Kiss FM, cel mai ascultat post la oraşe, iar Radio ZU conduce la nivelul Capitalei

Kiss FM, cel mai ascultat post la oraşe, iar Radio ZU conduce la nivelul Capitalei

Pe segmentul urban, Kiss FM deţine supremaţia, cu peste 1,6 milioane de ascultători, în scădere faţă de toamna lui 2012

Kiss FM rămâne în continuare cel mai ascultat post de radio la nivel urban, iar Radio ZU conduce în Bucureşti, potrivit unui studiu, citat de paginademedia.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kiss FM are cei mai mulţi ascultători la nivel urban, în timp ce Radio ZU rămâne lider pe Bucureşti, potrivit studiului de audienţă radio, realizat în perioada 2 septembrie - 22 decembrie 2013 de institutele de sondare IMAS şi GFK.

Pe segmentul urban, Kiss FM deţine supremaţia, cu peste 1,6 milioane de ascultători, în scădere faţă de toamna lui 2012. Cu toate acestea, postul rămâne la o distanţă notabilă, de peste 360.000 de ascultători, de locul doi, Radio România Actualităţi. Pe locul trei s-a calsat Radio ZU, postul de radio al trustului Intact, care a avut o audienţă medie de 1,1 milioane de ascultători. Mafic FM şi Pro FM au înregistrat creşteri de audienţă, primul cu 83.000 de ascultători, iar cel de-al doilea cu 66.700 de ascultători, scrie paginademedia.ro.

În aceeaşi categorie, Europa FM şi Radio ZU au înregistrat cele mai mari scăderi de audienţă în toamnă anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012. Fiecare dintre cele două posturi a pierdut în jur de 123.000 de ascultători.

La nivelul Capitalei, Radio ZU a avut, în perioada analizată, 257.500 de ascultători pe zi, fiind urmat de Radio România Actualităţi, cu 234.200 de ascultători. Kiss FM ocupă abia poziţia a treia, cu peste 180.000 de ascultători. Dacă la nivel urban posturile de radio au înregitrat creşteri de audienţă, la nivelul Bucureştiului s-au produs mai multe scăderi. Astfel, Radio ZU şi Pro FM sunt posturile cu cele mai mari scăderi, primul a pierdut 45.000 de ascultători, în timp ce postul grupului Pro a avut în toamna lui 2013 cu 24.000 de ascultători mai puţin decât în aceeaşi perioadă a lui 2012.

Creşteri notabile ale audienţei pe acest segment s-au înregitrat în drpetul unor radiouri precum Naţional FM, care a avut cu 10.800 de ascultători mai mult faţă de aceeaşi perioadă a a nului, Antena Satelor, cu un plus de 10.300 de ascultători, şi Rock FM cu peste 6.500 de ascultători câştigaţi. Creşteri au mai înregistrat şi posturile Radio 21 (plus 4.200 de ascultători) şi Smart FM ( plus 3.000 de ascultători).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările