Finalişti Eurovision România 2018: doi italieni au câştigat semifinala din Craiova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia grupă de finalişti Eurovision România 2018 a fost desemnată duminică seară, la finalul show-ului desfăşurat în Craiova.

Italienii Erminio Sinni & Titziana Camelin (52 de puncte), Xandra (52 de puncte) şi Vyros (37 de puncte) s-au calificat în finala Eurovision România 2018, primind cele mai multe voturi din partea juriului după cea de-a treia semifinală a Selecţiei Naţionale.

Aceştia se alătură celorlalţi şase finalişti Eurovision România 2018, Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes (aleşi la Focşani), Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends şi Mihai Trăistariu (aleşi la Timişoara).

Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale vor avea loc la Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie), iar marea finală Eurovision România 2018 se va desfăşura pe 25 februarie la Sala Polivalentă din Bucureşti. Reprezentantul României la Eurovision 2018 va fi ales exclusiv pe baza voturilor telespectatorilor dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Locul I

Erminio Sinni & Titziana Camelin - „All The Love Away“

„Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru ospitalitate, au fost nişte gazde minunate. Nu ne-am aşteptat să câştigăm, am vrut în primul rând să vă aducem muzica şi versurile noastre“, a declarat Erminio Sinni. „Pentru finală, lucrăm la un show inedit, aşa că ţineţi-ne pumnii, avem nevoie de noroc!“, a adăugat Tiziana Camelin.

Erminio Sinni are o bogată experienţă în showbiz. Născut în 1961, artistul a început să studieze pianul la vârsta de 12 ani, iar la 18 ani s-a mutat la Roma, pentru a urma o carieră în muzică. În 1989, Erminio participă la festivalul Sanremo în calitate de compozitor al piesei „Tutti i cuori sensibili“, interpretată de Stefania La Fauci. În 1991, la invitaţia ambasadorului Peter Secchia, artistul a cântat la petrecerea organizată pentru Frank Sinatra la ambasada americană de la Roma.

Erminio Sinni revine la festivalul Sanremo în 1993, de această dată ca interpret, terminând pe locul cinci cu piesa „L'amore vero“ şi câştigând Premio Volare pentru cea mai bună muzică a evenimentului şi Premio S.I.L.B. pentru cel mai bun text. În 1996 a primit premiul ca cel mai bun cântăreţ-compozitor la Premio Mia Martini, iar în perioada 2002-2006 a fost muzicianul oficial al naţionalei italiene de fotbal. 

Locul II

Xandra - „Try“

„Sunt foarte foarte fericită şi mă bucur enorm că am reuşit să câştig semifinala, chiar dacă s-a întâmplat ceva foarte neaşteptat, fiind doi pe primul loc“, a mărturisit Xandra, din nou finalistă la Eurovision România. 

Xandra participă pentru a treia oară consecutiv la Eurovision România, concurs pentru care lucrează cu o echipa de străini - Will Taylor, Jonas Gladnikoff şi Michael James Down - încă din 2016. Aceştia i-au compus cele trei melodii pentru ediţiile din 2016, 2017 şi 2018 ale Selecţiei Naţionale: „Superhuman“, „Walk on By“ şi „Try“. 

Xandra a început să cânte la vârsta de cinci ani, tot la acea vârsta având primele ei piese, compuse de Jolt Kerestely, şi primul ei album, primul contact cu scena şi primele ei apariţii televizate şi concerte. Artista are în palmares peste 80 de trofee naţionale şi internaţionale, inclusiv la Festivalul Mamaia, unde la 16 ani a câştigat premiul întâi şi premiul Presei. 

Locul III

Vyros - „La La La“

La finalul show-ului, Vyros, originar din Republica Moldova, s-a arătat încrezător în piesa care i-a adus calificarea în ultima fază a concursului: „Sunt foarte bucuros că am câştigat. Sper ca în finală să facem senzaţie, pentru că piesa este are un mesaj pozitiv, care poate cuceri nu doar Europa, ci o lume întreagă.“

Pe numele său real Vladimir Cioban, Vyros este din Chişinău, unde a absolvit Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. De-a lungul anilor, a adunat numeroase premii naţionale şi internaţionale, iar în 2014 a reprezentat Republica Moldova  la Campionatul Mondial de Karaoke care a avut loc la Stockhom, Suedia. În prezent, artistul este dirijor secund al Capelei Corale Academice „Doina“, în cadrul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici“.

Despre „La La La“, melodia pe care o interpretează la Eurovision România, Vyros mărturiseşte că „este una dintre acele piese pe care o cânţi într-un anumit limbaj, dar pe care o simte şi o înţelege o lume întreagă, fiindcă vrei-nu vrei, e ca un virus de energie pozitivă de care te molipseşti şi tu.“

Citeşte şi:

Cine sunt primii 3 finalişti Eurovision România 2018: Alex Florea nu se numără printre cei aleşi de juriu VIDEO

 

Câte puncte a primit fiecare concurent în prima semifinală Eurovision România 2018: unul dintre participanţi nu a mai urcat pe scenă VIDEO

 

Clasamentul şi toate interpretările din a doua semifinală Eurovision România 2018: o concurentă a reuşit performanţa de a nu primi nici măcar un punct VIDEO

Doina Gradea, despre Eurovision: „Mi-aş dori să organizăm la Timişoara, până în 2021, nu doar finala naţională, ci şi pe cea internaţională“

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite