Delia a fost desemnată „Vedeta anului“ de UCMR. Cui a mulţumit artista pe scenă

Delia a fost desemnată „Vedeta anului“ de UCMR. Cui a mulţumit artista pe scenă

Delia, în videoclipul hit-ului  „Acadele“

Cântăreaţa Delia (37 de ani) a fost desemnată „vedeta anului“ de către „Actualitatea Muzicală“, revista editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

Delia a primit distincţia „Vedeta anului 2018“ din partea publicaţiei „Actualitatea Muzicală“, revistă lunară editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR). 
 
„În primul rând sunt onorată, vă mulţumesc foarte mult pentru acest premiu. Sunt foarte emoţionată, nu-mi dau seama de ce, cred că sala e de vină, pentru că sala asta mie-mi aminteşte de audiţii, de vremea liceului, când făceam tot felul de momente muzicale de sfârşit de an. Părinţii mei au fost inspiraţi şi m-au dat la un liceu de muzică, am urmat apoi nişte paşi naturali şi probabil că de-asta sunt acum aici. Şi simt nevoia să-i aplaud pe părinţii mei pentru că m-au dat la un liceu de muzică. Vă mulţumesc mult încă o dată“, a declarat Delia după ce a primit distincţia din partea lui Octavian Ursulescu. 
 
Din punctul de vedere al organizatorilor, Delia este artista care a dominat anul 2018 prin turneele, albumele şi spectacolele sale grandioase, „Acadelia“ fiind menţionat în mod special. De asemenea, reprezentaţia ei de pe scena festivalului Cerbul de aur a contribuit la primirea acestui premiu. 
 
Festivitatea de premiere, ceremonie ajunsă la cea de-a 29-a ediţie consecutivă, a avut loc miercuri, 24 aprilie, de la 12.00, în Aula Palatului Cantacuzino.
 
   
Un an de succes consacrat, dar şi unul al premierelor, aşa s-ar putea rezuma 2018 pentru viaţa artistică a Deliei. „Acadelia“, show-ul de trei zile de la Sala Palatului, la care au asistat 12.000 de oameni, s-a continuat cu primul turneu naţional din cariera artistei, în 13 oraşe. Acelaşi show a depăşit nu doar graniţe în ceea ce priveşte standardele producţiei, ale coregrafiei şi ale costumelor, ci a ajuns şi la Londra, la sala Indigo, O2 Arena. 
 
În plus, Delia a lansat patru piese noi, „Du-te-mă“ (peste 10,2 milioane de vizualizări pe YouTube), „Despablito“ (peste 38 de milioane de vizualizări), „Acadele“ (peste 7,7 milioane de vizualizări pe YouTube) şi „Trăieşte frumos“. 
 
Premiile revistei „Actualitatea muzicală“ sunt votate de colectivul de redacţie după consultări cu colaboratorii din Bucureşti şi din ţară şi aprobate apoi de Biroul Executiv al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. În prezent, revista este condusă de compozitorul George Balint, iar din echipa redacţională mai fac parte prof.univ.dr. Mihai Cosma (coordonatorul secţiunii de spectacole muzicale şi concerte simfonice), criticul Octavian Ursulescu (coordonatorul secţiunii de muzică de divertisment) şi secretarul general de redacţie Costin Aslam. 
 
„Actualitatea muzicală“, prima revistă de muzică clasică şi lejeră din România, a fost fondată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor în martie 1990. A fost prima publicaţie culturală care a iniţiat premii de presă, oferite celor mai importante personalităţi din domeniile interpretare şi creaţie muzicală şi muzicologică, balet, cărţi şi filme documentare de specialitate, management cultural, festivaluri şi concursuri de muzică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările