Cum a fost show-ul Eurovision din Salina Turda: filmarea integrală a premierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Română a realizat o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision după ce a realizat un show la o adâncime de 90 de metri, în Salina Turda, concurenţii urcând pe o scenă amplasată în mina Rudolf.

Cea de-a patra semifinală Eurovision România 2018 s-a desfăşurat într-un decor spectaculos, în mina Rudolf, care măsoară nu mai puţin de 42 de metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 de metri lungime. În urma voturilor juriului, finalişti au fost desemnaţi, în ordine, Claudia Andas, Tiri şi Feli.

Show-ul din Salină, în care au evoluat 12 concurenţi, a fost apreciat şi peste hotare, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia imagini din spectacol.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 kilometri de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri. Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii.

   

„A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o săptămână, echipa de organizatori a făcut o muncă titanică şi mă bucur că lucrările sunt aproape finalizate. Vreau să mulţumesc conducerii TVR pentru că a ales să organizeze semifinala alături de noi, iar Turda este, cu această ocazie, în atenţia tuturor“, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite