Eurovision 2015. Liana Stanciu, despre prestaţia Voltaj din semifinală: „Show-ul nu a ieşit în totalitate cum ne-am dorit“

Eurovision 2015. Liana
Stanciu, despre prestaţia Voltaj din semifinală: „Show-ul nu a ieşit în totalitate cum ne-am dorit“

Liana Stanciu spune că va încerca să îmbunătăţească actul scenic „în măsura în care ni se va permite“ FOTO TVR 1

Eurovision 2015. Liana Stanciu, şefa delegaţiei României în concursul Eurovision 2015, a precizat că show-ul României din prima semifinală nu a ieşit potrivit cerinţelor. Pe de altă parte, Dana Dorian, antrenoare la talent-show-uri TV, a spus că solistul Voltaj a falsat în reprezentaţia din semifinală, iar dacă o astfel de eroare va avea loc şi în finală România se va clasa foarte jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eurovision 2015. Liana Stanciu: „Show-ul nu a ieşit în totalitate cum ne-am dorit“

Liana Stanciu, şefa delegaţiei României în concursul Eurovision 2015, a declarat pentru Ziarul „ring“ că show-ul trupei Voltaj „nu a ieşit în totalitate cum ne-am dorit pentru că producătorii au vrut un spectacol curat“. Pe de altă parte, delegaţia va încerca să îmbunătăţească actul scenic „în măsura în care ni se va permite“, a mai spus ea.

Aztăzi, Voltaj are două concerte şi o întâlnire cu reprezentanţii ICR şi românii din Austria, iar mâine-seară urmează repetiţia finală. România e singura ţară din prima semifinală care a cântat în limba proprie şi a ajuns în finală, perfomanţă neatinsă de Finlanda şi Macedonia.

Eurovision 2015. „Dacă şi în finală se va falsa avem şanse reale să ne clasăm în primii... 24“

Pe de altă parte, reprezentaţia trupei Voltaj a a fost criticată de Dana Dorian, director al Companiei de Artişti şi antrenor la talent-show-urile TV, care a spus că Voltaj ar fi falsat, motiv pentru care România nu ar obţine o clasificare favorabilă în finală. „Dacă şi în finală se va falsa în halul ăsta avem şanse reale să ne clasăm în primii... 24. Ce bine că n-a plecat Luminiţa Anghel, făceam notă prea discordantă“, a comentat Dana Dorian. „S-a falsat în draci, mai rău ca la «Vocea României» de anul trecut, ediţie-record în cântat pe câmpii. Voltaj nu are ce căuta în decorul de la Eurovision“, a mai spus Dana Dorian.

Recent, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a avut o dispută cu Cătălin Bugean, regizorul responsabil cu momentul artistic al României la Eurovision 2015, pe seama show-ului pus în scenă în prima semifinală. Astfel, Bugean a părăsit Viena cu doar câteva ore înainte ca România să urce pe scenă. Bugean a refuzat să comenteze detaliile plecării sale.

Eurovision 2015. „Sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe“

După prima semifinală a concursului internaţional muzical Eurovision Song Contest 215, desfăşurată marţi seară, la Viena, trupa Voltaj a reuşit să se califice în marea finală, de pe 23 mai, alături de Albania, Armenia, Ruria, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia.

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reuşit să facem fericiţi atâţia români, pe care i-am simţit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle. Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe şi că tot mai mulţi oameni sunt sensibilizaţi la problema copiilor care cresc cu gândul la părinţii lor, plecaţi la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision şi tot lor le datorăm reuşita din această seară“, a declarat Călin Goia după anunţarea rezultatelor semifinalei Eurovision 2015.

Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015 din 23 mai, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc imediat după prima semifinală, urmând ca organizatorii concursului să decidă poziţia de pe care vor intra pe scenă reprezentanţii fiecărei ţări după terminarea celei de-a doua semifinale care are loc astăzi. Austria, ţara-gazdă a Eurovision 2015, este singura căreia i s-a stabilit deja poziţia de intrare în competiţie. Astfel, trupa The Makemakes are numărul 14 de intrare în concurs, deschizând cea de-a doua parte a finalei Eurovision 2015.

Cele mai importante momente ale primei semifinale Eurovision 2015 pot fi văzute aici.

Eurovision 2015. Ce ţări concurează în a doua semifinală

Eurovision 2015 se desfăşoară la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai. În a doua semifinală Eurovision 2015, care are loc astăzi, de la ora 22:00, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările