FOTO Ce se ascunde în spatele bărbii. Cine e Conchita Wurst şi cum arată în viaţa de zi cu zi

FOTO
Ce se ascunde în spatele bărbii. Cine e Conchita Wurst şi cum arată în viaţa de
zi cu zi

Tom Neuwirth se transformă pe scenă în Conchita Wurst FOTO eurovision.tv/ORF

Pentru necunoscători, câştigătorul concursului Eurovision 2014 este o prezenţă cel puţin excentrică, dacă nu şocantă. Fanii competiţiei, însă, sunt obişnuiţi cu apariţiile inedite. Dacă pe scenă Conchita Wurst este femeia cu barbă, în viaţa de zi cu zi este o persoană cât se poate de obişnuită.

Ştiri pe aceeaşi temă

De-a lungul timpului, la Eurovision – o competiţie cu un public numeros în rândul comunităţii gay – nu au lipsit artiştii travestiţi sau transsexuali. De altfel, în 1998, Dana International, un transsexual din Israel, chiar a câştigat concursul, cu melodia „Diva“.

Însă Conchita Wurst are un look inedit: o faţă cu trăsături feminine şi... barbă. Artista a fost aleasă să reprezinte Austria la Eurovision Song Contest 2014 în urma unei decizii interne a postului naţional austriac, ORF.

Imediat după anunţul că un travestit va reprezenta Austria la Eurovision, Conchita s-a confruntat cu atacurile homofobe venite atât din partea compatrioţilor săi, cât şi din alte ţări, inclusiv Rusia, Armenia şi Belarus, care au numit concursul „un focar de sodomie“, după cum a scris BBC.

„Nu pot decât să vă mulţumesc pentru atenţia pe care mi-o acordaţi. Dacă toată această agitaţie are legătură doar cu mine, atunci nu mă deranjează. Ştiţi, am o piele foarte groasă. Este pur şi simplu ciudat cum un pic de păr facial stârneşte atât de mult entuziasm“, a declarat cântăreaţa pentru Associated Press.

Tom Neuwirth, un băiat obişnuit FOTO WENN

Numele real al Conchitei Wurst este Tom Neuwirth (25 de ani), un fost decorator de vitrine care a devenit celebru în ţara natală în 2007, când a ajuns în finala talent-show-ului „Starmania“. A mai participat la selecţia austriacă pentru Eurovision în 2011, dar s-a clasat pe poziţia a doua.

Tom Neuwirth, un artist care evoluează ca travestit, recunoaşte că are nevoie de ajutor pentru a deveni femeia cu barbă şi că pilozitatea facială este creată, în bună parte, cu ajutorul unor creioane cosmetice. Totodată, el a mărturisit că se simte uşurat atunci când ajunge acasă şi renunţă la tocuri şi la perucă. Tom Neuwirth nu şi-a făcut operaţie de schimbare de sex.

„Eu nu vreau să fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regină (drag queen, travestit – n.r), dar, acasă, eu sunt un băiat foarte leneş“, a declarat Conchita pentru Reuters.


Conchita Wurst - Tom Neuwirth FOTO t-online.de

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările