Eurovision 2020: În ce oraş va avea loc show-ul şi când a fost programată finala

Eurovision 2020: În ce oraş va avea loc show-ul şi când a fost programată finala

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc în Olanda

S-a decis când şi unde se va desfăşura finala ediţiei din 2020, cea cu numărul 65 a concursului muzical Eurovision.

Ediţia 2020 a concursului muzical Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam, după ce reprezentantul Olandei a câştigat trofeul anul acesta la Tel Aviv, anunţă publicaţia BBC, citată de News.ro.
 
Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena.
 
Duncan Laurence a câştigat finala din 2019 cu piesa „Arcade“. Aceasta a fost prima victoriei a Olandei la Eurovision în mai mult de 40 de ani.
 
În mod obişnuit, ţara al cărui reprezentant câştigă organizează ediţia din anul următor a concursului.

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.
 
Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: