Finalişti Eurovision România 2018: Feli s-a calificat de pe ultimul loc. Cine a câştigat penultima semifinlă VIDEO

Finalişti Eurovision România 2018: Feli s-a calificat de pe ultimul loc. Cine a câştigat penultima semifinlă VIDEO

Feli, alături de colegele sale din backing vocals FOTO TVR

Feli, devenită celebră după participarea la „Vocea României“, se numără printre penultimii finalişti Eurovision România 2018, desemnaţi în urma show-ului care s-a desfăşurat în Salina Turda, Televiziunea Română marcând astfel o premieră în istoria concursului internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudia Andas (56 de puncte), Tiri (43 de puncte) şi Feli (43 de puncte) sunt finaliştii Eurovision România 2018, primind cele mai multe puncte din partea juriului după cea de-a patra semifinală a Selecţiei Naţionale. Show-ul a marcat o premieră internaţională, desfăşurându-se la aproape 100 de metri adâncime, în Salina Turda. 
 
Aşadar, penultimii câştigători se alătură celorlalţi finalişti Eurovision România 2018 – Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes (aleşi la Focşani), Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends şi Mihai Trăistariu (aleşi la Timişoara), Erminio Sinni & Titziana Camelin, Xandra şi Vyros (aleşi la Craiova).
 
Ultima semifinală a Selecţiei Naţionale va avea loc la Sighişoara duminica viitoare, urmând ca marea finală Eurovision 2018 să se desfăşoare pe 25 februarie la Sala Polivalentă din Bucureşti. 
 
Locul I
 
Claudia Andas - „The One“
 

„Sunt absolut copleşită. Am dat totul pe scenă şi mă bucur că am reuşit să îmi asum mesajul acestei piese“, a declarat Claudia Andas, după anunţul juriului. „În doar trei luni de zile, am creat acest proiect, am ajuns cu piesa acolo unde trebuie şi abia aştept să urc pe scena marii finale“, a adăugat fericita câştigătoare a show-ului.
 
Claudia Andas şi-a început cariera la vârsta de 13 ani, începând cu muzica uşoară şi continuând cu rock. În urmă cu 20 de ani, a plecat în Coreea de Sud, unde şi-a cunoscut soţul, alături de care a continuat să cânte în hoteluri şi pe vase de croazieră. În Coreea de Sud, a fost invitată să cânte cu Filarmonica din Seoul, o experienţă despre care artista mărturiseşte că a fost de neegalat.

Locul II

Tiri - „Deşert de sentimente“
 


„Sunt foarte fericit pentru că am reuşit să mă calific în finală, deşi sunt la începutul carierei mele de lead singer. Mă simt onorat să cânt în Salina Turda - nu mulţi artişti au această şansă“, a punctat Tiri.
 
Tiri cântă la pian de la vârsta de şase ani, a terminat Conservatorul la secţia Compoziţie şi urmează cursuri de master la aceeaşi specializare. Artistul colaborează cu Loredana şi se concentrează pe activitatea din studio.

Locul III

Feli - „Bună de iubit“Despre melodia pe care o interpretează la Eurovision România 2018, Feli mărturiseşte: „Mă bucur de această experienţă muzicală şi pentru că am cântat una dintre piesele mele de suflet - «Bună de iubit» - de pe primul meu album «Eu sunt Feli». «Bună de iubit» este de fapt o aducere aminte pentru atunci când îţi pierzi încrederea în tine, să ştii că meriţi să te iubeşti un pic mai mult. Piesa este ca o declaraţie de independenţă a femeilor asumate şi libere, care vor şi pot să facă orice îşi propun. Mulţumesc pentru sutele de mesaje de susţinere pe care le-am primit de la voi. E frumos să simţi că eşti numai «Bună de iubit!»“, a mai declarat Felii.
 
Artist si compozitor, Feli este una dintre cele mai puternice voci din România. Spune despre sine că este „un satelit natural al muzicii“ şi nu îşi poate imagina un mod mai bun de a se exprima decât prin muzică. Este recunoscută pentru talentul cu care acoperă genuri muzicale diverse, de la folclor sau rap până la blues sau rock. În 2017, artista şi-a prezentat albumul de debut - „Eu sunt Feli“, care conţine, pe lângă piesa înscrisă la Eurovision, şi piese cunoscute deja publicului - „Cine te crezi?“, „Creioane colorate“, „Timpul“, „Va urma“ şi „Acasă“.

citeste totul despre: