Eurovision 2015. Călin Goia a cântat cu Loreen, Dana International şi Conchita Wurst la balul vienez: „Participarea la acest eveniment este un punct câştigat“

Eurovision 2015. Călin Goia a cântat cu Loreen, Dana International şi Conchita Wurst la balul vienez: „Participarea la acest eveniment este un punct câştigat“

Liana Stanciu şi Călin Goia, la „Life Ball“ FOTO TVR

Eurovision 2015. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, reprezentanta României la Eurovision 2015, a participat aseară, 17 mai, la balul caritabil „Life Ball“ din Viena, unde a urcat pe scenă alături de Conchita Wurst şi Dana International pentru a interpreta hitul „Waterloo“, cu care ABBA a câştigat competiţia în 1974. Tot aseară a avut loc şi ceremonia de deschidere a competiţiei, concurenţii etalându-şi ţinutele pe covorul roşu

Ştiri pe aceeaşi temă

Eurovision 2015: Charlize Theron, Sean Penn şi Bill Clinton, printre invitaţii de seamă

Călin Goia, care s-a numărat printre cei zece concurenţi Eurovision 2015 invitaţi să cânte  la bal, a fost însoţit de Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015.
Charlize Theron, Sean Penn, Sophie Ellis Baxtor, Paula Abdul, Mary J. Blige, Bill Clinton şi Jean Paul Gaultier sunt câteva dintre personalităţile internaţionale prezente sâmbătă seară la balul caritabil „Life Ball“, organizat la Primăria Viena. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a fost printre cei câţiva concurenţi Eurovision din acest an invitaţi să cânte la acest eveniment, una dintre cele mai importante manifestări din lume dedicate luptei împotriva SIDA.
 
„E o ocazie unică să participi la un eveniment de asemenea anvergură şi extravaganţă. În plus, am avut şansa de a cunoaşte mai bine concurenţii altor ţări, care au fost, ca şi noi, invitaţi la eveniment. I-am descoperit pe reprezentanţii Norvegiei, Rusiei şi ai Italiei, cu care am stat de vorbă toată seara, ca între prieteni“, a povestit Călin Goia.

eurovision 2015
 
Eurovision 2015. Liana Stanciu, şefa delegaţiei României: „A fost o experienţă pe care cei care au trăit-o nu o vor uita prea curând“
Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015, mărturiseşte că a fost impresionată de amploarea şi fastul manifestării: „Diversitate, eleganţă dusă la extrem, fantezie – astfel aş caracteriza, în câteva cuvinte, evenimentul de aseară. E minunat să vezi vedete de talie mondială unindu-şi forţele într-o cauză nobilă. Iar pentru noi, în contextul Eurovision în care ne aflăm, participarea la acest eveniment este un punct câştigat. A fost o experienţă pe care, cu siguranţă, cei care au trăit-o nu o vor uita prea curând.“
 

Eurovision 2015: Călin Goia, pe scenă alături de Conchita Wurst şi Dana International

Călin Goia a urcat pe scena „Life Ball“ din Viena alături de câteva dintre cele mai sonore nume lansate de Eurovision, Conchita Wurst, Dana International, Loreen şi Jedward, precum şi de alţi câţiva artişti care vor evolua la Eurovision 2015. Împreună, ei au interpretat celebra piesă „Waterloo“, cu care ABBA câştiga cel mai important concurs muzical european în 1974.

eurovision 2015
Artiştii au interpretat piesa „Waterloo“, a trupei ABBA, la „Life Ball“ din Viena FOTO TVR
 
Duminică, înainte de ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2015, membrii trupei Voltaj s-au relaxat la un concert desfăşurat la Opera de Stat din Viena, un spectacol inedit, în care s-a cântat atât operă, cât şi muzica uşoară.
 
Telespectatorii TVR şi internauţii pot vedea imagini de la „Life Ball“ în cadrul Agendei Eurovision 2015 din 18 mai. Emisiunea ce urmăreşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi văzută atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. 
 

Eurovision 2015. Ordinea intrării în semifinale

Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai, iar cele două semifinale pe 19, respectiv 21 mai. În prima semifinală Eurovision 2015 vor urca pe scenă, în ordinde, Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.
 

În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările