Eurovision 2016: Iuliana Marciuc cere finanţare de la Guvern, Ambasadă şi ICR, pentru show-ul României de la Stockholm

Eurovision 2016: Iuliana Marciuc cere finanţare de la Guvern, Ambasadă şi ICR, pentru show-ul României de la Stockholm

Iuliana Marciuc este producătoarea Eurovision România 2016 FOTO Eduard Enea

Producătoarea Eurovision România 2016, Iuliana Marciuc, a declarat că se va adresa Institutului Cultural Român (ICR), Ambasadei României şi Guvernului pentru obţinerea unei finanţări care să sprijine participarea României în competiţia de la Stockholm. Bugetul va fi stabilit în urma vizitei în capitala Suediei, după data de 15 martie.

 
„Nu avem un buget. Mă întorc cu un buget de la Stockholm, săptămâna viitoare, după data de 15 martie, când ne întâlnim cu toţi şefii de delegaţii şi ne prezintă amănunte despre show-ul din acest an, despre bugetele pe care le oferă pentru îmbunătăţirea show-ului şi despre caracteristicile tehnice şi ale scenei pentru show-ul basic, adică ceea ce ei pun la dispoziţie“, a declarat Iuliana Marciuc pentru News.ro, după finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.
 

Eurovision 2016: Guvernul şi ICR, solicitate să sprijine valorile naţionale

Aceasta a adăugat că nu poate anticipa o sumă şi că se va adresa şi ICR, care a sprijinit delegaţia TVR în deplasarea la Viena, de anul trecut, Ambasadei României la Stockholm, dar şi Guvernului României, pentru că „muzica este una dintre valorile noastre naţionale“. 
 
„Vom cere sprijin Institutului Cultural Român, Ambasadei României la Stockholm şi Guvernului. Televiziunea Română promovează valorile naţionale şi noi, în aceste momente, trebuie să realizăm pentru Stockholm un show de excepţie“, a mai spus Iuliana Marciuc.
 

Eurovision 2016: Totul pentru publicul TVR

Producătoarea a mai explicat că la ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision  2016 a schimbat sistemul de votare pentru a asigura mai multă transparenţă şi pentru a aduce îmbunătăţiri.
 
„Credem că aceste îmbunătăţiri vin de la public, de la publicul TVR pe care îl dorim să se întoarcă către noi, şi atunci am dat Cezarului ce-i al Cezarului. Ne-am gândit că este important juriul, şi de aceea am ales un juriu de profesionişti, ne-am gândit că sunt ei importanţi ca artişti şi de aceea am făcut un recital al juriului, dar tot la fel de mult ne-am gândit că, până la urmă, publicul este al televiziunii naţionale şi publicul este cel care trebuie să ducă piesa la Stockholm“, a adăugat ea.
 
Ovidiu Anton a câştigat Eurovision România 2016 cu 6585 de voturi, fiind urmat de Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4702 de voturi, şi Florena, cu 3491 de voturi. În finală au mai concurat trupa Dream Walkers (locul 4), Mihai Trăistariu (locul 5) şi  Doru Todoruţ cu Irina Baianţ (locul 6).
 

Eurovision 2016: Cum au fost împărţite ţările în semifinalele de la Stockholm

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.
 
În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda. În a doua semifinală vor intra: Albania, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Macedonia, Georgia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Elveţia şi Ucraina. Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.
 
În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările