GALERIE FOTO Iris a murit, trăiască Iris: „Iar când noi nu vom mai fi, vă veţi aminti...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formaţia Iris, naţionala de rock a României
Formaţia Iris, naţionala de rock a României

La 3 ani de când trupa Iris s-a „rupt“ în două proiecte muzicale diferite, timp în care membrii formaţiei s-au judecat pentru brandul Iris, artiştii anunţă că au ajuns la o înţelegere. După multe despărţiri şi regăsiri, Iris - naţionala de rock a României pune punct unei poveşti care a durat mai bine de 40 de ani.

După o colaborare profesională îndelungată, noi, membrii formaţiei Iris - Doru Borobeică, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu şi Valter Popa, am ales două drumuri separate, aşa cum anunţam în anul 2017. Din respect pentru tot ce a însemnat Iris în această componenţă şi mai ales din respect pentru publicul nostru, am ajuns la un consens cu privire la denumirile formaţiilor noastre, în ciuda diferenţelor care fac ireconciliabilă relaţia noastră profesională, urmând ca în continuare să evoluăm separat.

Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeică îşi vor urma împreună drumul şi se vor numi Iris – Cristi Minculescu, Balter & Boro. Nelu Dumitrescu, la rândul său, îşi va continua activitatea sub denumirea Iris – Nelu Dumitrescu. Nu este un final, ci o continuare firească pentru fiecare dintre noi. Vă mulţumim pentru sprijinul permanent, iubirea şi respectul pe care ni le-aţi arătat fiecăruia dintre noi, ca artişti“, au transmis muzicienii.

De-a lungul celor 40 de ani de carieră, trupa a trecut prin mai multe schimbări de componenţă, plecări şi reveniri, a fost interzisă în timpul regimului comunist, dar a rezistat mereu, iar piese precum „Pe ape“, „Somn bizar“ , „Strada ta“, „ Floare de Iris“ , Cine mă strigă în noapte“, „De vei pleca“ au încântat generaţii întregi.

Citeşte aici povestea trupei Iris, de ce au ales acest nume, cum repetau, la început, într-un abator, ce artişti celebri din România au trecut, de-a lungul timpului, prin formaţie, cum le-a ars tot echipamentul într-un incendiu şi vezi o galerie foto cu poze inedite, de acum câteva decenii.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite