Iron Maiden şi Muse vin să zgâlţâie Capitala: tot ce trebuie să ştiţi despre Rock The City 2016 VIDEO

Iron Maiden şi Muse vin să zgâlţâie Capitala: tot ce trebuie să ştiţi despre Rock The City 2016 VIDEO

Matt Bellamy, solistul trupei Muse FOTO Guliver/Getty Images

Festivalul Rock The City revine în peisajul concertistic bucureştean, după o pauză de doi ani, cu două dintre emblemele muzicii britanice: trupa heavy metal Iron Maiden şi rockerii de la Muse. Ediţia este marcată însă de anularea show-ului americanilor din Twisted Sister.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai aşteptate festivaluri ale acestui an este fără îndoială Rock The City, cea de-a şaptea ediţie desfăşurându-se în acest weekend, vineri şi sâmbătă, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Evenimentul, care a suferit o întrerupere de doi ani, continuă tradiţia de a aduce pe scena românească unii dintre cei mai cunoscuţi artişti din zona rock. 
 
Formaţia Muse, care a mai concertat la Bucureşti în anul 2007, este cap de afiş al zilei de 29 iunie, iar cei trei membri ai trupei sunt aşteptaţi să urce pe scenă la ora 21.15 şi să încheie la 23.00. În deschidere vor cânta formaţiile româneşti Eyedrops şi Firma şi grupul olandez Birth of Joy. 
 
Concertul trupei Muse face parte din turneul de promovare al celui mai nou album, „Drones“, material pe care Matt Bellamy (chitară, voce), Christopher Wolstenholme (bass) şi Dominic Howard (tobe) îşi arată din nou clasa şi măiestria compoziţională. Aşa cum fanii ştiu deja, Muse este un critic acid al societăţii, dar şi un vizionar distopic, iar noile piese spun povestea unei persoane care experimentează tot felul de stări, de la abandon şi pierderea speranţei la îndoctrinarea de către sistem.
 
 
Sâmbătă, românii pot asculta din nou live una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume – Iron Maiden –, care va fi precedată de un concert al britanicilor de la The Raven Age. Cei şase muzicieni ce formează Iron Maiden vor susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul The Book Of Souls 2016, care s-a bucurat de un imens succes la nivel mondial, promovând albumul omonim. Producţia evenimentului va fi o premieră pentru România, scena măsurând 20 de metri lungime, 15 metri adâncime şi 18 metri înălţime, iar sistemul de sunet şi lumini, promit organizatorii, va uimi publicul prezent.
 
„Fear Of The Dark“, „The Trooper“, „Powerslave“, „The Number Of The Beast“ şi „Wasted Years“, precum şi hit-uri emblematice ale anilor ’80 si ’90 vor fi cântate în Piaţa Constituţiei, împreună cu melodii de pe noul album.
 

O anulare fără prea multe explicaţii

Din păcate, la începutul acestei săptămâni, reprezentanţii companiei D&D East Entertainment, organizatorul evenimentului, au anunţat că cea de-a treia zi a festivalului – duminică – a fost anulată, iar formaţia daneză Volbeat nu poate fi prezentă pe scena Rock The City. Clarificarea privind trupa vinde după ce în mediul online a circulat informaţia potrivit căreia Volbeat va face parte din line up-ul festivalului. „Din păcate, nu am primit OK-ul pentru a putea organiza a treia zi de festival“, a declarat unul dintre reprezentanţii promoterilor pentru News.ro, fără a oferi mai multe detalii.
 
Duminică, pe scena din Piaţa Constituţiei era anunţat cap de afiş grupul Twisted Sister. Concertul de la Bucureşti al formaţiei americane, aflate în turneul de adio, ar fi reprezentat o premieră pentru scena muzicală autohtonă.
 
Pe de altă parte, organizatorii atenţionează că accesul cu alimente şi băuturi din afară nu este permis: „Vor fi suficiente puncte de vânzare în perimetrul concertului de la care se vor putea achiziţiona băuturi răcoritoare şi gustări. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi achiziţionate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în incinta locaţiei.“
 

Preţul biletelor

 

Programul complet Rock The City

Vineri, 29 iulie

17.00 - Accesul publicului

17.00-17.30 Eyedrops

18.00-18.45 Birth of Joy

19.15-20.15 FiRMA

21.15-23.00 MUSE

Sâmbătă, 30 iulie

17.30 - Accesul publicului

19.20-20.00 The Raven Age

20.30-22.30 Iron Maiden

Abonamentele pentru cele două zile de festival sunt disponibile în reţeaua Eventim şi au preţuri în funcţie de distanţa faţă de scenă: Acces General – 270 de lei, Golden Circle – 367 de lei şi Diamond Circle – 464 de lei, la care se adaugă taxe. De asemenea, există şi bilete pe zile, pentru cei care îşi doresc să vadă doar anumiţi artişti. Aşadar, fanii Muse îşi pot procura tichete scoţând din buzunar 194 de lei (Acces General), 270 de lei (Golden Circle) sau 356 de lei (Diamond Circle). De cealaltă parte, admiratorii Iron Maiden pot asculta hiturile formaţiei contra unor sume de 172 de lei (Normal Circle), 226 de lei (Golden Circle) şi 291 de lei (Diamond Circle). 
 
Accesul publicului se face, pe 29 iulie, de la ora 15.30, şi pe 30 iulie, de la ora 17.00, prin cele două intrări de pe Bulevardul Libertăţii (Izvor şi 13 Septembrie). Biletul va trebui păstrat pe toată durata concertului, iar spectatorii sunt rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările