FOTO Loredana a fost desemnată Artistul anului 2013, la Premiile Muzicale Radio România

FOTO Loredana a fost desemnată Artistul anului 2013, la Premiile Muzicale Radio România

Loredana a fost desemnată Artistul anului 2013, în cadrul galei Premiilor Muzicale Radio România FOTO Sever Gheorghe

Loredana a primit trofeul pentru Artistul anului 2013, la cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România, care a avut loc duminică seară, la Sala Radio din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca la fiecare început de primăvară, Radio România a premiat, într-un spectacol de gală, cele mai importante performanţe înregistrate anul trecut, lansările de single-uri, albume şi videoclipuri, concertele şi turneele de anvergură, hiturile, prezenţele în festivaluri şi topurile autohtone şi internaţionale, distincţiile obţinute, campaniile, competiţiile şi participările la evenimente speciale.
 
Trofeul pentru Artistul anului 2013 a revenit Loredanei. Premiul i-a fost înmânat cântăreţei de către preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
 
„Vă mulţumesc din suflet. Sunt extrem de emoţionată şi onorată de acest premiu deosebit pe care mi-l dă Radio România“, a spus Loredana. Ea a precizat că fanii săi au fost cei care i-au dat întotdeauna inspiraţie, dar şi certitudinea că muzica este limbajul sufletului. „Viaţa mea este muzica, destinul meu este muzica şi nu întâmplător acest premiu înseamnă că am ales calea cea mai bună, aceea spre sufletele voastre“, a spus Loredana.
 
Totodată, în cadrul evenimentului, premiul pentru Cel mai bun duet a revenit melodiei „Nu ştiu cine eşti“, interpretată de Loredana şi Cornel Ilie.
 
Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine“, interpretat de trupa Vama, în timp ce Laurenţiu Duţă a primit distincţia pentru Cel mai bun compozitor.
 
Cel mai bun cântec pop a fost desemnat „Ecou“, interpretat de Elena Gheorghe feat. Glance, în timp ce melodia „Aroma“, interpretată de DJ Sava feat. Raluka, a primit titlul de Cel mai bun cântec pop-dance.
 
Elena Gheorghe a primit trofeul la categoria Cel mai bun cântec pop, pentru melodia „Ecou“ FOTO Sever Gheorghe
 
Cea mai bună interpretă pop a fost desemnată Andra. Aceasta a primit şi distincţia pentru Cel mai bun album pop, pentru „Inevitabil va fi bine“ (MediaPro Music).
 
Smiley a fost desemnat Cel mai bun interpret pop şi a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun mesaj, pentru piesa „Acasă“.
 
Trupa Holograf a primit premiul pentru Cel mai bun artist pop-rock. Holograf a primit şi distincţia pentru Cel mai bun cântec pop-rock, pentru melodia „Roua dimineţii“.
 
Trupa Holograf a primit două trofee, în cadrul galei Premiilor Muzicale Radio România FOTO Sever Gheorghe
 
Cel mai bun album folk a fost desemnat „Mozaic“, de Nicu Alifantis. Alifantis a primit şi distincţia Omul cu chitara. Totodată, piesa „Sentimente“ de Vasile Şeicaru a primit premiul pentru Cel mai bun cântec folk.
 
Nicole Cherry, în vârstă de 15 ani, a primit premiul pentru Cel mai bun debut al anului 2013, în timp ce Vanessa Marzavan, în vârstă de 13 ani, a primit premiul Radio România Junior.
 
Cel de-al 18-lea trofeu, premiul special pentru întreaga carieră, a fost acordat, la această ediţie, compozitorului Jolt Kerestely.
 
De pe scena ediţiei a XII-a a Premiilor Muzicale Radio România au lipsit Nicu Alifantis, care este plecat în turneu, şi trupa Vama. Trofeele au fost realizate de artistul plastic Ion Tămâian.
 
Gala Premiilor Muzicale Radio România a fost prezentată de cântăreţii Alexandra Ungureanu şi Cornel Ilie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: