Ilinca şi Alex, reprezentanţii României la Eurovision 2017, vor „un dans care să fie amprenta piesei, cum e la «Gangnam Style» sau la «Waka Waka»“ VIDEO

Ilinca şi Alex, reprezentanţii României la Eurovision 2017, vor „un dans care să fie amprenta
piesei, cum e la «Gangnam Style» sau la «Waka
Waka»“ VIDEO

Alex Florea şi Ilinca vor să dea o identitate aparte piesei cu care reprezintă România la Eurovision 2017 FOTO TVR

Ilinca şi Alex Florea, artiştii care vor reprezenta România la Eurovision 2017, la Kiev, au declarat, duminică, la Constanţa că vor un show memorabil în competiţia muzicală, tânăra adăugând îşi doreşte să aibă „o mişcare care să fie amprenta piesei, cum este la «Gangnam Style» sau la «Waka Waka»“, scrie News.ro.

Alex Florea consideră că a ajuns aici şi pentru că a studiat actoria la Universitatea Ovidius, lucru care l-a ajutat în dezvoltarea sa personală, să scape de inhibiţii şi de emoţii.

„Faptul că am studiat Actorie la Universitatea Ovidius m-a ajutat foarte mult să ajung şi aici, a contat foarte mult pentru dezvoltarea mea personală şi artistică. Nu m-am înscris la Facultatea de Arte pentru a fi actor, ci pentru dezvoltarea mea personală şi pentru scenă: acum văd altfel spaţiul, poziţionarea în scenă, am scăpat de inhibiţii, de emoţiile de pe scenă. Oricum, m-am îndrăgostit şi mai mult de teatru datorită anilor de studenţie“, a afirmat Alex Florea.

Ilinca spune că şi ea îşi doreşte să studieze actoria, dar încă nu a decis la ce facultate se va înscrie.

Ilinca ar fi trebuit să cânte cu reprezentanţii Elveţiei la Eurovision 2017 

În ceea ce priveşte concursul Eurovision, amândoi tinerii au spus că îşi doresc un show memorabil. „Să avem o mişcare care să fie amprenta piesei, cum este la «Gangnam Style» sau la «Waka Waka». Iniţial, trebuia să merg să reprezint Elveţia, cu trupa Time Belle, cu piesa asta. Am rămas, însă, să cânt cu Alex, iar Time Belle vor fi la Eurovision cu o altă solistă româncă“, a explicat Ilinca.

Rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, consideră că se poate vorbi de excelenţă în domeniul formării tinerilor artişti în cadrul Facultăţii de Arte, având în vedere rezultatele înregistrate la Selecţia Naţională Eurovision.

„Sunt un spectator onest al concursurilor de muzică, fiind din Braşov şi educându-mă în spiritul Cerbului de Aur. Iar acum am plăcerea ca, în concursul pe care îl urmărim cu interes în fiecare an, Eurovision, Universitatea Ovidius să aibă reprezentanţi de seamă nu numai printre participanţi, unul dintre câştigătorii acestei ediţii este masterand al Facultăţii de Arte, toţi fiind produsul activităţii cadrelor noastre didactice. Aşadar, vorbim de excelenţă în domeniul formării tinerilor artişti la Facultatea de Arte de la Constanţa, lucru care nu face decât să ne bucure, să ne capaciteze şi, pe viitor, să dezvoltăm aceste abilităţi pe care le avem, pentru că doar aşa vom putea merge înainte“, a afirmat rectorul Universităţii Ovidius. 

Potrivit unui comunicat de duminică al Universităţii Ovidius, pe podiumul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2017 s-au aflat mai mulţi foşti studenţi ai Facultăţii de Arte din cadrul instituţiei de învăţământ.

Astfel, la Selecţia Naţională Eurovision din acest an, pe locul al III-lea s-a clasat trupa Instinct, cu piesa „Petale“, din care face parte Andra Lupu, fostă studentă a Facultăţii de Arte, iar pe locul al II-lea Mihai Trăistariu, cu „I won’t surrender“, de asemenea fost student al Facultăţii de Arte. În plus, la piesa acestuia, backing vocals au fost Garofiţa Hudema, Iulian Bratu şi Maria Cernat, foste sau actuale studente ale Universităţii Ovidius.

Artiştii care vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision, Ilinca şi Alex Florea, au făcut, duminică, o vizită la Universitatea Ovidius din Constanţa, Alex fiind masterand al Facultăţii de Arte.

„Yodel It!“, piesa favorită a publicului 

Câştigătorul Eurovision România 2017 a fost decis exclusiv prin votul telespectatorilor. Ilinca feat. Alex Florea, cu piesa „Yodel It!“, o combinaţie de rock, rap şi yodelling, au fost aleşi de români să ne reprezinte pe scena din Kiev, pe care, în luna mai, se va desfăşura cea de-a 62-a ediţie Eurovision 2017. 

Cei doi cântăreţi au obţinut 10.377 de voturi, şansa de a reprezenta România la Eurovision 2017, dar şi un cec în valoare de 5.000 de euro. Aceşti bani, după cum a precizat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev, vor fi investiţi în totalitate în producţia show-ului pe care cei doi cântăreţi îl vor prezenta pe scena Eurovision 2017. Mai multe aici

Clasamentul complet al finalei Eurovision România 2017

Aici puteţi asculta şi vedea momentele tuturor celor zece finalişti ai Selecţiei Naţionale.

Eurovision 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity“, iar finala va avea loc pe 13 mai 2016 la Kiev. Piesa României va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: