Eurovision 2015. Voltaj şi delegaţia României, pregătite să cucerească Viena. Ultimele declaraţii înainte de plecare

Eurovision 2015. Voltaj şi delegaţia României, pregătite să cucerească Viena. Ultimele declaraţii înainte de plecare

Trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei FOTO TVR

Eurovision 2015. Delegaţia României la Eurovision 2015 şi Voltaj, trupa care ne va reprezenta la ediţia din acest an, au plecat spre capitala Austriei. Înainte de îmbarcare, membrii formaţiei au declarat că sunt optimişti şi pregătiţi, susţinând că mesajul piesei „De la capăt“ este unul foarte puternic, care deja a ajuns dincolo de graniţele ţării.

Eurovision 2015. Călin Goia, solist Voltaj: „Ne ducem să fim mai sus de locul doi“

„Abia aşteptăm să trăim experienţa aceasta. Ne-am pregătit foarte bine şi suntem gata de concurs. Sperăm ca echipa de la Viena să pună în scenă ideile noastre aşa cum le-am transmis, astfel încât show-ul să iasă cum ne-am dorit. Noi suntem pregătiţi. Am repetat mult, am pus la punct toate detaliile, singurele detalii încă necunoscute nouă sunt cele legate de sceno-tehnică, show, pe care le realizează cei de la Viena. Plecăm foarte încrezători, ne ducem să fim mai sus de locul doi. Nu ştim ce se va întâmpla, dar noi suntem optimişti şi pregătiţi“, a declarat Călin Goia, solistul trupei Voltaj, într-o conferinţă de presă organizată în Aeroportul Otopeni, chiar înainte ca echipa să plece la Viena.
 
Călin Goia a mai dezvăluit că mesajul piesei „De la capăt“ este unul foarte puternic şi a ajuns dincolo de graniţele României, străinii fiind deja sensibilizaţi de cauza copiilor ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate: „Este o ocazie extraordinară pentru campania «De la capăt» şi pentru aceşti copii de a fi în centrul atenţiei, astfel încât problema lor să se amelioreze sau să se rezolve.“
 

Eurovision 2015. Toate ingredientele pentru a cuceri publicul european

La rândul său, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015, a spus că echipa TVR şi Voltaj sunt pregătite „să cucerească Eurovisionul“, precizând în acelaşi timp că în ediţia din acest an sunt „multe piese foarte bune.“ 
 
„Ne pregătim să cucerim Viena, suntem în al 21-lea an în care TVR participă la Eurovision. Avem un cântec, avem un mesaj, avem o trupă profesionistă şi avem foarte multă energie pozitivă cu care să cucerim publicul din Europa şi nu numai. Am ascultat toate cântecele şi la fiecare ascultare mai descopăr câte ceva. Parcă mai mult ca oricând, în 2015 sunt foarte multe piese foarte bune. Ceea ce ne va evidenţia va fi felul în care cântăm, emoţia transmisă de Călin şi percepţia publicului. Ionuţ, copilul din videoclipul piesei «De la capăt», va fi împreună cu părinţii lui la Viena, la finala Eurovision 2015. Tocmai pentru a arăta lumii că pentru asta luptăm: familii frumoase, împreună, unite. Alături de el şi de Voltaj, TVR duce la Viena mesajul unei generaţii“, a declarat Liana Stanciu, şeful delegaţiei României la Eurovision 2015.
 

Eurovision 2015. Iuliana Marciuc: „Avem piesa cu cel mai impresionant mesaj“

La rândul său, Iuliana Marciuc, producătorul proiectului din partea TVR, crede în puterea mesajului piesei „De la capăt“: „Plec la Viena împreună cu echipa TVR. Suntem încrezători şi optimişti. Avem piesa cu cel mai impresionant mesaj. Prin show-ul pe care l-am pregătit împreună cu organizatorii fazei internaţionale a concursului, sperăm ca acest mesaj să fie înţeles de toată Europa. Cred în Voltaj. Ştiam că sunt talentaţi, dar în această perioadă de pregătire am constatat că sunt şi adevăraţi profesionişti.“ 
 
Calificată în urma Selecţiei Naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs. 
Ediţia din acest an a concursului cântecului european se va desfăşura la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. 

eurovision 2015
 

Eurovision 2015. Cele mai bune performanţe ale României

Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai. În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordinde, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.
 

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu. Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle“, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările