FOTO VIDEO Paula Seling  şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula şi Ovi vor face ca „Miracolul“ să se întâmple şi în finala de la Copenhaga FOTO EBU/eurovision.tv
Paula şi Ovi vor face ca „Miracolul“ să se întâmple şi în finala de la Copenhaga FOTO EBU/eurovision.tv

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014. Reprezentanţii României au interpretat impecabil piesa „Miracle“ şi au mers în etapa următoare a competiţiei, alături de Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Finlanda, Grecia, Malta, Belarus şi Austria.

„Show-ul din această aseară ne-a ieşit cel mai bine, a fost mult mai bine decât tot ce am repetat până acum. Suntem în grafic. Abia aşteptăm să vină finala, ca să trăim «Miacolul»“, a declarat Ovi în exclusivitate pentru „Adevărul“. 

Paula Seling şi Ovi vor evolua în prima jumătate a finalei (poziţia a şasea) din 10 mai, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc imediat după show. 

Cele zece ţări calificate în urma semifinalei, au fost anunţate în ordine aleatorie, clasamentul urmând să fie făcut public imediat după finala din 10 mai. 

Reprezentanţii noştri au intrat ultimii în concurs, cu numărul 15, însă au încheiat semifinala cu o prestaţie în forţă, în care partea vocală şi show-ul s-au îmbinat perfect. Cei doi cântăreţi au urcat pe scenă în timp ce publicul scanda numele Paulei. 

Deşi emoţiile s-au putut citi pe chipul ei, prestaţia vocală a fost impecabilă. Decupajele televiziunii daneze, efectele pirotehnice, holograma aproape reală şi pianul circular luminat au întregit show-ul României. 

„După 10 luni de muncă intensă, a venit şi ziua în care vom cânta şi prezenta piesa noastră, „Miracle“, pe scena din Copenhaga. Suntem pregătiţi, suntem entuziaşti şi gata să arătăm Europei că suntem un duet care are experienţă de scenă şi nu am revenit în competiţia Eurovision de anul acesta doar să mai bifăm o apariţie în acest concurs. Ne dorim chiar să scriem istorie pentru România“, declara Ovi înainte de finală.

paula si ovi la scena foto EBU/eurovision.tv

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele zece state calificate din prima semifinală.

În finala din 10 mai participă cele 20 de state calificate din cele două semifinale, dar şi Danemarca, actuala deţinătoare a trofeului, şi cele cinci ţări mari plătitoare: Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia şi Germania.

Cele mai importante momente în ordine cronologică:

Prima ţară în cea de-a doua semifinală a fost Malta, prin trupa Firelight, cu piesa „Coming Home“.  Richard, solistul trupei, a fost apreciat de Simon Cowell, după ce a participat la „X Factor“, în Marea Britanie.

malta eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

FOTOGRAFII EBU/eurovision.tv

În semifinala cu numărul doi a intrat apoi Israel. Mei Finegold, cu piesa „Same Heart“, a ridicat sala din Copenhaga în picioare, jocul de lumini completând perfect reprezenaţia sa. Solista a vrut de mică să fie artistă, iar în 2009 a obţinut locul trei în concursul „A Star is Born“. Clipul a fost filmat la Marea Moartă.

israel eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Norvegia l-a trimis pe Carl Espen în concursul din 2014. Piesa „Silent Storm“ a fost scrisă de verişoara lui Carl. El este o fire calmă captivă sub o mască de viking. Clipul a fost filmat într-un vechi atelier de lângă ocean.

norvegia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

The Shin and Mariko este o trupă formată în Germania care combină mai multe genuri, iar în această seară reprezintă Georgia la Eurovision. Cântecul „Three Minutes to Earth“ abordează tema unei călătorii de trei minute pe Pământ.

georgia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Donatan este un hip-hopper polonez de succes, iar Cleo este o cantautoare de renume, ambii reprezentaţi ai Poloniei. Donatan nu apare fără ochelari în public şi nici fără şapca pe care are imprimat un vers din piesa lor, „My Słowianie - We Are Slavic“.

polonia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Conchita Wurst a visat întotdeauna la o carieră în showbiz. Are 25 de ani şi a apărut sub acest nume în 2011. O inspiră lucrurile bune, părinţii şi cântăreaţa Cher. Consideră Eurovisionul un eveniment în care ura nu are ce căuta, fiind, de altfel, una dintre scenele unde dorea să apară. Ea a cântat „Rise Like a Pheonix“, reprezentând Austria.

austria eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Se spune că Vilija Matačiūnaitė nu a plâns la naştere, ci a cântat.  A scris textul piesei când era la Londra, pe un ritm raggae. Experienţa ei poate să fie asemuită vinului, care devine mai bună odată cu timpul. Artista a reprezentat Lituania, cu piesa „Attention“.

lituania eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Modele muzicale ale membrilor trupei Softengine, reprezentanta Finlandei, sunt Coldplay sau Linking Park. Melodia este despre un bărbat pentru care contează doar dragostea, chiar dacă ar fi dorit să ajungă preşedintele ţării. „Something Better“ este melodia care reprezintă Finlanda la Eurovision 2014.

finlanda eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Can-Linn se foloseşte de instrumente tradiţionale irlandeze, iar în dialectul original înseamnă „a cânta împreună“. Clipul a fost filmat în cel mai vechi teatru din Europa. Can-Linn (featuring Kasey Smith), cu piesa „Heartbeat“ reprezintă Irlanda la Eurovision 2014.

irlanda eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Teo a compus până acum mai multe cântece pentru coloanele sonore ale unor filme. Teo are propriul orelist şi adoră prăjitura cu brânză. Videoclipul piesei „Cheesecake“ a fost filmat în cel mai mare patinoar din Belarus.

belarus eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Tijana este o actriţă macedoneană apreciată, iar de la şapte ani cântă la violoncel. Motto-ul ei este „Cerul este limita“. Clipul a fost filmat într-un laborator plin de substanţe explozive. Tijana, cu piesa „To the Sky“ reprezintă Macedonia.

macedonia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Elveţianul Sebalter are 28 de ani şi este violonist de la vârsta de 6 ani. Clipul melodiei „Hunter of Stars“ a fost filmat într-unul dintre cele mai elegante saloane din Elveţia.

elvetia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Freaky Fortune feat. RiskyKidd, reprezentanţii Greciei, sunt unii dintre favoriţii acestei semifinale, potrivit sondajelor. „Rise Up“, o piesă dance, a ridicat sala în picioare, mai ales că solistul a avut o prestaţie live bună pentru acest gen muzical. 

grecia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Tinkara Kovač, din Slovenia, cu piesa „Round and Round“ a mizat pe voce, dar şi pe flaut, instrument pe care îl stăpâneşte la perfecţie. Ea a cântat în engleză şi în limba maternă. 

slovenia eurovision 2014 FOTO EBU/eurovision.tv

Reprezentanţii noştri au intrat pe scenă în timp ce publicul scanda numele Paulei. Deşi emoţiile s-au putut citi pe chipul ei, prestaţia vocală a fost impecabilă. Decupajele televiziunii daneze, efectele pirotehnice, holograma aproape reală, pianul circular luminat au întregit show-ul României. 

paula si ovi repetitii juriu eurovision 2014 foto EBU/eurovision.tv

Ţările din a doua semifinală, în ordinea intrării în concurs

1.Malta: Firelight - „Coming Home“

2.Israel: Mei Finegold - „Same Heart“

3.Norvegia: Carl Espen - „Silent Storm“

4.Georgia: The Shin and Mariko - „Three Minutes to Earth“

5.Polonia: Donatan & Cleo - „My Słowianie - We Are Slavic“

6.Austria: Conchita Wurst - „Rise Like a Pheonix“

7.Lituania: Vilija Matačiūnaitė - „Attention“

8.Finlanda: Softengine - „Something Better“

9.Irlanda: Can-Linn (featuring Kasey Smith) - „Heartbeat“

10.Belarus: Teo - „Cheesecake“

11. Macedonia: Tijana - „To the Sky“

12.Elveţia: Sebalter - „Hunter of Stars“

13.Grecia: Freaky Fortune feat. RiskyKidd - „Rise Up“

14.Slovenia: Tinkara Kovač - „Round and round“

15.România: Paula Seling şi Ovi - „Miracle“


Citeşte mai multe despre Eurovision 2014:

VIDEO Eurovision 2014: Paula şi Ovi au fost deja notaţi de juriile de specialitate

Paula Seling şi Ovi îşi vor aduce „Miracolul“ pe scena Eurovision 2014, în această seară, de la ora 22.00. în semifinala transmisă în direct de TVR 1. Miercuri, însă, reprezentanţii României au susţinut două repetiţii generale şi au fost deja notaţi de juriile de specialitate, după cum prevede regulamentul concursului.

VIDEO Conchita Wurst la Eurovision: „o persoană bolnavă“ ce stârneşte valuri de controverse

Transexualul în vârstă de 25 de ani ce reprezintă Austria la Eurovision 2014 a împărţit publicul concursului în două tabere. Pe de o parte, fanii apreciază faptul că Wurst susţine diversiatea şi are curajul de a-şi exprima liber sexualitatea, iar de pe altă parte, grupurile anti-LGBT (Lesbiene-Gay-Bisexuali-Transexuali) blamează abaterea de la convenţional.

VIDEO Mihai Trăistariu comentează piesele de la Eurovision 2014: „Sunt şi melodii de frecat menta“

Ultimii zece finalişti ai concursului Eurovision 2014 vor fi desemnaţi în această seară, dintre cei 15 semifinalişti care evoluează pe scena de la Copenhaga. Mihai Trăistariu, reprezentant al României la Eurovision 2006, a comentat pentru adevarul.ro melodiile din această semifinală, explicând ce piese au şanse să meargă mai departe dar şi ce melodii nu se încadrează în tiparele competiţiei.

VIDEO Rusia, huiduită la Eurovision

Contextul socio-politic din Europa nu a trecut neobservat la Eurovision 2014, unde reprezentantele Rusiei au fost huiduite la scenă deschisă. Gemenele Tolmachevy, care au participat în prima semifinală, cu piesa  „Shine“, nu s-au putut bucura pe deplin de calificarea în finală, căci spectatorii au huiduit puternic atunci când a fost anunţat numele Rusiei.

VIDEO Mihai Trăistariu, despre piesele de la Eurovision 2014: „Tot timpul au fost preferaţi concurenţii gay“

Ultimii zece finalişti ai concursului Eurovision 2014 vor fi desemnaţi joi seara, dintre cei 15 semifinalişti care evoluează pe scena de la Copenhaga. Mihai Trăistariu, reprezentant al României la Eurovision 2006, a comentat pentru adevarul.ro melodiile din această semifinală, explicând ce piese au şanse să meargă mai departe, dar şi ce melodii nu se încadrează în tiparele competiţiei.

VIDEO Ce şanse are România la Eurovision 2014? Liana Stanciu: „Am venit să câştigăm, nu să participăm“

Ultimii finalişti ai concursului Eurovision 2014 vor fi desemnaţi mâine seară, după cea de-a doua semifinală, în care evoluează Paula Seling şi Ovi. Despre şansele reprezentanţilor noştri şi ultimele noutăţi de la Copenhaga am discutat la Adevărul Live cu Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre, şi Andrei Partoş, realizator Radio România Actualităţi.

Prima semifinală Eurovision 2014: Care sunt cele 10 ţări calificate în finala Eurovision

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda au trecut în cursa finală Eurovision Song Contest, din 10 mai, alături de ţara gazdă a concursului, Danemarca, şi de cele cinci mari finanţatoare ale Eurovisionului, Italia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania.

Start la Eurovision 2014. Rusia şi Ucraina, rivale în prima semifinală

Eurovision Song Contest, campionatul european de muzică, începe marţi seara cu a 59-a ediţie, ce se desfăşoară, pentru a treia oară în istoria concursului, la Copenhaga. În prima semifinală luptă artişti din 16 state, printre care şi cei din Moldova, Ucraina şi Rusia.

FOTO VIDEO Holograma Paulei Seling, premieră în istoria Eurovision

Paula şi Ovi au avut sâmbătă seara cea de-a doua repetiţie la Eurovision 2014, urmând să pună la punct ultimele detalii pentru semifinala din 8 mai. Artiştii români vor marca o premieră în istoria concursului: o hologramă a Paulei va apărea în fundal şi se va „dizolva“ pe măsură ce cântăreaţa intră pe scenă, din partea opusă.

VIDEO Eurovision 2014: Paula şi Ovi, concert ad-hoc pe străzile din Copenhaga

1 şi 2 mai au fost zile libere, dar încărcate, pentru Paula şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014. Deşi nu au avut repetiţii, cei doi artişti au avut multe întâlniri, un jam-session pe străzile din Copenhaga, printre turişti şi localnici, chiar şi un mini-concert la EuroClub.

FOTO VIDEO Paula şi Ovi, prima repetiţie la Eurovision 2014: „România va câştiga“

La doar o zi după ce au ajuns la Copenhaga, oraşul în care se desfăşoară cea de-a 59-a ediţie a concursului Eurovision, Paula Seling şi Ovi au început în forţă: repetiţii, conferinţă de presă şi o vizită la ambasada României. Încă de la probele de sunet, artiştii au avut reacţii pozitive din partea presei şi a fanilor din toată Europa, iar mulţi dintre aceştia comentează că românii vor câştiga competiţia.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite