Eurovision 2015. Reacţiile jurnaliştilor străini după prima repetiţie a trupei Voltaj la Viena

Eurovision 2015. Reacţiile
jurnaliştilor străini după prima repetiţie a trupei Voltaj la
Viena

Trupa Voltaj a primit laude din partea jurnaliştilor străini, piesa „De la capăt“ fiind catalogată drept „cea mai frumoasă baladă din concurs“ FOTO TVR

Eurovision 2015. Jurnaliştii acreditaţi la Eurovision 2015 au catalogat piesa trupei Voltaj, „De la capăt“, drept „cea mai frumoasă baladă din concurs“. Totodată aceştia au specificat că, după prima repetiţie oficială, Voltaj se poate califica în finala competiţiei, chiar dacă piesa ar fi avut mai mult succes dacă era cântată integral în limba engleză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Voltaj a avut prima repetiţie oficială pe scena Eurovision 2015, membrii trupei apărând pe scenă în costume alb cu negru, în timp ce în spatele lor, pe ecranul scenei din centrul de evenimente Wiener Stadhalle, au rulat imagini din videoclipul piesei „De la capăt“. Pentru concursul cântecului european, Voltaj a optat să cânte piesa în varianta bilingvă româno-engleză.

Eurovision 2015. „De la capăt“, „cea mai frumoasă baladă din concurs“

Mulţi dintre jurnaliştii acreditaţi la Eurovision 2015 au apreciat evoluţia trupei Voltaj după prima repetiţie live, arată site-ul esctoday.com. În timp ce unii au apreciat că piesa ar fi avut mai multe şanse dacă era cântată integral în limba engleză, alţii au apreciat că tocmai acest aspect o scoate în evidenţă şi este una dintre „cele mai frumoase balade din concurs“. „Mi-a plăcut piesa României de prima oară când am auzit-o. Au un vocalist foarte bun, emoţiile transmise sunt unele bune. Singurul lucru pe care l-aş fi schimbat ar fi fost ca piesa să fie cântată integral în engleză“, a spus unul dintre jurnaliştii intervievaţi. „Sunt mult prea multe cântece în engleză deja. Sună ca un cântec străin, tocmai de aceea îmi place“, a spus un altul. „România poate să fie sigură de un loc în finală pentru că («De la capăt» - n.r.) este una dintre cele mai bune balade din acest an“, a concluzionat alt jurnalist.

Eurovision 2015. Interes slab din partea publicului pentru Voltaj

Pe Grupul Eurovision România de pe Facebook, grup privat cu peste 5.000 de membri, părerile sunt împărţite cu privire la reuşita trupei de la Eurovision 2015. „Pe lângă celelalte ţări, România a cam lăsat de dorit din punct de vedere al graficii şi luminilor. Călin a spus că această problemă va fi reglementată până la cea de-a doua repetiţie… să sperăm că aşa va fi“, spune Laur Amanolesei, unul dintre comentatori. „Putem completa că nu suntem chiar bine prin comparaţie cu ceilalţi“, arată şi Cătălina Gheorghe.

„Uitându-mă la numărul de vizualizări ale repetiţiilor de ieri, mă ia groaza. Nu numai că ai noştri sunt ultimii, cu doar 20.000 de accesări, dar sunt cu vreo câteva zeci de mii în urma unor ţări precum Rusia (85k), Albania (42k), Serbia (47k). Până şi Danemarca are mai multe vizualizări, ţară considerată a fi outsider în acest an. E clar că nu există interes din partea publicului general faţă de piesa noastră, mesajul nu impresionează, nu stârneşte emoţia care ar trebui. Voltaj nu-i face pe străini să intre pe YouTube, să vadă cum arată repetiţia lor; nu le pasă. Acum înţeleg de ce insistă pe diaspora, aia e singura care poate califica piesa asta în finală. În rest, slab spre minim interes real din partea publicului general“, spune şi Alex Alexandru.

Trupa Voltaj este formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape). Ionuţ, copilul din videoclipul piesei „De la capăt“, va fi împreună cu părinţii lui la Viena, la finala Eurovision 2015, potrivit informaţiilor primite de la echipa care însoţeşte Voltaj la concursul cântecului european.

Înainte de plecare la Viena, Călin Goia a declarat: „Ne-am pregătit foarte bine şi suntem gata de concurs. Sperăm ca echipa de la Viena să pună în scenă ideile noastre aşa cum le-am transmis, astfel încât show-ul să iasă cum ne-am dorit. Noi suntem pregătiţi. Am repetat mult, am pus la punct toate detaliile, singurele detalii încă necunoscute nouă sunt cele legate de sceno-tehnică, show, pe care le realizează cei de la Viena. Plecăm foarte încrezători, ne ducem să fim mai sus de locul doi. Nu ştim ce se va întâmpla, dar noi suntem optimişti şi pregătiţi“.

Călin Goia în ţinuta pe care o va purta la Eurovision 2015 FOTO Facebook

Eurovision 2015. România concurează în prima semifinală

Cea de-a 60-a finală a competiţiei Eurovision va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai. În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordine, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările