Eurovision a fost anulat din cauza coronavirusului: anunţul organizatorilor

Eurovision a fost anulat din cauza coronavirusului: anunţul organizatorilor

Eurovision 2020 a fost anulat din cauza coronavirusului FOTO Facebook

Concursul internaţional Eurovision 2020, care urma să aibă loc în mai, a fost anulat şi amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii Eurovision Song Contest au anunţat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că ediţia de anul acesta a concursului de muzică, ce urma să aibă loc în perioada 12-16 mai la Rotterdam, s-a anulat.
 
„Anunţăm cu profund regret că Eurovision Song Contest 2020, din Rotterdam, a fost anulat. În ultimele săptămâni, am încercat să găsim alternative care să facă posibil ca Eurovision să aibă totuşi loc. Nesiguranţa creată din cauza răspândirii Covid – 19 în toată Europa şi restricţiile stabilite de fiecare stat ne-au determinat să luăm această decizie dificilă de a amâna evenimentele live pe care le-am planificat“, se arată în comunicatul de presă oficial emis de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU). 
 
EBU a mai menţionat că vor continua negocierile pentru ca Rotterdam să găzduiască Eurovision 2021 şi că a preferat anularea evenimentului şi nu amânarea lui pentru că situaţia, cel mai probabil, este una incertă privind lunile următoare.
 
„În acest moment, nu putem garanta că vom fi capabili să organizăm un eveniment de o atât de mare amploare mai târziu, în acest an. Dacă s-ar desfăşura competiţia mai târziu, în decursul acestui an, ţara câştigătoare nu ar avea suficient timp să se pregătească pentru competiţia de anul viitor“, au mai transmis organizatorii.
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: