Glenn Frey, unul dintre membrii fondatori ai trupei Eagles, a murit la vârsta de 67 de ani

Glenn Frey, unul dintre membrii fondatori ai
trupei Eagles, a murit la vârsta de 67 de ani

Glenn Frey a fost unul dintre compozitorii hit-ului „Hotel California“ şi a asigurat partea de chitară acustică FOTO Getty Images

Chitaristul Glenn Frey, unul dintre membrii fondatori ai celebrei formaţii americane de muzică rock Eagles, a murit, luni, la vârsta de 67 de ani, din cauza unor complicaţii cauzate de mai multe boli, a anunţat trupa pe site-ul ei oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Glenn a dus o bătălie curajoasă în ultimele câteva săptămâni, dar, din păcate, a fost răpus de complicaţii cauzate de artrită reumatoidă, colită ulcerativă severă şi pneumonie“, se arată în comunicatul publicat pe eagles.com. 
 
Frey, născut în Detroit, era unul dintre cei doi membri din formula originală Eagles care încă se aflau în componenţa trupei, alături de toboşarul şi vocalistul Don Henley. Cei doi sunt singurii care apar pe toate materialele discografice semnate de trupa americană de la formarea ei, din 1971.
 
Glenn Frey a compus majoritatea melodiilor Eagles alături de Henley, cântând şi ca vocalist principal pe melodii precum „Take it Easy“, „Lyin' Eyes“, „New Kid in Town“ şi „True Love“. El a fost şi unul dintre co-compozitorii hitului din 1977 al formaţiei, „Hotel California“, în care a cântat la chitară acustică. 
 

După despărţirea grupului în 1980, Frey a avut o carieră solo de succes, înregistrând cinci albume – dintre care trei au debutat în topul 40 al albumelor din Statele Unite – şi melodii cunoscute precum „Smuggler's Blues“, „Soul Searchin'“ şi „The Heat is On“. Frey a făcut parte din formula Eagles care s-a reunit în 1994 şi a activat fără întrerupere până la moartea sa, însă a mai lansat un material discografic solo în mai 2012, „After Hours“, compus din preluări ale mai multor melodii pop celebre din perioada anilor '40-'60.
 
 
„Nu sunt sigur dacă cred sau nu în soartă, dar ştiu că întâlnirea mea cu Glenn Lewis Frey în 1970 mi-a schimbat viaţa definitiv şi în cele din urmă a avut un impact asupra vieţilor altor câteva milioane de oameni de pe planetă“, a declarat Henley, conform Reuters.
 
Eagles nu are niciun concert programat până în momentul de faţă pentru anul 2016, iar membrii trupei nu au oferit încă vreun indiciu asupra planurilor de viitor. În afara lui Frey şi Henley, în componenţa actuală a trupei se mai află chitaristul Joe Walsh şi basistul Timothy Schmit.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările