Grupul k-pop BTS a donat 1 milion de dolari organizaţiei Black Lives Matter: „Toţi avem dreptul să fim respectaţi“

Grupul k-pop BTS a donat 1 milion de dolari organizaţiei Black Lives Matter: „Toţi avem dreptul să fim respectaţi“

Grupul K-pop BTS a donat 1 milion de dolari organizaíei Blac Lives Matter

Grupul sud-coreean k-pop BTS a donat 1 milion de dolari, împreună cu casa de discuri Big Hit Entertainment, organizaţiei Black Lives Matter, potrivit Variety, citat de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donaţia a fost transferată săptămâna aceasta, iar organizaţia care luptă pentru drepturile comunităţii de culoare a confirmat primirea.

„Oamenii de culoare de peste tot din lume suferă în acest moment din cauza traumei opresiunii de secole. Suntem impresionaţi de generozitatea BTS şi a aliaţilor din toată lumea care sunt solidari în lupta pentru vieţile celor de culoare“, a declarat Kailee Scales, director al Black Lives Matter.

Săptămâna aceasta numeroşi artişti au făcut apel la industria muzicală să îşi arate sprijinul faţă de cumunitatea de culoare. După „BlackOut Tuesday” (2 iunie), care a reprezentat un protest amplu al posturilor de radio, televiziune şi al caselor de discuri şi prilej de discuţii despre rasism, Warner Music şi Sony Music au promis donaţii de câte 100 de milioane de dolari pentru cauze care luptă pentru dreptate socială.

Cât priveşte scena k-pop, mai mulţi artişti s-au arătat solidari cu mişcarea, făcând donaţii. 

Joi, grupul BTS, care de regulă nu transmite mesaje politice, a scris pe Instagram: „Înfruntăm discriminarea rasială. Condamnăm violenţa. Tu, eu şi noi toţi avem dreptul să fim respectaţi. Vom înfrunta împreună“.

Duminică, grupul BTS urmează să apară în programul YouTube „Dear Class of 2020”, alături de Beyoncé, de fostul preşedinte Barack Obama şi Michelle Obama. Evenimentul a fost reprogramat pentru astăzi pentru a nu se suprapune cu evenimentul de comemorare a lui George Floyd, americanul de culoare care a fost ucis pe 25 mai de patru poliţişti din Minneapolis, incident care a stârnit valul de proteste din SUA şi mai multe manifestaţii de solidaritate în lume.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările