Efecte 3D şi macarale operate manual, în spectacolul lui Peter Gabriel, de la Romexpo

Efecte 3D şi macarale operate manual, în spectacolul lui Peter Gabriel, de la Romexpo

Concertul lui Peter Gabriel de la Bucureşti se anunţă a fi cea mai amplă producţie indoor FOTO John Enoch/„The Times“

Concertul lui Peter Gabriel de pe 8 mai, de la Romexpo, va aduce în prim-plan un show în care efectele speciale şi elementele clasice se vor îmbina într-un spectacol de calitate, atent lucrat cu specialişti din domeniu. Efectele 3D, macarale operate manual şi un ansamblu de jocuri de lumină, sunt doar câteva dintre elementele turneului „Back to Front“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recunoscut pentru pasiunea sa faţă de efectele vizuale speciale, Peter Gabriel (64 de ani) a fost întotdeauna un inovator nu doar în muzică, ci şi la nivel de imagine, lăsându-şi amprenta stilistică atât în videoclipuri, cât şi în scenografia show-urilor sale live.

Cel mai recent turneu al său, intitulat „Back to Front“, reprezintă o nouă dovadă a abilităţilor artistului de a împinge tot mai mult barierele convenţionalului, prin care tehnica de ultimă oră va da naştere unui spectacol impresionant. Astfel, concertul lui Peter Gabriel de la Bucureşti se anunţă a fi cea mai amplă producţie indoor (n.r. - în interior) organizată în Capitală, publicul român având şansa să urmărească live acest show, pe 8 mai, la Pavilionul Central de la Romexpo.

Turneul „Back to Front“, care promovează noul album al cântăreţului, „So“, lansat recent în ediţie aniversară, reprezintă pentru Peter Gabriel nu doar şansa reîntâlnirii cu colegi vechi cu care colinda întreaga lume în urmă cu 25 de ani, ci şi un nou prilej de experimente tehnologice inedite.

Imagine din timpul concertului lui Peter Gabriel FOTO York Tillyer

Pentru acest turneu, conceptul show-ului a fost discutat cu doi dintre cei mai buni oameni ai industriei, Gary Trew, manager de producţie, şi celebrul Rob Sinclair, unul dintre cei mai apreciaţi designeri de lumini din lume, cunoscut pentru colaborările cu artişti precum Adele, Miley Cyrus, Wueen & Adam Lambert, Pet Shop Boys, Goldfrapp sau Mumford & Sons.

Una dintre idei de bază a celor trei a fost aceea de a combina elemente vechi cu tehnologia de ultimă oră, iar rezultatul a fost impresionant, creând unul dinte cele mai spectaculoase show-uri de sală. Astfel, s-au folosit imprimante 3D, scannere speciale, generatoare de imagini tridimensionale, ecrane multi-gesture tocuh, dar şi construcţii de mari dimensiuni. Cele cinci reflectoare suspendate pe braţe de macarale uriaşe, operate manual, reprezintă unul dintre elementele centrale ale producţiei, dând impresia unei coregrafii inedite cu roboţi gigantici, cu o greutate de aproxiamtiv cinci tone.

FOTO York Tillyer

Mai mult, construcţia în formă de elice pentru partea centrală a scenei, precum şi proiecţiile 3D afişate pe ecranele de pe fundal creză un efect vizual suprarealist, completat de jocurile de lumini bine integrate în scenografia show-ului. Scena de dimensiuni foarte mari pentru o construcţie de sală, cu o deschidere de 20 de metri şi 15 metri adâncime, va putea să fie ridicată doar cu ajutorul a 50 de persoane specializate, după aproximativ opt ore de muncă.

Pentru primul concert a lui Petetr Gabriel la Bucureşti, biletele la categoria Diamond Seats şi cele care oferă acces la tribună sunt deja sold-out, iar organizatorii vor să suplimenteze numărul lor. Tichetele pot fi achiziţionate în continuare de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Nominalizat recent pentru a fi inclus „Rock and Roll Hall of Fame“, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovaţie şi versatilitate. Cu şase statuete Grammy, trei Brit Awards şi 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenţi artişti din industria muzicală. 

Înainte de a susţine concertul din România, Peter Gabriel a oferit, în exclusivitate, un interviu pentru „Adevărul“ în care spunea că este dornic să descopere ţara noastră. Britanicul va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai, la Pavilionul Central Romexpo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: