ICR acoperă o parte din costurile delegaţiei României la Eurovision 2017: „Nu va fi o susţinere consistentă, alte proiecte sunt prioritare“

ICR acoperă o parte din costurile delegaţiei României la Eurovision 2017: „Nu va fi o susţinere consistentă, alte proiecte sunt prioritare“

Alex Florea şi Ilinca beneficiază de sprijinul ICR pentru participarea la Eurovision 2017, pe scena de la Kiev FOTO TVR

Institutul Cultural Român (ICR) va acoperi, la solicitarea Televiziunii Române, o parte din costurile de cazare ale echipei care va reprezenta România la Eurovision, potrivit unor informaţii oferite Agenţiei de presă News.ro de coordonatorul de programe al institutului.

TVR a solicitat sprijinul ICR 

Televiziunea publică a solicitat Institutului Cultural Român să susţină delegaţia ţării noastre la concursului muzical Eurovision, care va avea loc în perioada 9 - 13 mai, la Kiev.

„ICR a dat curs unei solicitări venite din partea TVR de a susţine delegaţia română la Kiev prin acoperirea costurilor de cazare - o parte din acestea. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii TVR, cu domnul Bogdan Ghiţulescu şi cu domnul Cristian Acatrinei, pentru a stabili acordul-cadru de parteneriat. Acesta a fost trimis către domnul Ghiţulescu şi aşteptam numele complete ale celor care fac parte din echipa care va reprezenta România la Kiev, în afara celor doi câştigători“, a declarat Roxana Dumitrache, coordonator programe ICR, pentru News.ro.

Susţinerea ICR nu va fi „consistentă“ 

Calitatea Institutului Cultural Român în acest proiect este de partener, conform acordului. „De altfel, şi la ediţia din 2015, ICR a fost partener în proiectul Eurovision“, a adăugat ea.

Legat de buget, Roxana Dumitrache a declarat pentru News.ro că nu va fi unul consistent. „Bugetul încă nu este stabilit. Am avut o discuţie de principiu. Nu va fi o susţinere consistentă, pentru că ICR are alte programe prioritare în agendă“.

„Yodel It“, România, la Kiev 

Câştigătorul Eurovision România 2017 a fost decis exclusiv prin votul telespectatorilor. Ilinca feat. Alex Florea, cu piesa „Yodel It!“, o combinaţie de rock, rap şi yodelling, au fost aleşi de români să ne reprezinte pe scena din Kiev, pe care, în luna mai, se va desfăşura cea de-a 62-a ediţie Eurovision 2017. 

Cei doi cântăreţi au obţinut 10.377 de voturi, şansa de a reprezenta România la Eurovision 2017, dar şi un cec în valoare de 5.000 de euro. Aceşti bani, după cum a precizat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev, vor fi investiţi în totalitate în producţia show-ului pe care cei doi cântăreţi îl vor prezenta pe scena Eurovision 2017. Mai multe aici

Clasamentul complet al finalei Eurovision România 2017

Aici puteţi asculta şi vedea momentele tuturor celor zece finalişti ai Selecţiei Naţionale.

Eurovision 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity“, iar finala va avea loc pe 13 mai 2016 la Kiev. Piesa României va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările