FOTO VIDEO Danemarca a câştigat finala Eurovision 2013. România s-a clasat pe locul 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat concursul Eurovision 2013 FOTO Reuters
Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat concursul Eurovision 2013 FOTO Reuters

Danemarca, reprezentată de Emmelie de Forest (22 de ani), cu piesa „Only Teardrops“, a câştigat cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision. Reprezentantul României, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul 13. Danemarca era favorită în sondaje şi la casele de pariuri cu aproximativ două luni înainte de finala Eurovision 2013.

Alţi doi favoriţi la casele de pariuri, Azerbaidjan şi Ucraina, s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3.

Câştigătoarea, Emmelie de Forest, a fost desemnată în urma votului juriilor de specialitate (50%) şi a televotingului (50%). 

România s-a clasat pe locul 13, fix la jumătatea clasamentului (din 26 de ţări finaliste, dar din 39 de state participante în total) cu 65 de puncte. Cezar nu a primit punctaj maxim (12 puncte) de la nicio ţară, nici măcar de la Moldova, stat care ne acorda în mod constant această notă.

Nici comunităţile de români din Italia şi Spania nu au votat pentru reprezentantul României. Republica Moldova, reprezentantă de Aliona Moon, s-a clasat pe locul 11, cu 77 de puncte. 

Vă prezentăm cele mai importante momente ale finalei Eurovision 2013

Finaliştii, în ordinea intrării în conscurs.

1. Franţa - Amandine Bourgeois - „L’enfer Et Moi“

2. Lituania - Andrius Pojavis – „Something“

3. Moldova - Aliona Moon - „O Mie“

4. Finlanda - Krista Siegfrids - „Marry Me“

5. Spania – El Sueno de Morfeo - „Contigo Hasta El Final“

6. Belgia - Roberto Bellarosa - „Love Kills“

7. Estonia – Birgit - „Et Uus Saaks Alguse“

8. Belarus - Alyona Lanskaya - „Solayoh“

9. Malta – Gianluca – „Tomorrow“

10. Rusia - Dina Garipova - „What If“

11. Germania – Cascada – „Glorious“

12. Armenia – Dorians - „Lonely Planet“

13. Olanda – Anouk – „Birds“

După ce 11.000 de fani au ascultat prestaţia unei artiste cunoscute în toată lumea, Anouk, e rândul contratenorului român Cezar să cucearească publicul Eurovision. 

14. România – Cezar - „It's My Life“

15. Marea Britanie - Bonnie Tyler - „Believe In Me“

16. Suedia - Robin Stjernberg – „You“

17. Ungaria – ByeAlex - „Kedvesem (Zoohacker Remix)“

18. Danemarca - Emmelie de Forest - „Only Teardrops“

19. Islanda - Eythor Ingi - „Ég Á Líf“

20. Azerbaidjan - Farid Mammadov - „Hold Me“

21. Grecia - Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis - „Alcohol Is Free“

22. Ucraina - Zlata Ognevich – „Gravity“

23. Italia - Marco Mengoni - „L'Essenziale“

24. Norvegia - Margaret Berger - „I Feed You My Love“

25. Georgia - Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – „Waterfall“

26. Irlanda - Ryan Dolan - „Only Love Survives“ 

Emmelie de Forest, câştigătoarea Eurovision 2013

După evoluţia concurentei din Franţa, a urmat artistul din Lituania. Aliona Moon, din  Moldova, deşi are un show asemănător cu al României, face o impresie puternică.

Krista Siegfrids, reprezentanta Finlandei, cu piesa „Marry Me“, suscită din nou publicul Eurovision. Show-ul artistei a fost interzis de televiziunea turcă în semifinală, din cauza sărutului lesbian

Alyona Lanskaya e una dintre cele mai sexy concurente de la această ediţie.

Unul dintre cei mai simpatizaţi artişti din concurs, Gianluca din Malta, intră pe scenă.

Iniţial, Germania a fost acuzată de plagiat după „Euphoria“, melodia care a câştigat competiţia de anul trecut. Piesa „Glorious“ a ajuns însă în finala de anul acesta. 

Cu poziţia a 14-a în concurs, Cezar, reprezentantul României, a avut o prestaţie fără cusur.

Reprezentantul Azerbaidjanului este unul dintre favoriţii acestei ediţii.

Voce şi piesă foarte bună pentru concurenta din Ucraina. Nu degeaba este printre favoriţii de la casele de pariuri.

Marco Mengoni, reprezentantul Italiei, vrea să cucerească publicul Eurovision cu un show simplu. Artisul a câştigat festivalul Sanremo 2012 astfel că reprezintă Italia la Eurovision.

Reprezentantul Irlandei încheie competiţia din această seară şi din acest an. 

Start televot. Românii din diaspora pot vota pentru Cezar.

Liniile de vot s-au închis.

Statele participante anunţă voturile acordate. Până acum, România nu a primit niciun punct.

România primeşte 4 puncte de la Marea Britanie.

Este rândul României să voteze: 8 puncte - Norvegia, 10 puncte - Azerbaidjan, 12 puncte - Moldova. Ţara vecină (şi prietenă?) nu ne întoarce serviciul. România nu primeşte punctaj maxim de la Moldova, ci doar 10 puncte. Republica Moldova acordă 10 puncte României şi 12 puncte Ucrainei. 

Cezar primeşte doar 1 punct din Italia,o ţară de la care speram mai mult, ţinând cont de faptul că în Italia trăiesc foarte mulţi români. 

Din Spania - o altă ţară cu o comunitate importantă de români, de la care ţara noastră primea note mari în trecut - nu primim nimic în această seară. 

România primeşte 7 puncte de la Malta.

Grecia acordă României al doilea punctaj: nota 10.

Deşi mai sunt patru ţări care trebuie să acorde voturile, aceste punctaje nu mai pot schimba nimic: Danemarca este câştigătoare.


Citeşte toate materialele despre EUROVISION 2013 

FINALA EUROVISION 2013 Cezar Ouatu: „Am fost favorit la titlu din partea fanilor. Geopolitic vorbind, nu ţine de mine“

Cezar Ouatu a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după finala Eurovision, că şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, subliniind că România rămâne o ţară „negată oarecum“ de Europa.

Finala Eurovision 2013 Dan Manoliu, şeful delegaţiei României: „Locul 13 nu e rău, ţinând cont de faptul că am fost «ciudaţii» concursului“

România, reprezentantă de Cezar Ouatu, nu a primit puncatj maxim de la nicio ţară la cea de-a 58-a ediţie a Eurovision Song Contest, nici măcar de la partenerii „tradiţionali“: Moldova, Spania şi Italia.

FINALA EUROVISION 2013 Presa internaţională, despre Cezar Ouatu: Lady Gaga din Carpaţi cântă operă în stil gotic

Cezar Ouatu a fost aspru criticat în presa internaţională, prestaţia sa fiind considerată fie bizară, fie ridicolă. Cei care au arătat că ar putea câştiga nu s-au referit la calităţile sale vocale ori la piesă, ci au luat în considerare doar apetitul publicului pentru divertisment.

FINALA EUROVISION 2013: Locul 11 pentru Aliona Moon reprezentanta Moldovei 

Republica Moldova reprezentată în acest an de Aliona Moon a ocupat în topul de 26 de ţări locul 11 acumulând 71 de puncte. Concursul din acest an a fost câştigat de tânăra Emmelie de Forest (20) din Danemarca.

FINALA EUROVISION 2013: Nicio ţară nu i-a acordat punctaj maxim lui Cezar Ouatu

La finala Eurovision din Suedia, România  a obţinut 65 puncte, în condiţiile în care multe state de la care se aşteptau voturi nu i-au acordat niciun punct reprezentantului nostru, Cezar Ouatu.

      

FINALA EUROVISION 2013 Cum a fost comentată prestaţia lui Cezar Ouatu pe reţelele de socializare

Imediat după ce reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, a apărut pe scenă, românii de pretutindeni şi nu numai i-au adresat mesaje de încurajare pe reţelele sociale, în timp ce alţii i-au criticat prestaţia.

VIDEO Finala Eurovision 2013: Cine este Emmelie de Forest, câştigătoarea competiţiei

Născută în 1993, pe 28 februarie, dintr-un tată suedez şi o mamă daneză,  artista în vârstă de 20 de ani a început să cânte încă de la nouă ani, iar în adolescenţă s-a făcut remarcată la numeroase festivaluri şi evenimente de profil.

SONDAJ Cititorii „Adevărul“, convinşi că reprezentantul României ar fi putut obţine primul loc la Eurovision

La cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision  au participat 26 de state europene, printre care şi România, reprezentată de Cezar Ouatu.

Eurovision, rampă de lansare pentru vedete? Cine sunt cei mai faimoşi câştigători ai competiţiei din ultimii 57 de ani

De-a lungul timpului, competiţia a desemnat 57 de câştigători, dar a fost vreunul dintre ei cel care să fi cunoscut culmile gloriei?

Cezar, înainte de finala Eurovision: „Îmi doresc să îi fac mândri şi fericiţi pe toţi românii“

Cezar, care sâmbătă seară va reprezenta România în finala Eurovision 2013, spune că a definitivat toate detaliile show-ului său şi că este încrezător în vocea lui şi în piesa pe o interpretează, precizând că îşi doreşte să îi facă fericiţi pe toţi românii.

Coincidenţă. Numerele care prevestesc victoria României la Eurovision

O coincidenţă stranie, care implică participarea României la Eurovision, a influenţat câştigătorii concursului din 2009 până în prezent. Poziţia de pe care concurează România la Eurovision determină ţara care ocupă primul loc în competiţie în anul următor.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu: „Am cântat fără să aud nimic“

Era foarte încrezător înainte de semifinală, dar când a urcat pe scenă casca de control i-a căzut din ureche şi n-a mai auzit linia melodică pe care trebuia să interpreteze „It’s My Life”. 

     

FOTO VIDEO Top 10 scandaluri izbucnite la Eurovision de-a lungul timpului

Surprinzător, plagiatul nu reprezintă cel mai controversat aspect al competiţiei Eurovision. În aparenţă, este o competiţie inofensivă, în cadrul căreia reprezentanţii naţiunilor se reunesc şi interpretează melodii care rar se transformă în hituri radio, dar rar trece o ediţie fără scandal.

VIDEO Transmisie anulată în Turcia şi parodie după sărutul lesbian de la finalul reprezentaţiei Finlandei de la Eurovision

Reprezentaţia Finlandei a convins publicul şi a primit un loc în marea finală de sâmbătă a concursului Eurovision 2013. Dar spectacolul pus în scenă de Krista Siegrieds a reuşit să genereze şi controverse, după ce solista a sărutat o altă femeie pe scenă, la finalul reprezentaţiei.

Paula Seling: „În ciuda problemelor cu casca, Cezar a fost impecabil, momentul memorabil!”

„S-a vorbit mult despre momentul României la Eurovision. Peste tot. E normal. Punerea în scenă a fost un risc pe care echipa Romaniei şi l-a asumat şi a avut dreptate. România este în finală, învinge ţări pe care mulţi le vedeau finaliste”, scrie Paula Seling despre reprezentaţia lui Cezar Ouatu din a doua semifinala Eurovision, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Angela Gheorghiu, despre Cezar Ouatu: „Sunt fericită că te-am descoperit”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, soprana Angela Gheorghiu spune că "adevărata faţă a lui Cezar Ouatu se va arăta în viitor", dincolo de competiţia de la Eurovision, care este un concurs pop şi are un "show specific". Soprana reafirmă că "suntem cu toţii foarte mândri", de calificarea lui Cezar Ouatu în finala de la Eurovision.

Cezar intră în finala Eurovision 2013 de pe poziţia a 14-a. Locul nu îl avantajează pe artistul român

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, va intra în finala din 16 mai de pe poziţia a 14 din 26 de ţări participante. Aflat la jumătatea concursului, contratenorul român ar putea fi uşor dezavantajat, deoarece publicul reţine mai bine piesele de la început şi de la final.

VIDEO Eurovision 2013: ascultă cele 20 de melodii finaliste la concursul de la Malmo

România s-a calificat, joi seară, în finala concursului Eurovision, mulţumită contratenorului Cezar Ouatu. Printre artiştii care s-au calificat în ultima etapă a Eurovision 2013 se mai numără şi ByeAlex, din Ungaria şi Krista Siegfrids, din Finlanda.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu, despre calificarea în finală: „Am plâns jumătate de oră“

„Mulţumesc mult. A fost extraordinar!“, au fost cuvintele lui Cezar după ce s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013. În aplauze şi strigăte de fericire, în timp ce urca pe scenă la finalul show-ului, reprezentantul României a declarat telefonic pentru „Adevărul“ că e foarte fericit pentru această calificare. Cezar a primit cu lacrimi în ochi anunţul prezentatoarei suedeze.

VIDEO Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finală

Aşa cum a prezis încă de la plecarea din ţară, Cezar the Voice s-a calificat în finala Eurovision 2013 ce va avea loc pe 18 mai la Malmo în Suedia. Contratenorul de 33 de ani din Ploieşti se va lupta cu artişti din alte 25 de ţări.

Paula Seling, despre reprezenta?ia Alionei Moon la Eurovison 2013: „Bravo, Moldova!” 

Marţi seară Eurovision a debutat în forţă cu un show impresionant. În deschidere, Loreen a reinterpretat piesa Euphoria alături de 60 de copii de la şcoli locale din Malmo care, spre final, au tradus versurile piesei în limbaj mimico-gestual frumos, grandios, adevărat.

VIDEO Cinci mituri despre Eurovision, demontate

În fiecare an, în preajma concursului Eurovision, presa şi fanii dau start pariurilor pentru marele câştigător, în timp ce gurile rele îşi încep tirada de motive pentru care nu are niciun rost să participi la acest concurs. Pentru cei mai sceptici, „The Guardian“ a adunat cinci dintre cele mai întâlnite mituri legate de Eurovision, pe care le-a combătut cu argumente pertinente.

EDITORIAL Maimuţăreala şi şmenurile de la Eurovision. Am văzut cu ochii mei 

„Ceea ce vă povestesc acum nu e vreo porcărie venită ”pe surse”. Sursa mea sunt eu, aproape întotdeauna. Am fost acreditată la două finale europene Eurovision, în Suedia, la Stockholm, în 2000, când am fost reprezentaţi de trupa Taxi, şi în Estonia, la Tallinn, în 2002, când au cântat pentru noi Monica Anghel şi Marcel Pavel”, scrie Simona Catrina, redactor-şef adjunct „Adevărul”.

VIDEO Reprezentanta Republicii Moldova, Aliona Moon, a trecut în finala Eurovision 2013

Aliona Moon s-a clasat în finala Eurovision. Republica Moldova a fost anunţată chiar prima în rândul celor trecute în finală. Alături de ea, locuri în finală au mai obţinut Lituania, Irlanda, Danemarca, Belorusia, Rusia, Estonia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

VIDEO S-au ales primii zece finalişti Eurovision 2013

Primele zece ţări finaliste în cea de-a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision sunt următoarele: Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

Ce spun juraţii Eurovision Moldova despre concurenta noastră. Nicu Ţărnă: „Sper că Aliona va arăta întregii Europe că avem cu ce ne mândri“

În timp ce Aliona Moon se află în toiul pregătirilor pentru semifinala Eurovision de la Malmo, Suedia, colegii ei de breaslă o susţin alături de toţi fanii. La selecţia naţională, Aliona Moon a fost favorita juriului. Nici în pragul semifinalei de azi aceştia nu încetează să o laude.

Cu dispoziţie bună spre semifinala de la Malmo. Pasha Parfeny: „Nu ascultăm vorbele rele şi credem în forţele noastre”

Chiar în pragul semifinalei Eurovision 2013 din Suedia, Malmo, producătorul Alionei Moon şi fost concursant la Eurovision Pasha Parfeny este încrezut că Aliona se va prezenta la nivelul aşteptărilor publicului.

INFOGRAFIE Start la Eurovision 2013. Modelul suedez: un concurs de criză

Mar?i, 14 mai, a început a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision. Anul acesta, evenimentul are un buget înjumătăţit faţă de 2012, din cauza „dietei financiare“.

Cezar, asaltat de jurnalişti la deschiderea Eurovision 2013. Artistul român are un fan special: o bătrânică de 95 de ani

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a fost asaltat de presă şi de fani la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată duminică, la Malmo (Suedia). Contratenorul a fost provocat în numeroase rânduri să interpreteze diferite arii de operă, fragmente din piesa lui, „It’s My Life“, ba chiar şi „Merry Christmas“ (Crăciun fericit), în variantă personală.

Bonnie Tyler votează cu Cezar la Eurovision 2013

Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013 şi vedeta ediţiei din acest an, a rămas impresionată de vocea lui Cezar Ouatu şi a declarat că-l va vota pe artistul român.

VIDEO „Cezar ţinteşte către cer“. Cum va arăta prestaţia reprezentantului României la Eurovision 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a avut sâmbătă seara cea de-a doua repetiţie pe scena de la Malmo Arena. Lucrurile au mers foarte bine pentru artistul nostru, după cum notează şi site-ul oficial al competiţiei, care scrie că „Cezar ţinteşte către cer“.

Republica Moldova e cotată mai bine decât România în topul caselor de pariuri de la Eurovision

23 dintre cele mai mari case de pariuri din lume au poziţionat Republica Moldova cu şase locuri mai sus decât România. Totuşi, ţara noastră e departe de vârful clasamentului.

VIDEO Aliona Moon a început cu stângul. Reprezentanta Moldovei la Eurovision, implicată într-un scandal

Nici nu au reuşit bine să se acomodeze la Malmo, că reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision au ajuns ţinta unui scandal, care s-ar putea lăsa cu consecinţe neplăcute.

VIDEO Eurovision 2013 Cezar şi Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, show-uri asemănătoare?

După o zi de relaş, Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, se pregăteşte pentru o nouă repetiţie, care va avea loc sâmbătă seară. Prima apariţie pe scena de la Malmo a avut efectul scontat: a creat imediat controverse şi a dat naştere multor comentarii.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite