VIDEO George Vintilă, la Adevărul Live: „Imaginea controversată vinde cel mai bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spontan şi pus pe glume, DJ-ul a adus doza de bună dispoziţie, de la Pro FM, la Adevărul Live. George Vintilă (43 de ani) a analizat industria muzicală din România şi a povestit cum îmbină sporturile extreme cu afacerile culinare.

Cele mai importante declaraţii:

"Eu nu am uitat niciodată cum este să fii în contact cu masele, dar întotdeauna am preferat variantele de transport dintre cele mai variate“, a declarat Dj-ul care a venit la întâlnire cu metroul.

Sunt 21 de ani de Pro FM, iar eu sunt acolo de 20, probabil la petrecerea aniversară toţi prietenii postului vor fi acolo, dar şi vechii realizatori.

Când eram tânăr, mi-am pândit sănătatea la colţ şi i-am dat în cap, dar odată cu vârsta m-am schimbat. 

Împreună cu D' Artagnan (Alex Petricean) şi Dexter (Bogdan Alexandrescu) am un business cu mâncare, „Joy Delivery“, şi livrăm mâncare, dar un altfel de mâncare. Introducem câte ceva nou cam în fiecare zi, nu avem în nicio zi aceleaşi produse şi ne desfăşurăm activitatea sub denumirea de „butic culinar“, iar feedback-urile au fost exclusiv pozitive.

Aproape doi ani am lucrat într-un restaurant mexican din Marea Britanie, am lucrat ca bucătar şi în bar, iar de atunci mi-am dorit să fac ceva în această direcţie. Am vrut să mă fac medic veterinar prin clasa a VIII-a, dar părinţii nu au fost de acord să fac naveta, pentru că liceul era la câţiva kilometri. 

image

Recent, DJ-ii de la Pro FM au început să plătească amenzile ascultătorilor.

E o campanie inedită şi o idee foarte bună. Surpriza pentru ascultători este foarte mare pentru că Pro FM le plăteşte amenzile, iar poveştile pe care le auzim sunt absolut inedite. Ieri am plătit amenda unei doamne, care a fost anunţată că este un incendiu la etajul de deasupra. Dânsa s-a speriat şi a chemat pompierii. A primit o amendă de 300 de lei pentru că era un incident minor şi a chemat pompierii degeaba. 

Într-o relaţie cu radioul

Relaţia cu radioul este cea mai lungă relaţie a mea. Am ajuns într-un stadiu avansat, iar calea pe care am venit este foarte bine bătătorită. Este genul de relaţie în care, datorită faptului că se ivesc mereu lucruri noi, inedite, nu e loc să se stingă flacăra, iubirea. Respectul a sudat foarte bine relaţia mea cu radioul. 

La 20 de ani, aveam ideea că iau lumea pe umeri şi fug cu ea   

Eu am fost MC de club zece ani şi ştiu că este greu de recuperat o noapte nedormită. Nu m-aş mai întoarce la vârsta de 20 de ani, trebuie să fii moderat în tot ceea ce faci. Ca orice tânăr, la 20 de ani, aveam ideea că iau lumea pe umeri şi fug cu ea. 

Despre compromisuri şi muzica românească

În plan profesional, dorinţe au existat întotdeauna, dar las lucrurile să se întâmple şi niciodată nu mi-am făcut griji pentru ziua de mâine. 

Radioul era cu totul diferit când am intrat eu în lumea asta, prima mea înregistrare a fost pe o casetă audio. 

Când eşti în ochiul publicului, trebuie să ai o anumită aură. Mie mi-a plăcut întotdeauna să comunic cu lumea, cu oamenii de orice nivel, şi cred că din această cauză am fost privit un pic altfel  

Ideea noastră este să-i oferim telespectatorului muzică bună şi o informaţie care, dacă nu-l face neapărat să râdă, pentru că nu are timp, poate doar să-l facă să zâmbească în colţul gurii. 

Tehnic, astăzi este mult mai uşor să faci radio, însă întotdeauna în radio a existat o coordonare, pe care un DJ e musai să o aibă. Sunt lucruri de făcut în acelaşi timp, iar asta necesită efort. Pentru mine a devenit o rutină plăcută. 

Când eşti în ochiul publicului, trebuie să ai o anumită aură. Mie mi-a plăcut întotdeauna să comunic cu lumea, cu oamenii de orice nivel, şi cred că din această cauză am fost abordat un pic altfel, nu am fost privit ca o vedetă. 

George Vintilă a adus buna dispoziţie în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

image

Eu cred că artiştii din underground şi-au făcut deja apariţia în peisajul comercial, au văzut că nişele pe care le abordează nu sunt cele care le aduc venitul aşteptat. Şi unii dintre ei s-au chinuit ani de zile să facă un pic mai mulţi bani decât făceau din muzica pe care o produceau cu atâta plăcere, în principial, pentru că nu voiau să apară în mainstream.

Mulţi dintre artişti au apărut în mainstream şi cred că este foarte bine, au rămas şi fac ce le place, poate cu mici schimbări ca să aibă şi şansa de radio.

Cei de afară sunt plăcut surprinşi de ceea ce se întâmplă în industria noastră muzicală. Probabil că poziţia noastră geografică şi faptul că suntem influenţaţi din mai multe părţi dau creatorului muzical român un plus faţă de cel din afară. În State, America de Sud, Rusia, Turcia, peste tot a intrat muzica românească. 

Câţi dintre cei care apar în ochii publicului sunt ei înşişi, aşa cum şi-au dorit să fie?, asta este întrebarea. Eu cred că prin linia pe care am urmat-o în carieră am redus la minimum numărul de compromisuri pe care ar fi trebuit să le fac. Am preferat întotdeauna să am o linie constantă. 

Unii au făcut compromisuri mai mari, alţii au luat-o pe pante pe care nici ei nu şi-ar fi închipuit că le vor coborî sau urca vreodată. În principiu, se cam ştie. Dacă eşti muzician şi vrei să intri pe piaţa românească, ştii încotro trebuie să mergi ca să faci bani - spre studiourile ale căror melodii sunt foarte difuzate pe radio sau spre casele de discuri care au deja nişte artişti de succes.Mă refer la Media Pro Music, Cat Music, DeMoga Music, HaHaHa Production, care deja produc artişti mari, la nivel internaţional. Este un produs sigur: te duci, îţi iei o piesă de-a lui Moga, va fi pe radio. 

În principiul, accesul la casele de discuri ţi-l găseşti, fie prin prieteni, fie prin produs, fie prin pile sau bani. Nu ştiu cât de importantă mai e imaginea, dar am observat că imaginea controversată vinde cel mai bine în ultimul timp. 

Dacă eşti muzician şi vrei să intri pe piaţa românească, ştii încotro trebuie să mergi ca să faci bani - spre studiourile ale căror melodii sunt foarte difuzate pe radio sau spre casele de discuri care au deja nişte artişti de succes  

Este importantă o imagine sexi, la noi a fost întotdeauna important aspectul ăsta, mai ales că românul ştie să aprecieze ceea ce vede, dar şi pentru faptul că femeile din România au avut întotdeauna ce arăta comparativ cu altele.

Trecerea de la underground la mainstream, un lucru uman

Un exemplu de la HaHaHa Production ar fi Cabron. El a fost un rapper underground ani de zile. Crezi că în momentul ăsta nu e mulţumit cu ce cântă? Eu zic că este. Transmite un vibe mai bun decât transmitea, vrea să facă treaba asta pentru că între timp a devenit tată şi are nişte guri de hrănit. Are toate motivele să facă ce a făcut şi cred că şi publicul are toate motivele să înţeleagă. Sunt nişte lucruri cât se poate de umane şi până la urmă ce rămâne uman dintr-o lume robotizată, înseamnă ceva. 

La talent showuri sunt talente pure pe care altfel nu le-am fi descoperit, iar pentru concurent este o plăcere să fie acolo, să apară în faţa unui public. 

Mereu în căutarea provocărilor, de la emisiuni de tipul „Ştii şi câştigi“ şi „Icstrim TiVi“, la filme, precum „Selfie“, cel mai recent, proiecte sociale („Let's Do It, România!“) şi sporturi periculoase, Vintilă a revenit la pasiunea de la 20 de ani, când a lucrat ca barman şi bucătar în Marea Britanie. Împreună cu Alex Petricean (D' Artagnan) şi Bogdan Alexandrescu (Dexter), de la „MasterChef“, DJ-ul şi-a deschis un restaurant în Bucureşti.

image

Foto

image

Vintilă e pus pe fapte bune. Din 24 martie, Vintilă aplică Amendamentul Pro FM şi plăteşte amenzile ascultătorilor care au circulat neregulamentar. Cum după faptă urmează şi răsplata, Vintilă o să se şi relaxeze, la petrecerea aniversară a 21 de ani Pro FM ce va avea loc la jumătatea lui aprilie.

Vocea lui Vintilă se aude la Pro FM, de luni până vineri, de la 13.00 la 16.00.
 

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite