Data de 20 februarie, desemnată Ziua Kurt Cobain în oraşul natal al fostului star rock

Data de 20 februarie, desemnată Ziua Kurt Cobain în oraşul natal al fostului star rock

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor ’80, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii ’90

Autorităţile locale din Aberdeen, oraşul natal al fostului solist al trupei Nirvana, au desemnat data de 20 februarie, drept Ziua Kurt Cobain, conform theguardian.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul rock s-a născut pe 20 februarie 1967. Astfel, autorităţile plănuiesc să anunţe oficial evenimentul pe 12 februarie şi nu este exclusă varianta ca reprezentanţii primăriei să îi dedice lui Kurt Cobain o întreagă săptămână, potrivit theguardian.com.

„Locuitorii din Aberdeen se mândresc pe bună dreptate cu rolul pe care comunitatea noastră l-a jucat în viaţa lui Kurt Cobain şi cu recunoaşterea internaţională pe care comunitatea noastră a dobândit-o în urma legăturii cu numele lui Kurt Cobain şi cu realizările sale artistice“, se arată în declaraţia consiliului municipal. Primarul oraşului, Bill Simpson, este hotărât să transforme evenimentul într-o manifestare perenă a calendarului cultural al oraşului.

Decizia a venit la doar câteva săptămâni după un anunţ similar, făcut de oraşul învecinat, Hoquiam, situat la o distanţă de 6,5 kilometri de Aberdeen, unde Cobain a locuit o scurtă perioadă de timp, dar autorităţile de aici au programat prima ediţie a Zilei oficiale dedicată trupei pe 10 aprilie, când Nirvana va primi o stea pe Rock and Roll Hall of Fame.

Cu toate acestea, oraşul Aberdeen, situat în statul Washington, nu a fost mereu atât de dornic să îi aducă un omagiu lui Kurt Cobain, care s-a sinucis în 1994, la vârsta de 27 de ani. În 2011, consiliul municipal a votat împotriva numirii unui pod după fostul rocker, invocând consumul de droguri şi faptul că solistul Nirvana s-a sinucis.

În 2013, casa natală a lui Cobain a fost scoasă la vânzare de către mama cântăreţului. Deşi casa a fost evaluată la 67.000 de dolari, agenţii imobiliari speră să poată vinde imobilul la preţul de 500.000 de dolari.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor ’80, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii ’90, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit şi „Come As You Are. După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani - interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările