Dan Teodorescu, după reacţiile la piesa „Despre smerenie“: „Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate“

Dan Teodorescu, după reacţiile la piesa „Despre smerenie“: „Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate“

Dan Teodorescu a promis că va continua să spună ce simte şi ce crede FOTO Captură

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, vine cu precizări, după lansarea controversatului videoclip „Despre smerenie“, o piesă-manifest în care vorbeşte şi despre Catedrala Mântuirii Neamului, artistul cerându-le iertare celor care s-au simţit ofensaţi de mesajul melodiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“, a scris artistul de pagina de Facebook
 
„Despre smerenie“ a împărţit opinia publică în două tabere şi a reaprins un conflict mai vechi dintre cei care susţin construirea Catedralei Mântuirii Neamului şi cei care se opun. 
 
În videoclipul „Despre smerenie“ apar şi 33 de personalităţi şi vedete din lumea televiziunii, a muzicii, a teatrului şi a literaturii, care spun că „Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici“. Printre participanţi se numără şi rapsodul Grigore Leşe, care a atras alte controverse după ce a declarat, pentru agenţia News.ro, că nu doreşte să mai apară în videoclipul „Despre smerenie“, întrucât i s-a spus că mesajul melodiei are legătură cu bisericile de lemn şi cultura străveche, nicidecum cu ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Totodată, artistul a precizat că se delimitează de comentariile care ies din sfera artisticului, fiind de părere că s-a retras din această poveste cu eleganţă.
 
Pe de altă parte, reprezentanţii trupei Taxi îl contrazic pe artist, susţinând că acesta a fost informat pe larg despre proiectul formaţiei, dar şi că, înainte de a-şi da acordul, a ascultat piesa şi a vizionat filmările realizate până la acel moment. 
 
„Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici“ este manifestul rostit apoi de cele 33 de  personalităţi. Autor al melodiilor şi versurilor Taxi, Dan Teodorescu spune că a avut un vis, vis pe care îl analizează în cadrul acestui videoclip împreună cu Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianţu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ştefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oţil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoş, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieş, Emilia Popescu, Grigore Leşe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea şi Victor Rebengiuc.
 
  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările