FOTO Eurovision 2013 Cezar a încheiat prima repetiţie. Artistul poartă „rochie“ şi „creşte“ până la o înălţime de trei metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Ouatu, la prima repetiţie de la Eurovision 2013, pe scena de la Malmo Arena FOTO eurovision.tv
Cezar Ouatu, la prima repetiţie de la Eurovision 2013, pe scena de la Malmo Arena FOTO eurovision.tv

Cezar Ouatu a încheiat joi prima repetiţie oficială pe scena de la Eurovision 2013. Ca şi artistul – pe care îl iubeşti sau îl urăşti, dar pe care nu-l poţi ignora – show-ul României nu va trece neobservat în acest an.

Unii îl vor considera inovator, alţii vor spune că e un kitsch. Însă conceptul show-ului României la Eurovision 2013 va încinge spiritele. Cezar va surprinde telespectatorii europeni care îl vor urmări prima dată nu doar prin voce, ci şi printr-o apariţie scenică aparte.

Iar acest lucru s-a văzut la prima sa repetiţie oficială, desfăşurată joi după-amiaza, la Malmo Arena. Artistul român, care poartă o creaţie Doina Levintza (un fel de costum în partea de sus/rochie în jumătatea inferioară), se află pe o platformă care va creşte constant pe măsură ce contratenorul interpretează melodia „It’s My Life“. Însă platforma este acoperită cu o „fustă“, astfel că Cezar „creşte“ până la o înălţime de trei metri. În tot acest timp, trei dansatori ies de sub o pânză desfăşurată pe scenă.

La final, Cezar renaşte sau „dă naştere“ alter egoului său, de fapt, un alt dansator. Totul se termină cu efecte pirotehnice, artificii şi confetti, iar editorii site-ului eurovisionary.com (un site spcializat în Eurovision) consideră că producătorii ar fi făcut mai bine dacă s-ar fi ghidat după principiul „less is more“ (mai puţin, înseamnă, de fapt, mai mult – n.r.). „În plus, Cezar are cel mai mare decolteu al zilei“, notează într-un ton glumeţ eurovisionary.com.

Membrii delegaţiei României au ajuns la Malmö miercuri, după o escală la Praga, apoi la Copenhaga, unde îi aştepta autobuzul care i-a dus în Malmö. Hotelul la care sunt cazaţi se află aproape de Turning Torso Tower (Turnul răsucit), un zgârie-nori impresionant, unul dintre simbolurile oraşului.

Deşi obosiţi după o noapte albă, românii au mers marţi la Malmö Arena, locul unde, peste o săptămână, Cezar, Alexandra Toma (backing vocal) şi cei patru dansatori vor urca pe scenă, în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013.

Seara s-a încheiat în centrul vechi şi plin de viaţă al oraşului, la un pahar cu ceai, savurat din plin, după o zi în care temperatura aerului abia dacă a atins jumătate din gradele Celsius lăsate la Bucureşti.
„Sunt nerăbdător să urc pe scenă pentru prima repetiţie, în această după-amiază. Am luat deja pulsul evenimentului, cu ajutorul câtorva dintre participanţi, pe care i-am întâlnit. Malmö este un oraş liniştit, dar cu o energie pozitivă, care mă încarcă“, spune Cezar chiar înainte de repetiţie.

Telespectatorii TVR 1 vor putea vedea primele imagini de la sosirea delegaţiei române în Suedia în această seară, la ora 23.00, la „Drumul spre Malmö“, o agendă de cinci minute care va fi difuzată în fiecare seară şi care îi va aduce pe românii care stau cu sufletul alături de Cezar şi mai aproape de el. Emisiunea poate fi văzută şi pe TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online, pe www.tvrplus.ro.

Cezar va avea, pe parcursul şederii în Suedia, un program extrem de încărcat, fiind deja programate numeroase evenimente la care va participa: concerte, talk-show-uri, interviuri pentru posturi de televiziune şi pentru site-uri specializate în Eurovision. Pentru semifinala din 16 mai, unde piesa „It’s My Life“, interpretată de Cezar şi compusă de Cristian Faur, va intra în concurs pe poziţia 17, sunt programate cinci repetiţii, dintre care trei repetiţii cu costume, astfel ca şi cele mai mici detalii ale show-ului să fie puse la punct.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite