Eurovision 2016: S-a decis ce ţări concurează în fiecare semifinală de la Stockholm. Când intră România

Eurovision 2016: S-a decis ce ţări concurează în fiecare semifinală de la Stockholm. Când intră România

Mihai Trăistariu este, deocamdată, singurul artist care şi-a anunţat înscrierea la Selecţia Naţională Eurovision 2016 FOTO Eduard Enea

Eurovision 2016. România va concura la ediţia de anul acesta a concursului Eurovision în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 12 mai, la Stockholm.

Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.
 
La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. 
 
De asemenea, organizatorii au anunţat oficial şi logo-ul Eurovision 2016: sloganul „Come together“, alături de imaginea unei păpădii stilizate.
 

Eurovision 2016: Cum au fost împărţite ţările în semifinale

În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda.
 
În a doua semifinală vor intra: Albania, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Macedonia, Georgia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Elveţia şi Ucraina. 
 
Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.

eurovision 2016
 
În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai.
 

Eurovision 2016: Reprezentantul României va fi decis de telespectatori

Pe de altă parte, Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 şi 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului. 
 
„Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună în finala Eurovision. Am încredere în instinctul publicului, cel care va alege reprezentantul nostru dintre finaliştii Selecţiei Naţionale“, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la ediţia din acest an a concursului. „Înscrierile pentru Selecţia Naţională continuă până pe 7 februarie, îmi doresc să avem cât mai multe piese bune pe masa juriului, la preselecţie“, a mai adăugat aceasta. 
 
Deocamdată, Mihai Trăistariu este primul artist care a anunţat public că se înscrie la Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2016, urmând să concureze cu piesa „Paradisio“ pentru care a pregătit deja un videoclip futurist
 
eurovision 2016Logo-ul ediţiei Eurovision 2016 FOTO TVR

Eurovision 2016: Cele mai bune performanţe ale României

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu. Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt“, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările