vedere muzical.“

Horia Moculescu: „E prea cuminte, într-adevăr, o piesă puţin retro cântată astăzi. E bine construită, dar aşteptam o explozie undeva, dar care n-a venit. Ca apariţie, ca grup, vă felicit din tot sufletul.“

Notele juriului:

Randi - 0

Cezar Ouatu - 0

Alexandra Cepraga - 5

Zoli Toth - 3

Horia Moculescu - 2

Eurovision 2016: Ovidiu Anton

Ovidiun Anton a mizat, pentru cea de-a cincea Selecţie Naţională, tot pe o piesă rock, „Moment of Silence“.

         

         

Zoli Toth: „Cred că în seara asta putem vorbi despre generaţia rock. Cred că, pentru mine, a fost cel mai emoţionant moment al serii, drept dovadă că îmi este foarte greu să-mi găsesc cuvintele. Chiar dacă nu a fost dinamic, totul a fost unitar, a fost de nota 13. Sper ca cei care fac playlisturile radiourilor să vă fi auzit în această seară şi să nu mai aud că muzica rock nu are un loc la radio.“

Cezar Ouatu: „Nu sunt un împătimit al rockului, dar de azi voi asculta, graţie lui Ovidiu. M-ai emoţionat până la lacrimi.“ 

Randi: „Fratele meu când era mic asculta Manowar, eu nu înţelegeam, pentru că eram fan Queen. E muzică de calitate, dar nu e un rock al anului 2016. Aş îndrăzni să spun că vocea ta e cea mai bună din concurs.“

Horia Moculescu: „Piesa nu e rock, piesa e muzică. Nu există o departajare scrisă în dicţionare, în lexicoane. Asta e o muzică bună.“ 

Alexandra Cepraga: „Am avut o emoţie deosebită, piesa are o construcţie desăvârşită, tot creşte şi nimic nu se repetă, iar tensiunea e excepţională. Eu am simţit cu tot sufletul mesajul pe care l-ai transmis şi sunt convinsă că toţi l-au simţit.“

Notele juriului:

Randi - 8

Cezar Ouatu - 12

Alexandra Cepraga - 12

Zoli Toth - 12

Horia Moculescu - 10

Eurovision 2016: Xandra

Xandra a fost ultima concurentă a Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, cu piesa „Superhuman“.

Zoli Toth: „Nu a fost cel mai mare show din seara aceasta.“

Alexandra Cepraga: „Vedem o fată foarte frumoasă, cu mişcări discrete, dar foarte senzuale, cu un dramatism în glas foarte plăcut.“

Horia Moculescu: „Eu şi după preselecţie am rămas cu refrenul în minte. Ea cântă bine, o ştiu de când era mică, dar piesa nu m-a dat pe spate. Ai făcut tot ce puteai să faci pe această piesă, nu există o coerenţă între refren şi vers, dar foarte bine cântat.“

Cezar Ouatu: „Vorbim despre octave, mi-a plăcut susţinerea ta şi că ai dus la capăt o piesă foarte grea, mai ales la acea trecere de piept pe cap. Foarte bine.“

Randi: „Mi-a plăcut producţia, refrenul e «hitos», cum zicem noi, dar nu e un refren care să te străpungă. Tu ai dat tot ce ai mai bun, ai o voce foarte bună şi ai cântat foarte bine piesa.“ 

Notele juriului:

Randi - 2

Cezar Ouatu - 2

Alexandra Cepraga - 1

Zoli Toth - 0

Horia Moculescu - 3

Eurovision 2016: Paula Seling şi Lidia Isac, invitatele speciale din finală

Despre show-ul din semifinală au vorbit trei dintre membrii echipei TVR - Iuliana Marciuc, producătoarea Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 şi şefa delegaţiei României la Stockholm, Dan Manoliu, regizorul spectacolelelor, şi Sergiu Ardelean, director de imagine al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 -, precum şi cei 12 concurenţi. De asemenea, Televiziunea Română a publicat şi o serie de imagini de la repetiţii

Pe de altă parte, Paula Seling, care a ajuns, alături de Ovi, de două ori în finala Eurovision, dar şi Lidia Isac, reprezentanta de anul acesta a Republicii Moldova, vor cânta în finala de duminică.  

Eurovision 2016: 12 pentru România

În Selecţia Naţională Eurovision 2016 s-au înscris 94 de piese, dintre care doar 12 au primit votul juriului şi au ajuns în semifinală. Astfel, Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru sunt artiştii care au luotat pentru a reprezenta România la Stockholm, în luna mai. 

Spectacolele în urma cărora va fi decis reprezentantul României la Stockholm se vor desfăşura la Sala Polivalentă „Lascăr Pană“ din Baia Mare, ca urmare a unui parteneriat avantajos pentru Televiziunea Română, organizatorul evenimentului. Propunerea a fost făcută de Consiliul Local din Baia Mare, în contextul în care oraşul concurează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Mai mult decât atât, primarul municipiului, Cătălin Cherecheş, a dat asigurări că artiştii vor beneficia de cazare şi transport, după ce au apărut speculaţii potrivit cărora cântăreţii ar trebui să suporte o parte din costuri. 

Eurovision 2016: Cum se va vota

Una dintre premierele acestei ediţii este sistemul de vot, care este unul mult mai transparent. Mai exact, membrii juriului au votat în timpul transmisiunii şi au fost obligaţi să-şi justifice nota. Mai mult, reprezentantul ţării noastre la Eurovision 2016 va fi decis exclusiv de voturile telespectatorilor. În prima semifinală, juriul a ales patru melodii, iar publicul a salvat două dintre cele opt rămase, astfel că în finală au ajuns şase melodii. În finală, juriul nu va mai avea niciun cuvânt de spus.

Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „Star vot!“, în jurul orei 23.30 şi se vor închide după 20 de minute, la semnalul „Stop vot!“. 

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Eurovision 2016: Juriul şi prezentatorii, în recital

Regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul şi producătorul Horia Moculescu, soliştii şi producătorii muzicali Randi şi Zoli Toth şi contratenorul Cezar Ouatu formează juriul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

Un alt aspect inedit este că patru dintre membrii juriului, Zoli Toth, Randi, Horia Moculescu şi Cezar Ouatu, precum şi prezentatorii show-urilor – Ioana Voicu, Jo şi Cornel Ilie –, vor susţine recitaluri pe scena de la Baia Mare în finala de duminică. 

Eurovision 2016: Cum au fost împărţite ţările în semifinalele de la Stockholm

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda. În a doua semifinală vor intra: Albania, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Macedonia, Georgia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Elveţia şi Ucraina. Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.

În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite