Cum sună piesele calificate direct în finala Eurovision 2019 VIDEO

Cum sună piesele calificate direct în finala Eurovision 2019 VIDEO

Bilal Hassani FOTO escdaily.com

În finala Eurovision 2019 sunt calificate direct şase ţări, cele cinci mari finanţatoare ale show-ului (Big Five) şi ţara-gazdă. Vă prezentăm în continuare piesele pe care artiştii mizează în lupta pentru râvnitul trofeu al concursului internaţional ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv.

La Eurovision 2019 participă 41 de ţări, dintre care 17 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, şi 18 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 16 mai, la Tel Aviv.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia (Big Five) – sunt calificate direct în finala de pe 18 mai, alături de ţara gazdă, Israel, după ce Netta a câştigat anul trecut cu piesa „Toy “.

Anul acesta, Bulgaria şi Ucraina vor lipsi din competiţia muzicală. Cea din urmă şi-a anunţat retragerea din concurs, după ce câştigătoarea Selecţiei Naţionale a fost implicată într-o dispută politică. 

România, reprezentată de Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“, intră în concurs în cea de-a doua semifinală, potrivit tragerilor la sorţi, alături de: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta.

Vă invităm să ascultaţi melodiile ce se vor auzi direct în finala Eurovision 2019:

Marea Britanie: Michael Rice - „Bigger Than Us“

Spania: Miki - „La Venda“

Italia: Mahmood - „Soldi“

Germania: S!sters - „Sister“

Franţa: Bilal Hassani - „Roi“

Reprezentantul Israelului la Eurovision 2019 este Kobi Marimi, cu piesa „Home“, care n-a fost încă lansată oficial. 

Începând din 2000, Franţa, Germania, Regatul Unit şi Spania sunt calificate automat în finală, indiferent de poziţiile ocupate de acestea în trecut, datorită statutului lor ca cei mai mari patru contribuitori financiari către EBU.

În consecinţă, aceste patru ţări au devenit cunoscute ca „Big Four“ („Marile Patru“). Germania este prima ţară care a câştigat concursul de când a apărut această regulă, când Lena Meyer-Landrut a câştigat Concursul Muzical Eurovision 2010.

Pe 31 decembrie 2010, EBU a anunţat că Italia, care nu mai participase după 1997, urma să revină în concurs şi să se califice automat în finală. Astfel, „Big Four“ au devenit „Big Five“, lucru ce a stârnit controverse. Turcia s-a retras în 2013, fiind nemulţumită de statutul ţărilor din grupul „Big Five“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: