Cum au votat juriul şi publicul din România în finala Eurovision: câte puncte am dat Moldovei, la cine au mers cele mai multe şi cine nu a primit nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Eurovision 2018 a fost câştigată de israelianca Netta Barzilai, căreia juriul din România nu i-a acordat niciun punct. Nici reprezentanţii Moldovei, trupa DoReDoS, nu i-a impresionat prea tare pe experţii români. Vă prezentăm cum au votat juriul şi telespectatorii din România în finala Eurovision 2018.

Câştigătoarea Eurovision 2018 este reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, care a obţinut un total de 529 de puncte pentru piesa „Toy“. Podiumul finalei Eurovision 2018 a fost completat de reprezentanta Ciprului, Eleni Foureiera, a cărei piesă „Fuego“ a strâns 436 puncte, şi austriacul Cesar Sampson, care a primit 342 de puncte pentru melodia „Nobody But You“.

Clasamentul final Eurovision 2018 a fost stabilit pe baza punctajelor acordate de juriul şi de telespectatorii din toate cele 42 de ţări înscrise la ediţia din acest an a concursului. Juriile de specialitate au acordat puncte de la 1 la 12, exceptând 9, iar rezultatele televotingului au fost transformate tot în puncte, la final făcându-se o medie. 

Amintim că România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018, fiind prima sub linie în a doua semifinală. Votul detaliat acordat trupei The Humans.  

Cum s-au împărţit însă punctele din ţara noastră în finala Eurovision 2018? Ei bine, au existat discrepanţe mari între preferinţele juriului, format din Nicu Patoi, Anca Lupeş, Sanda Cepraga, Gabi Cotabiţă şi Al Mike, şi ale publicului.

Astfel, Moldova, care a terminat competiţia pe locul 10, a primit maximul de puncte din partea românilor, însă juriul i-a acordat doar 7 puncte. Juriul român a acordat cele 12 puncte Austriei, 10 puncte au ajuns la Spania, iar Olanda a primit 8 puncte. În schimb, în topul preferinţelor telespectatorilor români au fost cântăreţii din Ungaria şi câştigătoarea din Israel, prestaţii cărora specialiştii români nu le-au acordat niciun punct. 

Singura prestaţie la care au coincis punctajele a fost cea a Germaniei, care a primit 4 puncte atât din partea juriului, cât şi a publicului. 

Austria, Spania, Olanda, Lituania, Estonia, Australia şi Slovenia nu au primit niciun punct din partea telespectatorilor din România, însă juriul le-a acordat, în ordine, 12, 10, 8, 6, 3, 2 şi 1 punct. 

La polul opus, juriul român nu a punctat ţări precum Ungaria (care a primit 10 puncte de la public), Israel (8 puncte de la public), Italia (6 puncte de la public), Bulgaria (5 puncte de la public), Cehia (3 puncte de la juriu), Danemarca (2 puncte de la public) şi Irlanda (1 punct de la juriu). 

România nu a acordat niciun punct următoarelor ţări:  Albania, Finlanda, Ucraina, Suedia, Norvegia, Franţa, Marea Britanie, Portugalia şi Serbia.

Unde s-au dus punctele juriului din România în finala Eurovision 2018

Austria: Cesár Sampson – „Nobody But You“ (12 puncte)

Spania: Amaia y Alfred – „Tu Canción“ (10 puncte)

Olanda: Waylon – „Outlaw In 'Em“ (8 puncte)

Moldova: DoReDoS – „My Lucky Day“ (7 puncte) 

Lituania: Ieva Zasimauskaitė – „When We're Old“ (6 puncte)

Cipru: Eleni Foureira – „Fuego“ (5 puncte)

Germania: Michael Schulte – „You Let Me Walk Alone“ (4 puncte)

Estonia: Elina Nechayeva – „La Forza“ (3 puncte)

Australia: Jessica Mauboy – „We Got Love“ (2 puncte)

Slovenia: Lea Sirk – „Hvala, ne!“ (1 punct)

 

Top 3 melodii preferate de fiecare membru al juriului

Interesant este că niciun membru al juriului nu a clasat Israelul pe primul loc în finala Eurovision 2018, ba chiar Gabriel Cotabiţă a pus-o pe câştigătoare pe penultima poziţie. Cel mai bun punctaj primit de Netta Barzilai a fost poziţia 8, oferită de Al Mike. Cipru, clasată pe locul secund, a fost plasată pe locul trei de Nicu Paţoi şi Al Mike, în timp ce Austria a fost preferata Ancăi Lupeş şi Alexandrei Cepraga. 

În schimb, Spania, care a terminat pe locul 23 din 26, a fost votată de patru din cei cinci membri ai juriului din România, Nicu Paţoi clasând-o chiar în topul preferinţelor. 

Moldovei i s-a oferit maximul de puncte doar de la Al Mike, în timp ce Alexandra Cepraga a plasat-o pe poziţia 5, Nicu Paţoi pe locul 6, Gabriel Cotabiţă pe 9, iar Anca Lupeş i-a dat cel mai mic punctaj, punând-o abia pe locul 15. 

Nicu Paţoi: „Tu Canción“ (Spania), „Outlaw In 'Em“ (Olanda) şi „Fuego“ (Cipru). Pe ultimul loc în preferinţe a fost „Higher Ground“ (Danemarca).

Anca Lupeş: „Nobody But You“ (Austria), „La Forza“ (Estonia) şi „Tu Canción“ (Spania). Pe ultimul loc în preferinţe a fost tot „Higher Ground“ (Danemarca).

Alexandra Cepraga: „Nobody But You“ (Austria), „Tu Canción“ (Spania) şi „When We're Old“ (Lituania). Pe ultimul loc în preferinţe a fost „Mercy“ (Franţa).

Gabriel Cotabiţă: „Outlaw In 'Em“ (Olanda), „Hvala, ne!“ (Slovenia) şi „Nobody But You“ (Austria). Pe ultimul loc în preferinţe a fost tot „Higher Ground“ (Danemarca).

Al Mike: „My Lucky Day“ (Moldova), „Tu Canción“ (Spania) şi „Fuego“ (Cipru). Pe ultimul loc în preferinţe a fost „Viszlát Nyár“ (Ungaria). 

Unde s-au dus punctele publicului din România în finala Eurovision 2018

În schimb, publicul român a apreciat prestaţia fraţilor de peste Prut, oferindu-le 12 puncte. Ungaria a primit 10 puncte din partea telespectatorilor din România, iar câştigătoarea Eurovision 2018 - 8 puncte. Irlanda a primit un singur punct de la români. 

Moldova: DoReDoS – „My Lucky Day“ (12 puncte)

Ungaria: Aws – Viszlát Nyár (10 puncte)

Israel: Netta – „Toy“ (8 puncte)

Cipru: Eleni Foureira – „Fuego“ (7 puncte)

Italia: Ermal Meta şi Fabrizio Moro – „Non Mi Avete Fatto Niente“ (6 puncte)

Bulgaria: EQUINOX – „Bones“ (5 puncte)

Germania: Michael Schulte – „You Let Me Walk Alone“ (4 puncte)

Cehia: Mikolas Josef – „Lie To Me“ (3 puncte)

Danemarca: Rasmussen – „Higher Ground“ (2 puncte)

Irlanda: Ryan O'Shaughnessy – „Together“ (1 punct)

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite