Eurovision 2015: topul celor mai interesante momente din prima semifinală

Eurovision 2015: topul celor mai interesante momente din prima semifinală

Polina Gagarina, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2015, a atras atenţia cu vocea sa puternică, da şi cu rochia albă pe care se puteau observa o serie de proiecţii FOTO Eurovision.tv

Eurovision 2015. Prima semifinală a concursului Eurovision 2015 a adus pe scenă artişti cu viziuni diferite, cântece cu impact, dar şi show-uri spectaculoase. În topul celor mai bune momente ale primei semifinale se înscriu ţări precum Georgia, Rusia, România, Belgia, Grecia şi Armenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eurovision 2015. Belgia: Loïc Nottet - „Rhythm Inside“

Loïc Nottet, reprezentantul Belgiei la Eurovision 2015, semifinala 1, cu piesa „Rhythm Inside“, a mizat pe spectacolul de lumini şi pe contrastul dintre alb şi negru pentru a pune în scenă un o poveste aparte.

Acesta a fost ajutat şi de câţiva backing-vocals care au completat perfect show-ul.

De altfel, jocul de lumini din impresionanta scena din sala de evenimente Wiener Stadthalle din Viena a purtat publicul spectator şi telespectator, în timpul reprezentaţiei acestuia, într-o altă lume.

Eurovision 2015. Georgia: Nina Sublatti - „Warrior“

În aceeaşi măsură, Nina Sublatti, din Georgia, a mizat pe un spectacol de lumini grandios pus în valorea de scena Eurovision 2015. Cu piesa „Warrior“, Nina a abordat un stil întunecat, fără un spectacol coreografic, dar ridicat de vocea sa.

Eurovision 2015. Grecia: Maria-Elena Kyriakou - „One last breath“

Grecia, reprezentată de Maria-Elena Kyriakou, a mizat pe o piesă sensibilă cu un mesaj ascuns. Astfel, cu „One last breath“, orice fan ar putea să spună că melodia se rezumă la situaţia dezastruoasă a ţării, dar poate să fie percepută şi ca un strigăt de ajutor. Maria-Elena cântă astfel „My soul, I guess I’m just no one/ You killed me and I am done, without a gun/ My light has fade, I feel betrayed/ Just can’t be brave, without faith/ How could you leave?“. Mesajul piesei devine cu atât mai evident cu cât artista a fost trimisă la Eurovision 2015 de către radiodifuzorul de stat ERT, care a fost redeschis de către actualul guvern, după ce a fost închis în 2013.

Eurovision 2015. Rusia: Polina Gagarina - „A milion voices“

Polina Gagarina, reprezentanta Rusiei, cu piesa „A milion voices“, a vorbit despre unitate şi diversitate în melodia sa, completând actul artistic live de pe scena Eurovision 2015 cu rochia albă pe care se puteau observa o serie de proiecţii. În ciuda mesajului promovat, rusoaica a primit la finalul reprezentaţiei câteva huiduieli, iar mai mulţi activişti LGBT (n.r. - acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală) au fluturat în faţa scenei steagul de curcubeu, simbolul comunităţii. Pe de altă parte, Mihai Trăistariu a precizat că Rusia, una dintre favoritele din acest an, a avut refrenul, vocea şi decorul „super“.

Eurovision 2015. Armenia: Genealogy - „Face the Shadow“

Armenia a trimis acest an în competiţia Eurovision 2015 o piesă despre care foarte mulţi au spus că este despre genocid, mai ales că în acest an ţara a adus un omagiu victimelor masacrului din ultimele zile ale Imperiului Otoman, atunci când 1,5 milioane de armeni au murit în urmă cu 100 de ani. Totuţi, scena Eurovision 2015 nu este locul potrivit pentru a dezbate o astfel de problemă, mai ales că regulile concursului interzic evidenţierea acestor probleme. Genealogy, trupa care reprezintă Armenia, cântă piesa „Face the Shadow“, iar refrenul este compus astfel: „Don’t deny/ Ever don’t deny/ Listen don’t deny (I don’t want to deny)/ You and I“. Mai mult, în videoclipul oficial, grupul de armeni trec de la prezent la trecut, într-un decor asemănător anului 1915. Oficial, cântecul este de spre „valori universale“ iar mesajul său vorbeşte despre fericirea oamenilor uniţi care trăiesc în armonie, dar şi despre „valorile dragostei, păcii şi stabilităţii“.


Eurovision 2015. România: Voltaj - „De la capăt“

Voltaj, trupa care reprezintă România la Eurovision 2015, a pus accent pe mesajul puternic şi social al piesei „De la capăt“, mulţi dintre fanii competiţiei apreciind faptul că melodia a fost cântată în română şi nu în engleză. „Sunt atât de fericită că România s-a calificat în finală. Un cântec frumos, cu un mesaj important“, a scris o internaută. „Un cântec cu priză la public, cu toate că eu credeam că la Eurovision vin artişitii debutanţi, nu cei deja faimoşi...“, a spus si Deanna Helen. 


„E timpul să fim mândri că suntem români, iar Voltaj ne face cinste la Viena... cântă în limba noastră, pentru noi. E timpul să ridicăm capul din pământ şi să arătăm Europei că are idei preconcepute în privinţa noastră“, a fost mesajul unei românce, postat pe pagina de Facebook a trupei Voltaj. „Nu am înţeles un singur cuvânt, dar este minunat sa vezi artiştii cântând în limba lor natală. «Dragostea din tei» sunt singurele cuvinte pe care le ştiu în română. Ha-ha“, a scris, pe Facebook, Andreas Dieteze, din Germania.

Mihai Trăistariu a apreciat interpretarea băieţilor de la Voltaj, nu însă şi spectacolul, despre care a mărturisit că „nu l-a dat pe spate“, precizând că este fericit pentru reuşita României: „Voltaj a cântat fără greşeală. Nu pot spune că show-ul m-a dat pe spate, însă totul a fost curat. Evident, trebuie să mulţumim şi românilor din diaspora, care-şi fac datoria în fiecare an. M-am bucurat că au trecut mai departe!“

Eurovision 2015. Voltaj s-a calificat în finală

După prima semifinală a concursului internaţional muzical Eurovision Song Contest 215, desfăşurat marţi seară, la Viena, trupa Voltaj, reprezenata României, a reuşit să se califice în marea finală, de pe 23 mai, alături de Albania, Armenia, Ruria, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia.

Eurovision 2015. Călin Goia: „Continuăm tradiţia şi ajungem în finală“

„Mulţumim că ne-aţi votat. Suntem fericiţi, vă mulţumim că ne-aţi votat. Continuăm tradiţia şi ajungem în finală. Campania noastră o să meargă mai departe în finală. O să continuăm să construim punţi între copii şi părinţi. Pe covorul roşu am vorbit cu un jurnalist din Polonia care mi-a spus că şi în cazul lor peste trei milioane de copii rămân singuri. Am început să plâng. Nu e doar problema noastră. Suntem o parte a Europei, trebuie să rezolvăm problema“, a declarat Călin Goia într-o conferinţă online Eurovision 2015. Mesajul integral al trupei Voltaj poate fi citit aici

Eurovision 2015. România va concura în a doua parte a finalei

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a extras un bileţel prin care a asigurat prezenţa trupei Voltaj în cea de-a doua parte a finalei Eurovision 2015, care se va desfăşura sâmbătă, 23 mai, la Viena.

Cele mai importante momente ale primei semifinale Eurovision 2015 pot fi văzute aici, iar primele declaraţii ale lui Călin Goia, solistul trupei Voltaj, pot fi citite aici

În a doua semifinală Eurovision 2015, care se va desfăşura joi, 21 mai, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările