Eurovision 2015. Luminiţa Anghel, trupa Rednex şi Naomy luptă pentru un loc în finala Selecţiei Naţionale

Eurovision 2015. Luminiţa Anghel, trupa Rednex şi Naomy luptă pentru un loc în finala Selecţiei Naţionale

Luminiţa Anghle a obţinut, alături de trupa Sistem, unul dintre cele mai bune rezultate ale României la Eurovision: locul 3 în 2005 FOTO Arhivă Adevărul

Luminiţa Anghel, Voltaj, membrii trupei Rednex, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ozana Barabancea şi Naomy se numără printre artiştii care au înscris piese la Selecţia Naţională pentru Eurovision 2015. În acest an, aproape 100 de melodii intră în cursa pentru un loc în marea finală din 8 martie, de la Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artişti autohtoni, dar şi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni - speră să reprezinte România la Eurovision 2015, competiţie care va avea loc la Viena, în luna mai.

Pe 9 februarie, dosarele de înscriere au fost verificate, pentru a fi validate, însă, faţă de ediţiile anterioare, participanţii ale căror dosare nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament vor avea la dispoziţie încă 24 de ore pentru a-şi completa documentele.

Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise în prezenţa unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, 8 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri, şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Piesele admise vor trece printr-o etapă de preselecţie, când vor fi ascultate de un juriu de specialitate, care va alege cele 12 melodii finaliste ale Selcţiei Naţionale Eurovision 2015.

Eurovision 2015. Ce artişti visează să reprezinte România

Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Luminiţa Anghel, Ozana Barabancea, Naomy, Trooper, Amna feat. Glance şi membrii trupei Rednex (celebră în anii 90 pentru hitul „Cotton Eye Joe“) se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecţie.

Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. 

Liana Stanciu, şefa delegaţiei României

Reprezentantul  României la Eurovision 2015 va fi desemnat pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova.

Eurovision 2015. Anul în care am putea însemna ceva în muzica europeană

„Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în ţară. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let‘s speak româneşte în 2015!”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.

Concursul Eurovision 2015 se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. Austria este ţara organizatoare în acest an după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“.

România va participa în prima semifinală a concursului, pe 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările