INTERVIU Fedde le Grand: „Mai am multe de explorat în muzică, deci nu mi-am atins limitele” FOTO

INTERVIU Fedde le Grand: „Mai am multe de explorat în muzică, deci nu mi-am atins limitele” FOTO

Cunoscut pentru hiturile „Put Your Hands Up For Detroit“ şi „Let Me Think About It“, în colaborare cu Ida Corr, Fedde le Grand a dus mulţimea pe culmile distracţiei la Saga Festival, care a avut loc în perioada 3 - 5 iunie, pe Arena Naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fedde le Grand, care produce muzică electronică încă din 2002, a urcat pe scenele celor mai mari festivaluri de profil din lume, inclusiv Ultra Music Festival şi Tomorrowland. „Adevărul“ a discutat cu DJ-ul neerlandez, originar din Utrecht, despre pasiunea lui pentru muzica house, sursele lui de inspiraţie, părţile frumoase ale meseriei de DJ, vegetarianism, dar şi despre experienţa lui de la Saga Festival

„Adevărul“: Cum ai descoperit EDM (n.r. - muzică dance electronică) şi muzica house? Ce te-a făcut să te îndrăgosteşti de acest tip de muzică?

Fedde le Grand: Am descoperit muzica house cu mult timp în urmă, eram interesat de la 14 ani, abia mai târziu s-a dezvoltat în ceea ce noi numim acum EDM. Dar dragostea mea adevărată va fi întotdeauna muzica house.

Pandemia a fost o perioadă dificilă pentru toată lumea. Cum te-a schimbat pe tine şi muzica pe care o faci? 

Cu siguranţă am făcut mai multe piese care nu sunt neapărat melodii de club. A fost o pauză frumoasă şi m-a reinspirat să creez ceea ce lansez şi voi lansa anul acesta.

Care sunt părţile bune şi mai puţin bune în a fi DJ?

Cele mai multe dintre ele sunt lucruri bune, dar există şi cele mai puţin bune. Călătoriile sunt uimitoare şi atât de distractive, dar în acelaşi timp obositoare şi nu-ţi vezi niciodată familia. Petrecerile sunt, de asemenea, uimitoare, dar trebuie să te asiguri că nu te pierzi cu capul în ele pentru că nu reprezintă toată lumea ta, ci doar o parte din ea.

Ce te inspiră şi te influenţează în muzică în această perioadă?

 Ascult mult funk, jazz şi soul şi găsesc mereu lucruri care îmi inspiră o idee.

Spui despre tine că eşti cetăţean al lumii. Care este ţara ta preferată până acum? De ce?

Am învăţat că aproape fiecare ţară are frumuseţea ei şi că depinde de fiecare individ unde se simte ca acasă, fapt care face un loc cu adevărat frumos.

Muzica are limite? Cât de departe eşti dispus să mergi?

Da, toate lucrurile au limite. Dar trebuie să simţi şi să experimentezi ceea ce îţi dă o anumită dispoziţie sau energie. Asta va decide cât de departe vei merge. Pentru mine, personal, mai sunt multe de explorat, aşadar încă nu mi-am găsit limitele personale.

Care este cel mai neaşteptat lucru care s-a întâmplat în timpul unui spectacol al tău?

La un moment dat, într-un spectacol, scena a luat foc.

Şi o mică curiozitate... De ce ai devenit vegetarian?

După ce am vizionat multe documentare, mi s-a părut un lucru atât de mic şi uşor de făcut pentru a face lumea şi mediul înconjurător să reziste puţin mai mult. Industria cărnii este prea toxică pentru mediu.

Spune-ne mai multe despre conceptul spectacolului tău de la Saga Festival.

Mi-am dorit foarte mult să arăt ceea ce reprezint în acest an, respectiv întoarcerea la rădăcinile mele şi dragostea mea pentru casă.

Cum ţi s-au părut România şi oamenii de la festival?

Nu am fost niciodată dezamăgit de voi - mereu energici, întotdeauna informaţi şi prietenoşi. M-am simţit acasă, deşi eram departe de casă. 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările