VIDEO Nemţii care au adus în actualitate celebrele ritmuri Disco-Soul ale anilor ’70

Freddy Fischer & His Cosmic Rocktime Band, formaţia germană care a renăscut celebrele ritmuri Disco-Soul ale anilor ’70

Grupul Freddy Fischer & His Cosmic Rocktime Band, unul dintre cele mai originale produse muzicale ale Germaniei, a fost prezent în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre sunetul unic cu care a cucerit cluburile germane.

Concertul este organizat de ambasada Germaniei la Bucureşti, de la ora 22, în Kulturhaus, Bucureşti. Ambasada Germaniei vrea să prezinte şi o altă latură a culturii germane, o alternativă la muzica clasică, o trupă care s-a bucurat de succes la Berlin, o trupă care se adresează tuturor vârstelor.


Principalele declaraţii

Succesul apare când ai curaj şi pasiune, dar şi destule concerte pentru spectatori. În anii 70 a apărut muzica disco, noi o continuăm, e vehicolul care ne poartă prin lume, face o bucurie oamenilor din întreaga lume. Muzica şi dansul sunt o bucurie a vieţii, spun componenţii trupei Freddy Fischer & His Cosmic Rocktime Band.

Nu ne mai ocupăm de nimic altceva înafară de muzică, ne cunoaştem de foarte mult timp. De 11-12 ani suntem în această formaţie. Richie e cel mai tânăr dintre noi, puişorul trupei, nu poartă barbă.

Muzica disco a fost, la început, o mişcare underground, dar a adus toate rasele împreună. Asta vrem şi noi să facem în cadrul concertului din Bucureşti. Pentru noi este ceva deosebit de a cânta într-un spaţiu care nu este din Germania. În Danemarca am avut o experineţă plăcută, chiar dacă cântăm în germană, pentru că facem o muzică bună, iar versurile nu trebuiau să fie înţelese.

Ne orientăm, ca mulţi alţii, după muzica afro-americană, funk, rock, soul sau ne inspirăm din Nile Rogers, All Green. Nu copiem, încercăm să luăm îngredientele din mai multe genuri şi să le umplem cu personalitatea noastră.

Limba germană, mândria trupei

Nu vrem să schimbăm ritmul, nu se ştie ce o să se întâmple pe viitor, iar ceea ce facem noi acum ne mutem mişca în diverse direcţii. Muzica disco, bucuria şi tristeţea care le conţine, este ceea ce ne face să ne bucurăm.

Nu ne-am fixat pe o anumită cale, dar e cel mai bine să ne facem versurile în limba pe care o foloseşti cel mai des, în cazul nostru, limba germană. Dar şi în limba germană se paote face muzică comercială, nu există graniţe stricte. Nicio persoană nu trece prin viaţă fără să facă compromisuri, în ultimă măsură trebuie să câştigi bani pentru a trăi. Eticheta noastră are de-a face cu muzica punk, iar felul nostru de a face muzica este ca acasă, ajunge şi la public. Germana este limba noastră, de ce să facem ceva care nu ne face să ne simţim bine, doar pentru a urmări ideea de bani?

FOTO Eduard Enea

Fiecare ia decizii în cadrul trupei. Facem toate lucrurile împreună, cu multe încercări. Ne certăm, dar din punct de vedere muzical nu o să progresăm dacă nu facem asta. Se impune aceea opinie care are sens în muzica noastră.

Dacă nu făceau muzică, cei patru componenţi ai trupei ar fi profesat meserii precum: zidar, educator sau scriitor, se amuză cei patru.

Ne place foarte mult să avem concerte live, ni s-a dezvoltat şi o comunitate de fani care ne urmăresc de ani de zile. În ceea ce priveşte reţelele sociale, nu prea ne descurcăm, cântăm iar asta ne place. La concertele noaste s-au format perechie care s-au căsătorit, iar apoi ne solicitau să cântăm la nunţile lor. Dacă o nuntă se pliază pe stilul nostru, atunci participăm.

O să fim la Kulturhaus, sperăm să fie multă lume acolo. Imediat după acest interviu vom merge să vedem sala.


Artiştii vor dezvălui amestecul inedit de stiluri muzicale pe care îl abordează şi pasiunea pentru sunetul disco-funk al anilor 70, în ediţia de astăzi a emisiuni Adevărul Live, alături de jurnalistele Raluca Moisa şi Diana Rusu.

Urmăriţi interviul lui Freddy Fischer & His Cosmic Rocktime Band, înaintea concertului din Bucureşti, în direct începând cu ora 15.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările