Eurovision 2015. Ce şanse are România să câştige competiţia la casele de pariuri

Eurovision 2015. Ce şanse are România să câştige competiţia la casele de pariuri

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015, cu melodia  „All Over Again / De la capăt“ FOTO TVR

Eurovision 2015. România, care va partcipa anul acesta la concursul internaţional Eurovision cu piesa „All Over Again / De la capăt“, interpretată de trupa Voltaj, este cotată cu cea de-a 11-a şansă la casele de pariuri la câştigarea competiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o cotă de 51.00 la casele de pariuri, România este ţara cu cea de-a 11-a şansă de a câştiga competiţia internaţională Eurovision 2015, având aceeşi cotă ca Germania, Islanda, Malta, Letonia, Cipru, Olanda, Ungaria, Franţa şi Elveţia.

Suedia (3.75) şi Italia (4.75) sunt ţările cotate cu cele mai mari şanse de a câştiga Eurovision Song Contest 2015. Pe de altă parte, printre ţările clasate pe ultimele poziţii, cu cele mai mici şanse de câştig, se numără Bielorusia (101.00),  Danemarca (101.00), Irlanda (101.00) şi Moldova (67.00).

Cu toate acestea, cotele se pot modifica substanţial în următoarele săptămâni.


Eurovision 2015. „De la capăt“, „cea mai frumoasă baladă din concurs“

Deşi la casele de pariuri, România nu este foarte bine cotată la şansele de câştig, mai mulţi junalişti acreditaţi la Eurovision 2015 au apreciat evoluţia trupei Voltaj după primele repetiţii live. În timp ce unii au apreciat că piesa ar fi avut mai multe şanse dacă era cântată integral în limba engleză, alţii au apreciat că tocmai acest aspect o scoate în evidenţă şi este una dintre „cele mai frumoase balade din concurs“. „Mi-a plăcut piesa României de prima oară când am auzit-o. Au un vocalist foarte bun, emoţiile transmise sunt unele bune. Singurul lucru pe care l-aş fi schimbat ar fi fost ca piesa să fie cântată integral în engleză“, a spus unul dintre jurnaliştii intervievaţi. „Sunt mult prea multe cântece în engleză deja. Sună ca un cântec străin, tocmai de aceea îmi place“, a spus un altul. „România poate să fie sigură de un loc în finală pentru că («De la capăt» - n.r.) este una dintre cele mai bune balade din acest an“, a concluzionat alt jurnalist.

Eurovision 2015. România concurează în prima semifinală

Cea de-a 60-a finală a competiţiei Eurovision va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai. În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordine, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările