John Frusciante revine la Red Hot Chili Peppers: cine pleacă

John Frusciante revine la Red Hot Chili Peppers: cine pleacă

John Frusciante, Flea, Anthony Kiedis şi Chad Smith, de la Red Hot Chili Peppers FOTO Guliver/Getty

Chitaristul John Frusciante (49 de ani) va reveni alături de trupa rock americană Red Hot Chili Peppers, după o absenţă de zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Formaţia rock a anunţat, printr-un mesaj publicat pe Instagram, că se desparte de Josh Klinghoffer, care a făcut parte din trupă în ultimul deceniu, notează News.ro.
 
„Josh este un muzician minunat, pe care îl respectăm şi îl iubim. Suntem recunoscători pentru timpul petrecut cu el şi pentru nenumăratele cadouri împărtăşite“, se arată în mesajul grupului.

În ceea ce priveşte revenirea lui Frusciante, membrii RHCP au precizat că sunt foarte entuziasmaţi şi îl aşteaptă cu inima deschisă. 
 
Este pentru a treia oară când John Frusciante revine în trupă. El s-a alăturat RHCP în 1988, după moartea chitaristului Hillel Slovak, care a făcut parte din formula originală a grupului. El a părăsit grupul în 1992 pentru a reveni şase ani mai târziu, în 1998. Ultima oară s-a despărţit de Red Hot Chili Peppers în 2009. Frusciante a lucrat cu trupa la albume ca „Blood Sugar Sex Magic“ (1991) şi „Californication“ (1999). 
 
 
Solo, Frusciante a lansat 14 albume de studio şi a colaborat cu numeroşi artişti, între care Mars Volta.
 
Grupul rock Red Hot Chili Peppers a fost înfiinţat la Los Angeles în 1983. Stilul muzical al trupei californiene combină în principal elemente de rock şi funk, cu influenţe punk, metal şi rap. Grupul a câştigat şapte premii Grammy şi a lansat 11 albume de studio, care au fost vândute în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Din palmares fac parte, între altele, şase premii Grammy, trei Brit Awards şi patru American Music Awards.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: