Ilinca şi Alex, cotaţi cu şanse mari de a ajunge în finala Eurovision 2017, dar şi de a termina competiţia în top: cine sunt principalii favoriţi la casele de pariuri

Ilinca şi Alex, cotaţi cu şanse mari de a ajunge în finala Eurovision 2017, dar şi de a termina competiţia în top: cine sunt principalii favoriţi la casele de pariuri

Alex Florea şi Ilinca Băcilă au câştigat finala Eurovision România 2017 cu peste 10.000 de voturi de la telespectatori FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Ilinca Băcilă şi Alex Florea, care vor reprezenta România la Eurovision 2017 cu melodia „Yodel It!“, sunt cotaţi la casele de pariuri cu a doua cea mai mare şansă de a ajunge în finala concursului internaţional şi ocupă locul cinci în clasamentul favoriţilor la marele premiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Frenezia Eurovision începe în fiecare an cu multe săptămâni înainte de deschiderea oficială a evenimentului. Lupta nu se duce doar pe scenă, ci şi la casele de pariuri. În ultimii ani, în nouă din zece cazuri predicţiile au fost corecte, însă Eurovision rămâne un concurs imprevizibil, în care totul depinde de cele trei minute în care concurenţii se află pe scenă.

Ilinca Băcilă şi Alex Florea, câştigătorii Selecţiei Naţionale, par că se vor califica fără probleme în finala Eurovision 2017, având a doua cea mai mare cotă (1.08) la casele de pariuri. Reprezentanţii României, alături de cei din alte 19 ţări, urmează să evolueze în prima jumătate a celei de-a doua semifinale, ce va avea loc pe 11 mai la Kiev.

Favoriţii din a doua semifinală Eurovision 2017 sunt reprezentanţii Estoniei, Koit Toome şi Laura, piesa „Verona“ având o cotă de 1.05. Potrivit clasamentului publicat de site-ul eurovisionworld.com, în finala Eurovision 2017 vor mai ajunge San Marino, Israel, Serbia, Rusia, Bulgaria, Norvegia, Lituania şi Macedonia, în timp ce reprezentanţii din Austria, Irlanda, Danemarca, Ungaria, Olanda, Belarus, Elveţia, Malta şi Croaţia par să aibă şanse foarte mici să treacă de semifinala Eurovision 2017.

Câştigătorul primei semifinale Eurovision 2017, cel puţin la casele de pariuri, este Kasia Moś, care reprezintă Polonia cu piesa „Flashlight“, cotată cu 1.02. De asemenea, s-ar mai califica în finala Eurovision 2017 Suedia, Azerbaijan, Belgia, Armenia, Australia, Muntenegru, Grecia, Islanda şi Portugalia, în timp ce Moldova, Cipru, Albania, Letonia, Cehia, Georgia, Finlanda şi Slovenia nu se numără printre favoriţi.

Şi în ceea ce priveşte câştigarea finalei Eurovision 2017 de pe 13 mai România este cotată cu şanse mari, ocupând locul cinci în clasamentul în care au fost luate în calcul cele mai importante case de pariuri. Principalul favorit este însă italianul Francesco Gabbani, cu piesa „Occidentali’s Karma“, podiumul fiind completat de Suedia şi Rusia, chiar dacă aceste două state nu şi-au ales încă artistul ce le va reprezenta în competiţie. La polul opus, printre ţările clasate pe ultimele poziţii, cu cele mai mici şanse de câştig, se numără Spania, Albania, Slovenia, Cehia şi Muntenengru.

Precizăm însă că în următoarele două luni vor apărea răsturnări de situaţie având în vedere faptul că mai există ţări care nu şi-au desemnat încă reprezentantul la Eurovision 2017. 

La Eurovision 2017 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea de pe 9 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, de pe 11 mai. În finala Eurovision 2017 de pe 13 mai sunt calificate direct Ucraina, statul ce a câştigat trofeul în 2016, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Eurovision 2015 favoriţi: Cele mai bune clasări ale României

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu. Anul trecut, Ovidiu Anton, câştigătorul Eurovision România, a fost descalificat din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română le avea la EBU, organziatorul competiţiei muzicale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările